Kabızlık

Arkadaşlar merhaba, kedime 3 gün önce, yani Perşembe günü lavman işlemi yapıldı. O gün ishal şeklinde çıkardı kalan parçaları. Fakat o günden beri kaka yapmıyor Perşembe günü gece saatleri son kez ishal şeklinde çıkardı. Bugün 3. Gün hala kaka yapmadı. İdrarını yapıyor, ağlama veya zorlanma da fark etmedim. Daha önceleri 2 günde bir yaptığı oluyordu 1 gün yapmasa 2. Gün mutlaka yapardı. Ne yapmam lazım bilmiyorum. Başına gelen veya yaşayan birileri yardımcı olabilir mi? Kedimde davranış bozukluğu var antidepresan kullanıyor bu yüzden doktora gidince asiri stres oluyor her durumda götürmek de istemiyorum çok feci stres oluyor kendine dokundurtmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

4 CEVAP

dezgicavus
dezgicavus

15703

Yaş mama tüketimini arttırabilirsiniz, içine de bir çay kaşığı zeytinyağı her seferinde. Bir kaşık ev yoğurdu ya da 2 kaşık laktozsuz kefir de olabilir. Sıvı tüketimi düşükse şırınga ile su da verebilirsiniz, o da önemli. Bunlar benim denediklerim, bu kadar uzun kabızlık yaşamadı ama etkisini gördüm bunlarında. Acaba ilaç kaynaklı bir kabızlık olabilir mi ?? Onu da test etmek lazım sanki, eğer bir hastalık belirtisi ya da mama değişimi yoksa bu kadar uzun kabızlık normal değil bence . Çok geçmiş olsun.

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Lavman tüm bağırsağı tamamen bosalttigindan normal olabilir yapmamasi. Ama yarında yapmazsa temkinli olmak lazım. Lavman faydalı bakterilere iyi değil probiyotik verin ev yoğurduda olabilir başka takviyede

Zeytinyağını direkt içmiyor yarın yaş mamasına katacağım bir de öyle deneyeceğim, karnı sert. İçeride var sanırım çıkartmıyor. Sürekli su da içiyor aslında 2 gündür çok fazla su içiyor. Yaş mama veriyorum kabızsa yardımcı olsun diye her yolu deniyorum onun için. İnşallah yarın yapar yapmazsa veterinere götüreceğim hemen.

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

varda yapmıyorsa bağırsak florası bozulduğundandır işte. Mutlaka probiyotik kullanırdım ben olsam

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap