Kedimin Kaka Kıvamı Değişiyor

Arkadaşlar merhaba. 6 aylık dişi tekir kedim var. Uzun süren ishalden sonra veterinerimiz Advance Gastrointestinal Sensitive ve probiyotik vermişti ve düzelmişti. Yalnız arada bi kakası sıvı ve ince olabiliyor yine. Anlamadim çıldıracağım. Kumun içinden parça parça kaka topluyorum minik minik, damla damla. Ertesi günü de çok normal olabiliyor, kalınlığı, şekli. Deli olacağım artık sürekli bunu yaşıyorum. Başına gelen var mı?

6 CEVAP

syuhel
syuhel

115788

Bizimkide. Aksam normal yapıyor kakasıni ama medela sahura kalktığımda daha yumuşak (tam ishal gibi değil yumuşak oluyor ama ) yapıyor . Bende anlamadim neye göre değişiyor ne oluyor..

Elliiiis
Elliiiis

13024

Yediği şeylere, su içmesine, bağırsak hareketlerine göre

dezgicavus
dezgicavus

15653

Tahılsız mama kullanırken bizde de öyleydi, az tahıllı mamaya geçince daha düzenli oldu. Bende gastrointestinal mama, malt ve probiyotik kullandım o dönem onlar bitince yine aynı oluyordu.

dezgicavus
dezgicavus

15653

Proplan tahıllı bir mama zaten, aslında kedilerin tahıla ihtiyacı yok ama bazı kediler tahıllı mama ile daha rahat ediyor. Ek olarak parazit ihtimali düşünüldü mü ?? Benim kedim yaklaşık 10 aylık aşıları tam ama aşı sonrası baya parazit dökünce veterinerim 4 doz hap verdi komple kurtulsun diye, son doz yarın. ondan sonra da dışkısı çok daha düzene girdi. Kokusu bile azaldı.

Şu anda hâlâ Advance Gastrointestinal Sensitive'e devam ediyoruz ama normalde yeni Proplan Kitten almıştım, bitince kademeli olarak ona geçeceğim. Henüz bir kabız, bir ishal bi halde olduğu için hâlâ endişeliyim. Proplan'ın tahıl oranı hakkında bilginiz var mı, yeterli mi? Deli edecek beni :(

Bu ishali devam ederken bir kere parazit fark ettim 28 Mart'ta, iç için hap, dış için damla kullandı. Yine de geçmediğinde 12 Nisan'ds götürdüğümde paraziti yeni olmuş o değildir diyip bu mamayı ve 5 tane de probiyotik toz vermişti. Belki de düzene mi giriyor bilmiyorum. Viral bir şey olsa haline, tavrına yansırdı dedi. Kontrol de etti ama mama tamamen bittiğinde geçmezse kana bakarız dedi. Ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum dedi ama işte hassasım biraz artık ishal konusunda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 333 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR