Tüyler

Kedimin ayağındaki yaraya yetişmemesi için yakalık takıyorum. Yakalık yaraya tam olarak yetişmiyor ama vücudunun çoğu yerini yalayabiliyor. Vücudunun üst kısmındaki tüyler çok düzenli ve güzel duruyor ama bacak ve kuyruk kısımlarını o kadar çok yalıyor ki birisi suyla ıslatmış gibi duruyor. Her gün sürekli yalıyor, tükürüğü nasıl bitmiyor diye şaşırıyorum artık. kuyruğunda, bacaklarında resmen tüy kalmadı. Stres yüzünden olabilir diye düşünüyorum ama yakalığı çıkarmayı da göze alamıyorum. Normal mi bu?


5 CEVAP

Elliiiis
Elliiiis

13024

Bence büyük ya da küçük bir yakalık alın. Yani elinizdekine göre karar verin. Benim kedim neredeyse 15 gün yakalık taktı hiçbir yerine yetişmedi dili. Yakalığınızı değiştirmenizi tavsiye ederim

Tarcin016
Tarcin016

1383

Bence de stresten olmuş olabilir, dikişi vs yoksa niye yakalık takıyorsunuz?! Yarası çok mu ciddi?

@Tarcin016 evet, geç kalınsa bacağın alınma riski bile vardı. Enfeksiyon geçti şu an ama hâlâ antibiyotik krem kullanıyoruz tekrar enfeksiyon kapmaması ve yaranın büyümemesi için. Amaç daha çok kremi yalamamasını sağlamak çünkü ağır kremler ve eskaza yalarsa ne olacağını bilmiyoruz.

@Eliiiiis Veteriner verdi bunu ama yarı işe yarıyor yarı yaramıyor saçma sapan bir şey. Veterinere yaranın durumunu sorup yakalığın çıkıp çıkamayacağına bakacağım ilk, olmazsa dediğiniz gibi büyük yakalık şart.

Tarcin016
Tarcin016

1383

Anladım çok geçmiş olsun!

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 270 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR