Kedim Çok Mu Zayıf?

ozerumeysa
ozerumeysa

5814 Puan

Merhaba kedim 2 buçuk yaşında dişi bir tekir. Şuan 3 kilo. Ancak çevremden ne kadar zayıf bir kedi gibi tepkiler alıyorum karnı içine çökmüş. Vücudunda pek yağ dokusu yok dışarı çıkarıyorum uzun yürüyüşler yapıyoruz çok da hareketli her zaman bu kilolardaydı. Maması da Proplan bu defa Royal canin aldım. Artık iyice stres yapmaya başladım. Kilo aldırmak için ne yapabilirim?


10 CEVAP

Hilalllllll
Hilalllllll

116629

Aynı sorunu bende yaşıyorum maalesef 🤨

siriniko29
siriniko29

1399

Sizi üzmek adına söylemiyorum ama kediniz bence de bir miktar zayıf. Şöyle söyleyeyim gerçi benim kızım biraz tombiş ama 15 aylık yakşalık 4,5 kilo. Belki hareketli bir kediniz vardır bilemiyorum. Balık yağı ciddi anlamda iştah açıyor. Kilo almasını istiyorsanız yavru kedi maması kullanabilirsiniz. Aslında proplan da royal canin de kedilerde kilo yapıyor diye biliyorum ama genellikle içindeki tahıl miktarının fazlalığından dolayı. Sizde öyle bir etki görülmemiş. Protein oranı daha yüksek bir mamaya geçiş yapın. Eğer sağlığı yerindeyse çok takılmayın ama

Yumosi
Yumosi

1832

sağlığı yerindeyse sorun yok bence de.

yagmurryamaan
yagmurryamaan

2662

değerlerine baktırabilirsiniz.Her kedinin yapısı farklısır.İştahi yerindeyse sorun yok bence.Benim kedim de 6 7 aylıkken öyleydİ.Şuan 4.5 kilo

yagmurryamaan
yagmurryamaan

2662

veteriner hekimize danıstınız mı

sultansbutler
sultansbutler

12552

dişi kedilerin bazıları çok çok minyon oluyor. ben sizin kedinizde bir sorun göremiyorum. düzenli mamasını yiyorsa yani aç kaldığını hissetmiyorsanız sorun yoktur. sarkık göbeği olup tüm gün uyuyacağına, sağlıklı ama bir miktar zayıf olmasında hiçbir sorun yok bence. ama biraz kilo alsın diyorsanız yapabileceğiniz pek birşey yok. bol bol yaş mama verin ve kaliteli kuru mamalardan yemesi gereken atıyorum 50grsa 70 yapın.

Palyaco
Palyaco

218519

Hills yavru yemi kullanın yag orani 25

ozerumeysa
ozerumeysa

5814

Cevap veren herkese teşekkürler yemesi normal mamasını gramla ölçmüyorum bitmeden yeniliyorum sürekli yavru kedi maması vermek bana da mantıklı geldi.

ailur0phile
ailur0phile

1709

Bence gayet güzel. Kemikleri sayılmıyor. Vücut hatlarını görebiliyoruz. Düzenli yürüyüş yaptığı için kasli ve şekilli. Yarım kilo alsa daha güzel olur ama bence bu şekil de gayet sağlıklı duruyor.

İp gibi duruyor çok hoş bir kedi. İnsanlar şişko ev kedileri görmeye alışmışlar bence çok da umursamayın ne dediklerini. Biraz daha kilo alsa fena olmaz tabii. Kitten mama enerjisi yüksek bir kedi için uygun. Çok hareket etmesi de harika. Bravo ne diyeyim:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 593 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR