Kedi Tırmalaması

BuseDM
BuseDM

2445 Puan

Merhaba, annemin arkadaşı kedi tırmalamasının ciğeri kötü etkileyebileceğini söylemiş yani sağlık açısından, anladığınız üzere kedi düşmanı gibi bişey. İnterntten baktım ama hiç bi sonuç çıkmadı bunu nasıl yorumlarsınız? Ben sadece ele, yüze vs. gibi yerlere zarar verdiğini biliyorum :D

8 CEVAP

İç dış parazit ve yıllık olarak yapılan kuduz karma aşılarını zamanında yaptırıyorsanız ne kedi tırmalamasının ne de tüyünün insana bir zararı yok aksine alerjik astımı olan hastalara bağışıklık güçlendirdiği için faydası bile var.

simbakedi
simbakedi

136281

kedi tirmigi hastaligi var gercekten kotu bir seymis dedikleri gibi oluyor diye hatirliyorum. ama kediniz oncelikle 1 aylik ne kadar disardan mikroba maruz kalmis olabilir ki sizi de hasta etsin, kalsa zaten yasamazdi demekki saglikli su an. ikinci olarak da asilari yapildigi surece hicbir sorun olmaz tirmalarsa caniniz acir yani hshsjskex. benim alerjim vardi toza ve tuye karsi kedi geldiginden beri hicbir sey olmadi ilac kullanirdim eskiden artik hicbir seye gerek kalmiyor.

BuseDM
BuseDM

2445

Maalesef aşılar 3 aylıkken başladığı için yaptırmadık, benim kedim 1 aylık

Anne sütü alıyorsa kedin korkmana gerek yok bence onun aşısı şuan anne sütü 😉

Yani bana çok saçma ve komik geldi. Aşıları yapılana kadar da hiçbir sorun olacağını sanmıyorum. Bir de tırmalanmakla ciğerin ne alakası var? Hadi tüyü falan dese bir nebze mantıklı bulacağım. Uzun lafın kısası korkmayın ve kediciğinizi öpün, koklayın. Sağlıklı ömrü olsun :)

ailur0phile
ailur0phile

1709

Kedi tırmalama su ile ciğer ne alaka ckwlckemc ay insanlar kafayı yemiş neler uyduruyorlar

Tarcin016
Tarcin016

1383

Kedi tırmığı hastalığı denen bir şey var. Kedi düşmanı demeyin insanlara. Dediğim hastalığı araştırın. Her kedide olacak diye bir şey yok ancak böyle bir hastalık var, dikkat etmek lazım.

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

İş dış paraziti yapılan bir kediden öyle şeyler bulaşmaz. İç dış paraziti yapılmayan kediler buluşma riski bile düşüktür, annenizin arkadaşının yediği yeşilliklerden bulaşma riski çok daha yüksek.
Ah bu kalıplaşmış yanlış bilgiler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 428 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR