Evde Pede Tuvalet

sabaslkgl
sabaslkgl

181 Puan

Merhabalar. 4 aylık maltese terrierimiz var. 2 ay olacak biizmle fakat tuvalet eğitimi konsuunda başarılı olamıyoruz. geçen hafta 4 gün boyunca aralıksız pedine gidip yaptı fakat şimdi yine başa sardık önüne gelen heryere yapmaya başladı. bir taktik veya yöntem varsa öneriri misiniz lütfen? teşekkürler

3 CEVAP

Cocugunuz daha cok kucuk, o yuzden muhakkak ‘alan kisitlamasi’ yaparak ilerlemelisiniz. Tum egitmenler bu konuya bu sekilde yaklasiyor. Pedine alisana kadar, muhakkak alanini kisitlayin.
Yanlis bir yere yaptiginda, kizdiginizi anlamali. Onun yanlis oldugunu farketmeli. Ancak onu ‘cisini yaparken’ yakalamali, ve o zama kizmalisiniz.


Bende bir maltese terrier sahibiyim. Bizde uzun bir sure cektik tuvalet sorununu. Oncelikle biz kisirlasma surecine kadar, tuvalet egitimi surecini tamamlayamadik maalesef. Kisirlasma sonrasinda artik evde tuvalet yapma sorunumuz cozuldu. Bunu belirtmek istedim.
Umarim bir an once cozersiniz

sultansbutler
sultansbutler

12552

pet kullanmayın ne gerek var? ped kullanmak köpeğe eve pisle komutu vermekten başka birşey değil. pedlerden kurtulun ve çişini yaptığı yerleri idrar kokusunu tamamen çıkaracak temizlik ürünleriyle temizleyin. kızmaya da gerek yok. gözünüz bir kere hep üstünde olacak eğitim tamamlanana kadar. müsait olmadığınız zaman boxına ya da kennelına koyun. sonra gün içinde her 2 saatte bir evden dışarı çıkarın ya da tuvaletini yapacağını anladığınız zaman hayır diyip kucağınıza alın dışarı koşun. tuvaletini yapacağı alana koyduktan sonra yapması için belirlediğiniz komutu söyleyin. tuvaletini yaptı mı? aferin diyip içeri geçin. 2 saat sonra aynı işlemi tekrarlayın. akşam belli bi saatten sonra su vermeyin ve gece boxında uyusun. kolay gelsin.

Sinemince
Sinemince

1758

Pede alıştırmak yerine dışarıya alıştırsanız daha mantıklı olur. Normalde en az günde 2 defa çıkarmalısınız. Ancak tuvalet eğitimi alıştırmak için daha sık çıkarmanızı öneririm. Tuvalet eğitimini verirken en önemli şey sabır. Kesinlikle köpeğinize sesinizi yükseltip kızmayın. Bu şekilde hayvanın psikolojisini bozarsınız. Ayrıca alanını kısıtlamaya falan da çalışmayın. Bazıları resmen köpeğin alanını kısıtlamak için hapishane gibi tutuyor. Bunlar hayvanı olumsuz etkileyen şeyler. En mantıklı yöntem sık sık dışarı çıkarmak, enerjisini atmak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 434 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR