Evde Kalamama

Ecembal
Ecembal

665 Puan

Evde tek kalamayan kopegimi nasil alistiririm deneyimlerinizi paylasir misiniz lutfen cok agliyor

4 CEVAP

buse_
buse_

13039

Bence alıştırmanın bir yolu yok çünkü tek kalmayı sevmiyorsa streslebilir

puglife
puglife

1879

Ona oyalanacağı şeyler bırakın evde. Sevdiği oyuncakları gözüne çarpacak yerlerde olsun ve eğer yapabilirseniz ona özel alan oluşturun. Tamamen yalnız bırakmadan önce onu o alana koyup farklı bir odaya gidin mesela. Yavaş yavaş, gittikçe süreyi uzatmaya çalışarak yanından ayrılın. En sonunda da evden çıkmaya başlarsınız. Başta apartmandaki dairenizin kapısından dinlemenizi öneririm çünkü aşırı havlama hâlinde müdahale etmeniz gerekebilir. Aksi takdirde apartmanda oturuyorsanız eğer epey tepki toplayabilirsiniz.

FECEVIT
FECEVIT

1184

Merhaba,


Öncelikle aynı sorunu yaşayan biri olarak ilk geldiği zamanlar 5-10 dk ile başlayıp sonra 1 saat gibi uzatarak yanlız bıraktım. Oyuncakları haricinde evden giderken onun oyalanması ve mutlu olması için 3-4 oyuncağı sadece evden gittiğim zamanlarda bırakıyorum.İşe giderken önce ağlıyordu bağırıyordu artık işe gitmeden mutlaka 10 dk onu seviyorum ve konuşuyorum gideceğim geleceğim sen beni bekle gibi mesela onunda hafızasında olan duyduğunda anladığı cümleler. Ve artık ağlamadan beni bekliyor yemeğini yiyor geleceğimi anlaması için terliklerimi kaldırmıyorum onun yanında yatıyor ben geldiğimde mutlaka cebimde ödül maması var veriyorum. İlk zamanlarda kapının dışında ağlaması bitene kadar bekliyordum şimdi hiç öyle değil geri geleceğimi bir şekilde anlamış gibi. Ağlıyor kıyamıyorum diye yanlız bırakmamazlık yapmayın ama sürelerinizi zamanla yükseltin işe yarıyor gerçekten.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Açıkçası biraz zor alıştırmak eskiden bir cane corso ırkında bir kızım vardı onu evde asla bırakıyorum. Dışarıya çıkacağım zaman saatlerce oyun oynuyordum ardından da mamasını verip çıkıyordum ben yokken en fazla 1 saat uyuyordu sonra ağlamaya başlıyordu tüm siteyi ayağa kaldırıyordu bende hem sıkılmaması hem de bir arkadaşı olsun diye bir kardeşini daha sahiplendim ikisi çok iyi anlaştı ve köpeğimin ağlamaları bitti. Eğer ikinci bir çocuk sahiplenmeye imkanınız varsa köpeğiniz biraz daha rahatlar belki en azından bende öyle olmuştu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 504 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR