Kedi Mamasi Muhafazasi

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Mamanin paketini biraz yirtarak acmisiz. Bu sekilde muhafaza etmem zor olucak. Mamayi tazeligini korumak icin nasil muhafaza edebilirim?
Buzdolabi posetlerine her gun yiyecegi miktar kadar bolebilirim biraz zahmetli bir yontem ama daha taze olacaksa bunu yapabilirim daha once yapmistim. Ya da bir kismini cam kavanozda skalayanilirim ama hic denemedim. Fikri olanlar vae mi acaba?

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben 1 kiloluk cam kavanozlara koyarak saklamaya başladım. 2 kg lık paketin 1 kilosunu cam kavanoza koydum. Mamasını koyacağım zaman onu açıp koyuyorum. Geri kalan mama pakette duruyor ve ağzı açılmıyor. Mama paketleri mamanın uzun sure dayanması için özel olarak yapıldığı için orada muhafaza ediyorum.
Sizin paket yırtıldığı için mamanın tamamanı cam kavanozlara koyabilirsiniz ama koyacaksanız hepsini büyük bir kavanoza koymak yerine bölerek birkaç kavanoza koymanız daha iyi olur. Havayla temas eden miktar daha az olur böyle yaparsanız
Buz dolabı poşetlerini hiç denemedim ama yapan arkadaşlar vardı. O da güzel bir fikir ama dediğiniz gibi biraz zahmetli. Belki sürekli açılacak kısım dışarda tutulup geri kalan buzdolabı poşetlerinde buzdolabında muhafaza edilirse daha kolay olur

efruzg
efruzg

114397

Burda biri cam kavanoz fikrini söylemişti ben küçük cam kavanoza koydum öyle veriyorum

tika_waylan
tika_waylan

13980

Buzdolabi posetine 50 gramlik olcerek gunluk miktarlari koyuyordum sadece sabah aksam veriyordum, karanlik serin yerde sakliyoedum (kedinin malzemelerini koydugim dolapta) ama gercekten cok zahmetli. Cam kavanozu deneyim cok tesekkurler arkadaslar.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1368 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR