Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi

sabaslkgl
sabaslkgl

181 Puan

Merhabalar. Biz ailemle yeni maltese dişi terrier yavru sahiplendik. 48 günlükken bize geldi şuan 3 ayı biraz geçti yaşı. İki durumla alakalı fikrinizi almak istedim. İlki inanılmaz bir ısırma söz konusu kanatıp yara yapacak şekilde fakat yavrularda bu çok görülen ve normal geçici bir şeymiş. Bununla alakalı tavsiyenşz var mıdır? İkncisi ise şuan aşıları devam ettiği ve bitmediği için dışarı çıkamıyor pedlerle öğretmeye çalışıyoruz fakat belkide biz bi yerde yanlış yapıyoruz asla pedlere yapmıyor hep yere... tavsiyeleriniz nlerdir? teşekkürler.

4 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

kka’yı izlemenizi ve ileriki dönemde eğitim setini satın almanızı öneririm. whatsapp üzerinden ulaşabilirsiniz.
ısırma konusu çok önemli bir mevzu, ileride çok büyük problem yaratır sizin için. bir köpek sahibi olmamama rağmen videolarını izliyorum, kesinlikle tavsiye ediyorum.

blue_hpood
blue_hpood

128183

asla kucağınıza almayın, asla. iyi niyetle bile olsa, asla. bilginiz olsun.

sultansbutler
sultansbutler

12552

köpeklerin zaten pede yapmaması gerekiyor tuvaletlerini. boşuna alıştırmaya çalışmayın gerek yok. tuvaletini yapacağını anladığınız zaman kucağa alın ve hızlı bi şekilde evden çıkıp dışarıya tuvaletini yapacağı bölgeye koyun. tuvalet yapması için bir komut belirleyin, yere koyunca onu söyleyin. tuvaletini yapınca da aferin diyip eve geri dönün. çiş ne zaman yapacak kestiremiyorsanız her 2 - 3 saatte bir dışarıya çıkarın. akşam belirli bi saatten sonra su vermemek ve box kullanmak da evde yapmamasına yardımcı olur.

Maya-French
Maya-French

1754

Merhaba,


Öncelikle tüyü kadar ömrü olsun, ısırma olayı aslında gayet normal diş çıkarma döneminde.


Aslında size geldiğinde çok küçükmüş dolayısı ile annesinden alması gereken eğitimi almadan size gelmiş. Anne yanında biraz daha kalsaydı ısırma gücünün ayarlamasını, anne ona kızarak dürterek öğretmiş olur bir tık daha masum ısırıklarla karşılaşabilirdiniz.


Oyun esnasında falan elinize yöneliyor ve ısırmaya çalışıyorsa hayır vs diyip ellerinizi kaçırmaya çalışmayın. İçindeki dürtüyü uyandırıp kaçan bir şeyi kovalamaya koşullandıryorsunuz.


Diyelim ki oyun oynuyorsunuz ve elinizi ısırdığında canınız yansa birden çekmeyin hiç tepki vermeyin oyunu birden kesin ve elinizle manevra yapmadan odağınızı başka bir yere verin. O an ne oldu neden oyunu bitirdi diyip sorgulayacaktır. zamanla alışır diye düşünüyorum. Birşeyleri ısırma kemirme yönelimi varsa bunu araya başka oyuncaklar sokarak odağını yönlendirin.


Genel olarak süt dişi çıkarken ve onların yerine gelecek olan dişler çıkarken bunları yaşamak normal dişleri kaşınıyordur. Bu süreç bittiğinde zaten Büyük çoğunlukla bu sorun ortadan kalkmaktadır.


Diş kaşıma için oyun ipi, Kurutulmuş sığır kuyruğu verebilirsiniz, kemik niyetine bir süre kemirecektir.
Aklınıza takılan birşey olursa yazabilirsiniz. Bizde bu süreçleri yen yeni atlatıyruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 485 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81078 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR