Köpeğim Pedini Parçalıyor!

2 aylık maltese terrier’imi yeni sahiplendim. Daha ilk günden yapışkanlı ped aldım. Tuvaletini oraya yapıyor ancak yapışkanları söküp pedi kaldırıyor, parçalıyor. Pedin kenarlarını bantlıyorum ancak bantları söküyor (nasıl becerdiğini ben de anlamadım :( ) onu yapamazsa da ortadan kenardan bi yerlerden ısırmaya çalışıyo. Pedden parça kopunca da yutuyor. Napabilirim bilmiyorum. Bunu yapınca hep hayır diyorum ama işe yaramıyo. Yiyor diye de endişeleniyorum. Ne yapabilirim?


9 CEVAP

Tarcin016
Tarcin016

1383

Ona "hayır" ı öğretin. Yanlış bir şey yapınca "hayır" deyin ama bağırmadan. Örneğin bezi parçalıyor, sakince çenesini bezden çekin. "Hayır, hayır" deyin. Zamanla öğrenir. Köpek eğitimi ile ilgili bilgi edinin, küçük yaşta öğrenirler. Sakın bezini yutmasın, tehlikeli olabilir, tıkanma bile yapabilir. Küçük parçalı oyuncak vs almayın.

Tarcin016
Tarcin016

1383

Sakın yutmasın!! Isırıp oynayabileceği bir oyuncak alın bence. Belki dişleri kaşınıyordur.

@Tarcin016 diş kaşıma oyuncağı ve kemik aldık hayır demeye çalışıyo ağzına ped parçası aldığını görünce ağzından çıkarıyorum ama bişi olmaz umarım hayır’ı anlamıyomuş gibi :( şımarık bizimkisi

ozgehan
ozgehan

257

Benim de başıma geldi. Enerjisini tam atamadığı ve daha fazla ilgi istediğinden ped parçalama sırasında sizden aldığı tepki iletişim kurmanın bir yolu haline gelmiş olabilir. Daha fazla ilgi ve oyunu tavsiye ederim

Tarcin016
Tarcin016

1383

Şimdi küçükken öğretin ki büyüyünce de söz dinlesin

sultansbutler
sultansbutler

12552

ped kullanmayın. belirli aralıklarla köpeğinizi dışarı çıkarıp tuvalet eğitimi verin. eviniz temiz, köpeğinizin midesi rahat olsun.

Morkie_Pascal
Morkie_Pascal

1780

Öncelikle daha çok küçük seveceği küçük bir oyuncak alabilirsiniz böylelikle dikkatini ona verecektir. Şu an eğitime başlayarak ona hayır kelimesini öğretebilirsiniz. Pedi parçaladığını gördüğnüz an bağırmadan ama sert bir ifadeyle hayır diyerek bırakmasını sağlayın daha sonra kızmanızın bir anlamı olmayacak çünkü olay anında etkisi önemli. Parçalamayı bıraktığı an ödüllendirin. ve en önemlisi sabırlı olun zamanla alışacaktır. tuvalet ihtiyacı için ilerde dışarı alıştrımanızı tavsiye ederiz.

mrcasper
mrcasper

13636

@sultansbuter haklısın en doğrusu bu

End_19
End_19

113832

@sultansbutler @mrcasper köpek henüz 2 aylık aşıları tam değil nasıl dışarı çıkartın diye tavsiye edebiliyorsunuz anlamış değilim. Aşıları bitmeden çok sıkıntı dıları çıkartmak. benim arkadaşım sırf 2 kez çıkarttığı için köpeğini 3 aylıkken kaybetti o da Maltese cinsiydi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 598 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR