Kedim Mama Beğenmiyor Çok Zayıfladı

Kedim önceden severek yediği mamayı bile beğenmiyor şimdi. Bu kış şöyle hapır hupur bi mama yemeden geçti, mırın kırın yediği için zayıfladı yavrum ama öncesinde fazla kilolu olduğu ve başka bir sorun olmadığından endişelenmedim fakat bir kaç gündür günlük iki kaşık mama anca yiyor dört çeşit maması olmasına rağmen. ND, Brit Care(iki çeşit) ve Mystic yediriyorum, bugün de sipariş ettiğim Taste of the Wild geldi ama ondan da bikaç tane alıp bıraktı. Bazen diyorum ki alayım bi kilo açık mama, karıştırarak vereyim çünkü açık mamaya bayılmıştı önceden. Çünkü bu kez de açlıktan bağışıklığı düşüp hastalanacak diye korkuyorum, en azından doysun derdindeyim şu an. Veterinere götürmeyi istiyorum ama önce burada da paylaşmak istedim, böyle sorun yaşayıp ne gibi çözümler buldunuz?

15 CEVAP

Ekindegss
Ekindegss

1169

Açık mama dediğiniz sanırım markası olmayan mamalar belki somon yağını deneyebilirsiniz iştah açıyor diyorlar hem sağlıklı bir de acana deneyebilirsiniz belki et oranı yüksek olduğu için sever.

Pofupof
Pofupof

16210

Merhaba. Bilinmeyen bir hastalığı olabilir. Bu kadar çeşit arasından yememesi normal değil.
Bi kan tahlili yapılsa iyi olur

blue_hpood
blue_hpood

128941

kedi ağzının tadını biliyor, hepsi bu:) ben olsam ben de yemezdim. mamayı evde yapmayı deneyebilirsiniz. bütçeniz yeterse çiğ beslemeyi deneyin. bakalım ona hayır diyebilir mi:)

Teşekkürler blue_hpood ama niye ki, verdiğim mamalar zaten et yoğunluklu yani bir kedi için yeterince leziz olmalı bir lop et kadar olmasa da :)) Çiğ beslemeye bütçem yeter mi bilmiyorum çünkü mamalar da pahalı zaten ama vaktim yetmez. Siz çiğ mi besliyorsunuz?

blue_hpood
blue_hpood

128941

açık söyleyeyim, ben hiçbir mamaya, markaya güvenmiyorum. ben bir kedi olsaydım, ne yemek isterdim? muhtemelen leziz tavuk, kuzu, ciğer vs carken kuru mama önüme konsun istemezdim. ben yaklaşık dört ay önce kedimi sahiplendirdim fakat sabahları kuru mama, akşamları da yaş mama veriyordum. sahiplendirmeseydim, çiğ beslemeye geçecektim:)

Palyaco
Palyaco

218519

Mamasina zeytinyağı döküp karıştırın iki tatlı kaşığı bakin nasil yicek saygilarimla

Minikmuezza
Minikmuezza

13182

Benimkide oyleydi.zorda kalirsaniz veterinere goturun istah acici igne yaptirmistik biz oyle yemeye baslamisti.

Sağol blue_hpood evet tabiki en güzeli ve lezzetlisi taze löp löp et ama işte maalesef ya bütçe ya da zaman yok, kuru mamalar kurtarıcı durumda. Alışmasın diye haftada bikaç öğün yaş mama veriyorum ben.

En yakın veterinerden aminosol satın alın. Hem bağışıklığını destekler hem iştah açar. Kediler dönem dönem iştahtan kesiliyor korkulacak bişey yoktur inşallah kafanız rahat olsun

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Bir süre sevdiği bir yaş mamayla kuru mamasını karıştırıp verin. Adım adım yaş mama miktarını azaltın. Bu şekilde alışır belki. Denemekte fayda var.

Ve yaş mamada seçicilik yapmıyor, hepsini severek yiyor.

Teşekkürler Ekin, Acana düşünüyordum fakat en kaliteli çeşitleri fazla pahalı o yüzden kaliteli mamalar arasında önerilen Taste of the Wild aldım, geyikli-somonlu modelini. Mamada ucuza kaçmıyorum, alabildiğim en iyisini alıyorum bütçem yettiği kadar ama üzerine düştükçe kuru mama konusunda iştahı kapandı resmen.

Teşekkürler Pofupof, inşaallah bir sorundan ötürü değildir çünkü hareketli yeterince. Zaten böyle sürerse Veteriner kaçınılmaz.

Teşekkürler Palyaço denerim ama tabiki bir-iki damlacık zeytinyağı ile. İshal olma ihtimâli yok mu, o riske girmesin bide kuzum.

Teşekkürler Minikmuezza, e peki bir daha aynı sorunu yaşamadınız mı, sebep ne dedi Veteriner? Geçmiş olsun ayrıca.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 591 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.032 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR