Çözüm Bualamıyorum

Leo06
Leo06

815 Puan

1 yaşında kısır erkek kedim küçüklüğünden beri bizle çok aktifti hep kısırlaşsın durulur dediler ama günün belirli saatlerinde evde her şeyi kırıp döküyor sabah uyanıyorum ayakkabı dolabı devrilmiş oluyor bir kaç yol eğitim gibi kendimce denedim ama sonuç değişmiyor yapabileceğim ne olabilir gimcat anti stress malt zararlımı kullanan var mı televizyona atlama vs basına bir kaza gelmesindende korkuyorum

7 CEVAP

Adam sıkılıyor çok normal yaptıkları. Ben sıkılmasın diye kız arkadaş sahiplendim yanına kıyamadım şimdi ikisi bir dağıtıyor. Oğlunuza tehdit yaratabilecek şeyleri sabitleyin. Ona zarar gelmesin evdir dağılır toplanır.

indovf
indovf

13426

Uyku düzenini gece uyucak şekilde ayarlayın. Mesela bizimkinin bizimle birlikte uyuması için akşam 8-9dan sonra uyutmuyoruz. Uyuyorsa da uyandırıyoruz. Ama uyandırınca mutsuz olmaması için yanına gidip yemek veriyorum. O yemek yiyip yalandıktan sonra yarım saat oyun oynuyoruz. Uyumasını istediğim saat gelince tekrar biraz oynuyorum, hemen ardından o yorgunken yemek veriyorum. İyice mayışıyor. Girmemesi gereken yerlerin kapısını kapatıp birlikte uyuyoruz. Salon biz uyurken hep kapalı. Zaten uyuduğu için o sorun etmiyor. Tavsiye ederim

Ozgcrn
Ozgcrn

20319

Maalesef kısırlaştırdıktan sonra durulma her kedide olan bir durum değil bazı kediler çok daha oyuncu olduğu için gözle görülür bir fark oluşmuyor. Gün içinde oyun saatleri yapmanız enerjisini atması açısından çok yararlı olur bu ikili ilişkiniz açısından da sizin faydanıza olur. Kapalı kapıları sorun eden bir kedi değilse düşürmesi durumunda sorun yaratacak eşyaların olduğu odaları kapatmanızı öneririm. Ancak bu durumda dikkat etmeniz gereken şey oyuncaklarının onun olduğu yerde bulunması. Oyuncaklarda da içerisinde kedi otu bulunanları tercih edebilir ya da oyuncaklarına kedi otu spreyi sıkabilirsiniz bu oyuncakları diğer eşyalardan daha çekici kılar onun için. Ama arkadaşların dediği gibi uyku saatlerini ayarlamakta fayda var. Onun dışında kedi köpek uzaklaştırıcı spreyler var ama bunu kullanmanızı değil araştırmanızı öneriyorum. Eğer herhangi bir zararı yoksa bu spreylerden de kullanabilirsiniz. Unutmamız gereken şey hayatımızı küçük dostlarımıza göre ayarlamamız onlarla mutlu bir hayat sürmemiz için en zaruri şart. Umarım uzun ve güzel bir birlikteliğiniz olur :)

zba7
zba7

2661

Oyun oynayarak enerjisini atmasını sağlayabilirsiniz.Tek kediyse sizin oynatıp biraz yormanız gerekecek.Olta, top gibi oyuncaklar ile oynatabilirsiniz. Eğer çok zaman ayıramıyorsanız ilginizi çekmek için de yapıyor olabilir.

blue_hpood
blue_hpood

128183

kedinize vakit ayırın. mümkün olduğunca yorun. göğüs tasması alıp dışarı çıkarabilirsiniz, müsait alanlar varsa bulunduğunuz yerde.

indovf
indovf

13426

A tabi bunu siz uyanıkken gözkulak olursunuz başına dert açmaz diye düşünerek söyledim. Siz görmüyorken sorun olmasın diye

melist35
melist35

11186

öncelikle tasma takıp sokağa çıkarmayın kesinlikle. sokaktan bulaşabilecek bir sürü ölümcül hastalık var tedavisi olmayan, ve sokaktaki gürültü aşırı derecede strese sokar kediyi. gün içerisinde olta ile oynatıp yorun, egzersiz olsun. sinekliği olan bir pencerenin önüne, oturup dışarı seyredebileceği bir kedi evi veya tabure koyun. dışarıyı izlerken çok büyük keyif alıyorlar ve oyalanıyorlar. gimcat anti stress de sakinleşmesine büyük ölçüde katkı sağlar, onu da kullanabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 322 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR