Kısırlaşma Sonrası Huy Değişir Mi ?

Jaxteller92
Jaxteller92

300 Puan

Merak ettiğim bir konu var, çok uysal erkek bir kedim var, hiç bir şekilde ısırmaz, tırmalamaz ben yatarken gelir omzuma kafasını koyar yatardı. Yada bir şeyler okuyorsam bacağıma gelir kafasını dayar vücudunu dayar o da yatardı benle çok fazla temas içerisinde olurdu benimle.


Kısırlaştırma operasyonu oldu ancak tek testisi vardı, ilk teki alındı sonra içeride olan alındı. Özellikle ilk ameliyat sonrası gene gelip aynı şeyleri yapıyordu ancak ikinciden sonra neredeyse %90 bıraktı o huyunu. Ve her yeri inanılmaz karıştırıyor, çekmeceleri açmaya çalışıyor, dolapların deği düğmelerine tırnak geçirip açmaya çalışıyor, çerçeveleri yere atıyor. Sürekli bu şekilde değil ancak bunları yapmayan kedi yapmaya başladı. 13-14 aylık civarı şuan acaba ergenlik tarzı bir şey olabilir mi ?

4 CEVAP

Benim kedimde erkek.kısırlaştırmadan önce gayet sakin uysal ve birazda ürkekti.kısırlaştırdıktan sonra tamamen farkli bir kedi oldu bi özgüven geldi ☺️ oyunlar yapmayan kedi oyunlar oynamaya başladı koşturmacalar pati atmalar elimizi tırmalamalar falan biz kedimizi taniyamadik valla öyle söyleyim baya bir hareketlendi anlayacağın ☺️

yalkuzak
yalkuzak

13555

yavruyken temas bağımlısı kedim ergenlik döneminde yüzüme bakmıyordu, kısırlaşınca eskisi gibi kendini sevdirmeye oyunlar oynamaya başladı. bence huy değiştiriyorlar ama iyi anlamda oluyor bu. kafaları rahatlıyor çünkü 🐈

aycylmz
aycylmz

14295

Kedim kısırlaştırmadan önce de hareketli bir kediydi ama kısırlaştıralı 1 ay oldu şimdi düz duvara tırmanacak nerdeyse, hiç yapmadığı yaramazlıkları yapmaya başladı. Sakinleşir diyorlardı ama ya henüz erken ya da her kedi için geçerli değil bu.

Esnzn
Esnzn

1430

Biz operasyon geçireli 5 gün oldu, öncesinde çok sırnaşırlardı ikisi de özellikle geceleri yüzlerini yüzüme sürtmekten alev çıkacak hale gelirdik :)) Şimdi 5 gündür o huyları azaldı, genelde dinlenme modundalar. Yaramazlıkları bir tık azaldı. Böbreküstü bezleri hala hormon üretmeye devam ettiği için tam sonuç birkaç ay sonra belli olur aslında huy değişti mi değişmedi mi.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 278 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR