Kedim Tasmaya Çenesini Takıyor

Nihangenc
Nihangenc

338 Puan

Merhaba 3 aylık yavru kedimi boyun tasmasına alıştıramıyorum. Birkaç kere çenesini taktı bende korkudan artık takamıyorum ne yapmalıyım?

8 CEVAP

Elifsu17
Elifsu17

11198

Çok bol olmuştur. Elinizi sokunca İki parmak geçecek kadar sıkmalısınız

Aylin9995
Aylin9995

1051

Bende bir türlü takamadım yavruma maalesef. Birkaç aylıkken denedim ona çok güzel bir isimlik bile almıştım ama bahsettiğiniz gibi çenesine taktığı için her seferinde ödüm patlıyordu. Bir keresinde öyle taktı ki çenesine kesin çenesi çıkmıştır dedim çok korktum. Risk almak yerine bir daha takmadım ondan sonra birdaha. Sanırım bazı kediler hemen alışıyor tasmaya ama bizimkisi onlardan değil 🤷🏻‍♀️

Nihangenc
Nihangenc

338

Çok teşekkür ederim sanırım öyleler gerçekten bazıları alışamıyor bende takmayı düşünmüyorum artık

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

“Safety click” denilen tasmalardan kullanmanız lazım. Her safety click kaliteli olmuyor ona dikkat etmeniz lazım. Safety click tasma özelliği ağza takma, bir yere takılma gibi durumlarda otomatik açılan tasmalardır. Ben kullanıyorum iki markanın. Biri karlie diğerini hatırlamıyorum ama karlie gerçekten safety click.


Ayrıca tasmayla yavaş alıştırın kedinizi. İlk günler koklasın, alışsın. Sonraki günler saatli takın. Zamanla alışacaktır. Künyeli tasma bana göre çok çok önemli. O sebeple alıştırmanızı tavsiye ediyorum.


Genişliğini çok tutmayın. İşaret parmağı geçecek kadar bırakmanız yeterli olacaktır.

Nihangenc
Nihangenc

338

Bende safety click aldım künye de çıkartmıştım gündüz takıp gece çıkarıyorum ben uyurken ağzına takar diye ama safety click olmasına rağmen ağzına takınca tasma çıkmıyor sanırım kalitesiz olduğu için söylediğiniz markaya bakayım bir de teşekkürler 🤓

Minigimmm
Minigimmm

12035

Kimisi rahatsizlik duyabiliyor. Ucunda olan zilin sesini, boynundaki o hissi sevmediklerini duşunuyorum. Alıştırmakla da alakasi yok cunku ben kedime 2 aylikken taktim alışsaydi alişirdi kucuktu daha ama kendini biraz toparlayinca 4 aylikken falan kendi kendine nasil yapiyosa açıp çikariyodu boynundan, asla istemiyodu ben taktikca o alt cenesiyle tutup agzina getirip kilidini aciyodu yerde buluyodum tasmayi. Baktim ki sevmiyor, tasmayi takmak için elimde görünce kaçıyor, dişi takilir kendini kurtaramaz diye de korktuğum için artik zorlamadim. Kullanmiyoruz. Muhakkak sevmiyodur sizinkide bırakın tasmasız takılsın :)

dezgicavus
dezgicavus

15653

Son aldığım tasmadan önceki 4 tasmayı da çenesine taktı. En son karlie nin aldım bende ve hiç oynamadı. Yine zilli ve künyeli. Ayrıca önceki 4 tasması tüy döktü boynun da şuankinde geri çıktı. Lastikli, deri, normal vs baya farklı malzeme denedim. Bence oynadığında ya zilden falan rahatsız oluyor ya da materyal cildini rahatsız ediyor. Karlie nin safety clik olanlardan bende tavsiye ederim :)

Benim de iki tane kedim var ikisini de henüz yavruyken sahiplendim. İki kedim de o hareketi yapıyprdu aslında tasmalarıyla oynuyorlar. Muhtemelen biraz bol olmuştur bol olduğu için de sallanıp onu rahatsız ediyordur ya da dikkatini çekiyordur. İlk kedimin bu şekilde ısırarak bir tasmasını kopartmışlıpı bile var. Korkmanıza gerek yok biraz sıkılaştırarak geri takabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 367 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR