Köpeğim 6 Aylık Ve Çok Yaramaz Normal Mi?

Dışarıda yürüyüş yaparken her yere atlıyor asla uyum göstermiyor sözümü dinlemiyor ve oyun oynarken beni gördüğünde üstüme atlıyor ve ısırmaya çalışıyor. bunlar ayına göre normal mi? Bilgi ve tavsiye verir misiniz?

2 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

normal değil ama bu durum, köpeğin saygısını ve güvenini kazanırsan kendiliğinden çözülür, yani sana saygı duyan ve güvenen bir köpek olsa böyle bir soru sormazdın. yani köpeğin zihninde seninle ilgili çok olumsuz bağlantı birikmiş ve muhtemelen olumlulardan daha çok birikmiş. köpeğin saygısını kazanmak için önce ona saygı duyduğunu, ona göstermelisin, güvenini kazanmak içinse köpeğin senin sorumluluğunu almasını önlemeli ve gerektiğinde sorumlulukları senin alabildiğini ona göstermelisin.etki alanları diye bir şey var. köpeğin bir bacağının uzunluğunun 3 katı yarıçapındaki daire alan köpeğin maksimum etki alanıdır. mümkün olduğunca bu alana girmeyerek köpeğin alanına saygılı olmak lazım.bunun dışında kalan alanda olanlar köpeği ilgilendirmez ama içi ilgilendirir. köpeği sevmek isteyip bu alanı taciz ettiğinde köpek de der, ben de onu taciz edebilirim demek ki. konuşmak komut vermek söz dinletmek bunları bırak, köpekle bu şekilde iletişim kuramazsın o bir insan değil, bunların hiçbiri olumlu bağlantı oluşturmaz köpekte. komut verince uygulaması bir iletişim örneği değildir köpekler için. kucağa alıyosan alma, ödül vs veriyorsan bırak onu da. bir de değişkenler var, etrafta gördüğün köpeğin de gördüğü hareket halinde olan veya değişebilen her şey. köpekler, insanlar, arabalar, köpeğin gözünde bu değişkenlere yakın olan kim ise sorumluluk ona aittir. her yere atlıyor diyorsun ya işte köpek sorumluluk alıyor, senin ondan bu sorumluluğu alman gerekiyor ve işin güzel tarafı sen almaya başlayınca hayır ben alıcam demiyor, al buyur seve seve diyor, kafası rahat olsun istiyor çünkü. yani değişkenlerle köpeğin arasında kal yürüyüşlerde özellikle. köpek bir şeye atladı mı araya gir mesela sorumluluk ben de demiş olursun böylece. gerçek bir köpek de başka bir köpeğe aynı bu şekilde davranır onu yönetirken. konuşmaz, komut vermez, ödül vermez ama durumu rahatlıkla çözer. evde koltuklara çıkmasına müsaade ediyorsan bu da sorumluluk vermek olur köpeğe. daha bir sürü şey var burdan hepsini anlatamam zaten. kral köpek ailesinden öğrenebilirsin hepsini.

puglife
puglife

1879

Enerjik olması elbette normal, enerjisini atacağı aktiviteler yapmanız gerek. Dışarda gezerken sizi sürükleme tarzında hızlanmaya geçerse mutlaka tasmayı hafifçe çekmek gibi kızdığınızı belli eden komutlarda bulunun. Bu tarz şeyler için eğitimler de var, faydalanabilirsiniz. Isırma konusunda da sakın taviz vermeyin, her seferinde sabırla kızın. Yapmaya devam ederse ilgiyi bir süreliğine kesmeniz ona yanlış yaptığını anlatmakta faydalı olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 703 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR