Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
Kuzenim bize geldi ve asla kedimi rahat bırakmıyor. Kedim korkuyor kaçıyor ama illa peşinden koşuyor. Korkuyor tırmalar diyorum çok zorlama diyorum ama anlamıyor. Ne yapayım? Kedim hiç memnun değil bu durumdan anlayabiliyorum. Oyun oynatıyor sorun yok ama illaha kucağıma alıcam diyip duruyor. Sizin başınıza geldi mi kızın kalbini kırmadan nasıl anlatayım bunu? Kedi tırmaladı zaten ama pek takmıyor.
Anlatamazsın, bazı insanların kendi arzuları her şeyin ötesindedir.
Ben de kedimi geçen gün kimse yok diye dışarı çıkardım 7 tane küçük çocuk geldi anlatıyorum dokunmayın, cırar, yara yapar falan filan yok anlatamadım. En son cırar yara yapar orası da hasta olur dedim de gittiler.
Ama yani kedilere asla dokunmayın hasta olursunuz gibi söylemedim şu an korktu o yüzden cırar dedim korkmadığı zaman okşayın dedim onlar da tamam dediler
Her kedi sahibinin yaşadığı bir sorun bu malesef. Evet kedilerimizi korumak istiyoruz ama çocukları da korkutmamak lazım bu yaşlarda hayvan sevgisi gelişiyor çocuklarda. Kuzeninizin dikkatini başka yere yönlendirin. Birlikte oynayın hoşlanmadığı şeyleri yapmamayı söyleyin doğru sevme şeklini gösterin. Her kucağa almak istediğinde hoşlanmadığını söyleyin. Kedinin sevdiği oyunları oynatmayı gösterin daha çok eğlenirsiniz diyin belki işe yarar
Ben oynatmasına sakince izin veriyorum kucak konusuna gelince de kucağına kaka yapar çiş yapar pis kokar üzerin pis olur diyorum inanıyor :))
çocuklara hayvan sevgisi aşılamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. bu yüzden hep empati üzerinden gidin. "sana boyle yapılsaydı ne hissederdin?, sanırım böyle olmasını istemiyor sen istemediğin bişey yapıldığında mutsuz oluyorsan o da oluyor" gibi.
ama kedinizi de muhakkak koruyun bu süreçte çünkü kedi aslında o evin üyesi, huzurunun yerinde olması çok önemli. gözünüz hep üstünde olsun. tüyü kadar ömrü olsun :)
Memlekete gittiğimizde yaşadığım durum.. çocukları da geçtim ama en çok babam uğraştırdı :D kötü amaçla değil kesinlikle kedileri sevdiği için yapıyor ama ne hissettiğini tam anlayamıyor korkup kızdığını falan oyun oynatıyorum olarak görüyordu , çok müdahale etmemden dolayı tartışmıştık kontrolcüye çıkmıştı adım ama yaptığı hareketler kedimi kızdırıyordu o kızınca bende üzülüyordum yapmayın böyle şeyler kakasını salona yaparsa suç benim değil diye diye azalttırdım (annem titiz kediyi bile zor kabul etmişti ağlaya ağlaya :D )
Çocuklara da sakin bir kedidir ama dikkatli sevin kaçıyorsa kovalarsanız korkabilir bekleyin kendi gelir desemde nafile ama çocuk olunca birşey diyemiyorsun için içini yiye yiye acaba ne zaman gidecekler diye saate bakıp durmakla geçiyor zaman 😅
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.