Acil Cevap Lütfen !!!!!!!!!

idamla
idamla

317 Puan

merhaba, evimize misafir bir yavru kedi geldi 1 gün önce, kedim asla alışamadı ve kendini odama kapadı. asla çıkmıyor hatta mamasını ve tuvaletini bile odama koydum. dün ne yemek yedi ne de tuvaletini yaptı. çok endişeleniyorum ve misafir kedi 10 gün kalıcak sadece ve ben evladıma bir şey olmasından endişeleniyorum. ne yapmalıyım?

7 CEVAP

inferi0r
inferi0r

12152

Çok normal tanımadığı biri geldi :) Endişelenmeyin, kediler için koku çok önemli. Misafir kedinin yattığı bir şey varsa ya da kokusuna sahip bir şey kedinize koklatabilirsiniz.
10 günde belki hiç alışamaz da ama en azından rahatlar.
Her şey normalmiş gibi davranın bir de kedinizi kapatmayın, misafir kediyi kapatın bir odaya ve orası yaşam alanı olsun.
İlk 2 gün sıkıntılı geçiyor hep ama kedinizin rutinlerini bozmazsanız diğer kedinin kokusunu da aldıkça alışır. Ama dediğim gibi stres ve daha kötü şeyler olmaması için kedinizi değil misafiri kapatın, bu ikisi için de daha iyi.

Balpagan
Balpagan

79

Bir kaç gün içinde alışır merak etmeyin ilk günler yabancılık çektikleri için tedirgin olurlar tavırları normal kediler yenilikleri pek sevmezler :)

Daha çok ilgi göstermelisin. Yabancılamış korkmuş ve kıskanmış muhtemelen. Bir kaç gün içinde alışırlar birbirlerine ama o süre zarfında kendi kedinizle daha fazla ilgilenmelisiniz ki size küsmesin

blue_hpood
blue_hpood

128183

mamasını ve tuvaletini yanına koymayın, odadan çıkmasını bekleyin.

Bizim evde kedimiz vardı birde sitenin maskotu gece her gece birinde kalıyordu birgün bize geldi bizim junior ona saldırı açtı sonra baktı olcak gibi değil kıklayıp kaçtı ama onu sürekli izledi ama sonraki gelişinde hiç tepki vermedi yatakta yatmaya devam etti gece onun yanına gitmek istedi bizimki pas vermedi muhtemelen üçüncü gelişinde arkadaş olucaktı ama geceyi öğün bugündür görmedik yani alışır geceleri ayrı odalarda kalsınlar gündüzleri bir arada tutun gözetiminizde olsun

Tarcin016
Tarcin016

1383

Kediniz stres olmuş bence. Misafir kediyi bir odada bakamaz mıydınız? Düzenli kontrol ederek, severek.

Siriuslaa
Siriuslaa

2105

Bende böyle bir durum yaşadım üstelik ben misafir olarak gitmiştim. Gittiğim kedi de benim kedimden büyüktü ve ikiside dişiydi bu yüzden ilk karşılaşmaları baya kötü geçti. Daha sonra hiç karşılaştırmadım 😂 sürekli dönüşümlü olarak çıkardım kalıcı olarak kalsaydı cesaret edip yüz yüze getirirdim ama böyle bir durum olmadığı için cesaret edemedim.
Sürekli ilgilenin onunla diğer kediyi sevdiğinizi görmesin bence. Odada kalmak istiyorsa kalsın ama odaya sürekli girip severseniz biraz triplense üzülsede geri toparlanıyor. Umarım kolay olur sizin için çünkü çok streslendirici bir durum 🥺

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 342 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR