Kısırlaştırma Kafama Yatmayanlar

Ebrar00
Ebrar00

2679 Puan

Veteriner katı anestezi yapacakmış öncesinde test yapmayacakmış yapsak bile risk her zaman var diyor (kedik genel olarak sağlıklı erkek ve 7.5 aylık) ameliyat 15 dk sürer diyor kendine gelmesi 2 saat sürermiş uyanınca verecekmiş bize sizce güvenilir mi olması gereken işleyiş bu yönde mi aşılarını hep orda yaptırdım temiz ve nezih bir ortam fakat gazlı anestezi yapmaması ve ameliyat öncesi test yapmaması kafamı karıştırdı.

13 CEVAP

alabalik32
alabalik32

13406

Belki bağışıklığı düşük kan değerleri düşük. Test yapmadan nasıl bilecek bunları. Katı anesteziyi ya kaldıramazsa.
Bence gaz anestezi ve kan tahlili ile yaptırın ameliyatınızı.

Tarcin016
Tarcin016

1383

Bence gazlı anestezi yapan bir yer olsun

mihriii
mihriii

119878

bence test yaptırmalısınız her ihtimale karşı bize de gerek yok dendi ama yaptırdık

sakizsever
sakizsever

1046

gaz anestezi her zaman daha güvenli üstelik kan testleri kedinin ameliyata uygunluğunu gösterir. O yüzden başka bir veteriner hekime daha danişmalısınız bence

Elifsu17
Elifsu17

11198

Ben kısırlaştırma için istanbulda toplam 14 veterineri arayıp bilgi aldım. Buna göre istediğim kriterler belirledim.
-kan testi şart
-gaz anestezi şart
-estetik, doku birleştirici dikiş şart
-operasyon sonrası en geç ertesi gün eve getirmek (2 saat sonra eve geldik hiç soru in olmadı, kendi evi olduğu için rahat hissetti ve çabuk iyileşti
En sonunda bu şartları sağlayan bir veteriner buldum ve gönül rahatlığıyla ameliyat oldu şükür.

BARSLAN
BARSLAN

878

Kedi sahibinin tercihine bırakıyorlar genelde. Kan tahlilleri ile birlikte kısırlaştırma 2000 TL civarı tutuyor, bunu da çoğu hayvan sahibi karşılamak istemiyor.


Herhangi bir sağlık problemi olmayan genç bir hayvanda risk oldukça düşüktür fakat yok değildir.


Kedim geçtiğimiz aylarda ciddi bir akciğer problemi yaşadığı için bir akciğer röntgeni istedim ben. Hemogramına da daha önce bakılmıştı. Diğer kan tahlillerini yaptırmadım.


Kedinin uyuması operasyonu uyanması toplam yarım saat sürdü. Bir iki saat içinde de sersemlik yaşıyor olmakla birlikte evin içinde dolaşıyordu.

Yumosi
Yumosi

1832

içinize sinmiyorsa içinize sinen bir yer bulun bu ameliyat için. her ne kadar erkek kedi de olsa operasyon basit de olsa risk almamak lazım.

betul18
betul18

4969

ben de aynı endişeyi yaşamıştım benim kedim de erkek ve 7.5 aylıktı ve veteriner tıpatıp aynısını demişti bana açıklamıştı ve burda insanların doğru olduğunu iddia ettiklerinden çok çok daha mantıklı gelmişti dedikleri ve kafama yatmıştı iyi ki de dediği gibi yapmışım kedim çok çok iyi atlattı. Dediği şeyi inanın tam hatırlamıyorum ama ameliyat çok kısa süreceği için gaz anestezisine gerek olmadığını çok az bi dozajda verdiğini falan söylemişti ama o baya açıklayıcı anlatmıştı lütfen veterinerinize aklınızdaki her şeyi açıklatın ve her veterinerin kendini rahat hissettiği tercihler var

betul18
betul18

4969

ha bir de demişti ki benim kullandığım anestezi belediyelerdeki gibi ucuz ve kalitesiz olanlardan değil bir yerden geliyor vs vs siz yine de kafanıza yatana kadar araştırın benimki yeterince ikna ediciydi ve otellerdeki bütün kedilerin kısırlaştırmasınj o yaptığı için güvendim

alabalik32
alabalik32

13406

Kan tahlili ve Gaz anestezi ile Ankarada tanınmış bir klinikte 675 TL ye yaptırdım.

Ebrar00
Ebrar00

2679

Ücret de 450 tl bu arada

Tarcin016
Tarcin016

1383

Eğer yaptırmakta kararlıysanız

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

Böyle bir kliniği tercih etmeyin lütfen. Kan testi yapmadan operasyona girip girmeyeceğini saptayamazsınız. Ayrıca katı anestezi daha uygun olması sebebiyle kliniklerde kullanılıyor ve son derece zararlı bana göre. Gaz anestezi en güvenlisi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR