Hamsterim Sabahlari Ses Cikariyor Boguluyor Gibi Sonra Geciyor Ve Elime Normalde Alirken İsiriyor

yeni hamster aldim alali 3 gun oldu her sabah nefes alib verirken ses geliyor 3 saat sonra tahmini olarak 13;00 dan sonra ses gelmiyor nefes alirken ama sonradan agresif oluyor elime alirken isirdi ve kanatdi simdi elime almiyorum korkuyorum ki ölür ve ya birsey olur eskiden hamsterim vardi isirmaya basladi 1 hafta icinde oldu simdi buna ne yapmaliyim hayvan doktoruna sordum ve birsey yapamam dedi lutfen can arkadasimi kaybetmemem icin bana yardimci olun :(

6 CEVAP

zba7
zba7

2661

@5ScootishAnnesi Sizin gibi insanların bu sitede yeri yok. Burası hayvanseverlerin toplanması gereken bir site, hayvan düşmanlarının değil. Uslübunuza dikkat edin. Bir konuda bilginiz yoksa yorumunuz da olmasın.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

Ben de bir ara hamster almak istiyordum. İzlediğim bir videoda en erken 1 hafta sonra eline almaya başlıyordu. İlk üç gün elinden yemek veriyordu. Diğer üç gün elinden yemek verirken hafifçe dokunuyordu. Bir de hamsterı asla kefesinden bir anda elinize almayın. Hamsterı strese sokarsınız. Elinizi sevdiği yiyecekle kafese koyun kendisi elinize çıksın. Daha size alışamadan siz elinize almaya kalkışmışsınız. Bu da bunu strese sokup sizi ısırmasına yol açmış. Hamsterlar hassas hayvanlar en ufak yüksek seste ya da kendilerini strese sokacak şeyde kalp krizi geçirip ölebiliyorlar. Daha dikkatli nazik davranın. İşe yarayacağını düşünüyorum.

bse_
bse_

2096

3 gün olduysa alışmamış olabilir stres olabiliyorlarmış bende hamster alacaktım baya bi video izledim nasıl bakılmasi gerektiğiyle ilgili ama bu konuyla alakalı çoğu kişinin bilgisi yoktur diye düşünüyorum yine cevap veren olur belki ama yinede internetten bakabilirsiniz.

zba7
zba7

2661

@5ScootishAnnesi İnsanlar üzülerek, endişelenerek soru soruyorlar. Size saçma geldiyse ,bilginiz yoksa cevaplamayabilirsiniz.

@5ScootishAnnesi sadece bilgili degilim sicak kanli olmaya calisdim ki daha fazla bilgi verilir diye

Merhaba, biraz geç olmuş fakat yinede cevap veriyim dedim.
Kendi hamsterımı tamamen kendime alıştırmam bile birkaç ay sürmüştü.
Hamsterların hepsinde garanti veremeyiz tabii ki çünkü hepsinin kişilikleri apayrı. En az 2-3 hafta hamsterınıza dokunmamaya çalışın ilk aldığınızda, özellikle pet shoptan aldıysanız genelde hamsterlar orada gördükleri uygunsuz koşullar yüzünden hem insanlardan korkmuş oluyor hemde stresli geliyor size. İlk haftalar ben adı ile seslenerek ona sesimi alıştırmıştım, hazırladığım peçeteleri ellerimin kokusu geçsin diye avucumun içinde bir süre buruşturuyordum, öyle öyle 2 hafta dokunmadan geçmişti sonradan yavaş yavaş dokunmaya başlamıştım.
Çok uzatmak istemediğimden mümkün olduğunca kısa yazdım ama sorunuz varsa sorabilirsiniz 😅

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 742 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR