Kedim Anksiyete Yaşıyor Olabilir Mi?

oznylmz
oznylmz

177 Puan

Merhabalar,
Sosyal medyadan bir tekir kedi sahiplendim. Evde bir kedim daha var. İkisi gayet iyi kaynaştılar ama yeni sahiplendiğim kedim beni gördüğünde kaçacak delik arıyor. Sahiplendiğim kişi sokakta çocukların elinden aldığını şiddet gördüğünü söyledi. Bana geldiğinde 5 aylık ve kısırlaştırılmıştı, cinsiyeti dişi. 2 aydır ödül maması yaş mama oyun bir şekilde oynatıyorum, iş sevmeye gelince hemen kaçıyor. Kapalı kutu bir ev yaptım onun içinde daha iyi gibi ama ne tırnak kesebiliyorum ne tarayabiliyorum. Bugün artık enseden tutarak tırnak kesip sonra taradım, kediye her dokunduğumda inliyordu, kaskatı kesildi, çok üzülüyorum bu durumuna, evde karşılaşınca benden sürekli kaçıyor, eğilip konuşmaya çalışınca da tıslıyor. Veterinerim anksiyete ilacı ilerde düşğnebilirsin dedi ama 2 aydır yol alamadık. Evdeki kedimle harika anlaştılar bu arada..

8 CEVAP

oznylmz
oznylmz

177

Teşekkürler, daha önce yaşamış olan varsa ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim

Simurg1queen
Simurg1queen

1992

Merhabalar umarım bir an önce iyi duruma gelir.. Çok sabırlı ve yavaş adımlarla ilerlemelisiniz
Güven problemi oluşmuş yavru da ki yaşadığı şeylere bakınca kaçınılmaz bir durum çünkü
5 aylık bir dişi kısırlaştırma süreci nasıldı ve üstüne bir de çocuklar eziyet etmiş ne yaptılar şuanda da başka kedinin evinde yaşıyor..
Davranışsal olarak bence çözülmeyecek bir durum yok... Adım adım ama istikrarlı olmalısınız..
Yanınıza gelmiyorsa biraz kendi haline bırakın etrafı tanımaya sahiplenmesine bölge oluşturmasına izin verin.. Şanslısınız ki diğer kedinizle anlaşmış buradan ona yaklaşım yapabilirsiniz..
Dokunma durumunu mama verdiğiniz an o mamayı yerken sizde sevin ödül vererek yanınıza gelmesini sağlayın çokta ısrarcı olmayın..
Oyun oynamaya teşvik edin ki diğer kedinizle beraber oynayacak oyunlar yaratın ve o şekilde dokunmaya sevmeye çalışın kucağa almayın önce dokunmanıza alışmalı parmağınızı ona doğru sürekli uzatın onun gelip dokunmasını bekleyin gözlerine bakarak gözünüzü sıkıca kapatıp açın(bu kedi dilinde güvendesin anlamına gelir) bir anda olmasını beklemeyin...
Bu haldeyken bir de tırnak kesimi yapmışsınız..
Kendisini tamamen savunmasız ve özgüveni kırılmış hissediyor 5 yaşında küçük bir kız çocuğu olarak düşünün böyle söylüyorum biliyor musunuz bilmiyorum ama 1 yaşına gelen kediler 10yaşında bir çocukla aynı durumdalar bu yüzden söyledim umarım sizin onu sahiplendiğiniz gibi o da sizi sahiplenecektir

blue_hpood
blue_hpood

128183

bir travma yaşadığı için en azından ortama ve size alışana kadar kendini sevdirene kadar tırnaklarını kesmeyin tüylerini taramayın. bir süre daha bekleyin, ürkütmeyin, üzerine gitmeyin, zorla tutmayın, evde yüksek ses çıkarmamaya gayret gösterin. arkadaş olmuşlar, daha iyi alışacaktır, lütfen zorlamayın tırnak kesmek ve taramak için

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Merhaba benim kedim de geldiği evde şiddet görmüştü büyük ihtimalle ve insanlardan çok korkuyor. Bana alışması 4-5 ay sürdü. Şimdi yanımdan ayrılmıyor. Biraz sabredin bence size alışacaktır.

Lakis
Lakis

2379

Bence tekrar danışın ilaç için siz elinizden geleni yapmışsınız çok ağır olmayan bir ilaçla da yol alabileceğinizi düşünüyorum. Bu tarz travmalar bazen çok uzun zaman ve emek istiyor. Umarım en yakın zamanda her şey düzelir :)

oznylmz
oznylmz

177

başka katkı veren olur mu ?

Hacer567
Hacer567

585

Bende sizinki gibi olaylar yaşamış 3 ev değiştirmiş bir kedi sahiplendim 4 aydan fazla oldu ve bize yeni alışıyor.biIm olmadığımız odalarda yattı dokundurmadı.taramadım sevmeye çalışmadım sadece ensesini okşayıp uzaktan konuştum daha yeni alışıyor sabırlı olun kendinizi onun yerine koyun güvenmesi zaman alır. Bazı kediler yavrudan birlikte olsa bile sevdirmez belkide öyle bi yapısı vardır. Sevginizi hissedecektir onu kurtarmanız ne güzel birşey. Bende kedime baktıkça üzülüyorum yaşadıklarını keşke silebilsek .onun huzura ihtiyacı var Hiç birşey yapmayın istemiyorsa kendi haline bırakın

oznylmz
oznylmz

177

Kediniz tek mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR