Dobermanım Çok Korkuyor

Merhabalar, 6-7 aylık Doberman cinsi köpeğim var. Biz 4-5 aylıkken sahiplendik, ilk zamanlar dışarıda gezmeye bile korkuyordu ama yavaş yavaş bu korkumuzu yendik. Ancak insanlardan ve diğer hayvanlardan çok korkuyor. Bir insan görünce kaçacak delik arıyor, tasmayı deliler gibi çekiştiriyor. Evde çok iyi muamele görüyor, asla sesimizi yükseltmiyoruz bile. Sosyalleştirmeye çalışıyoruz sahiplendiğimizden beri ama kendisi çok korktuğu için bunu başaramıyoruz. Bunun nedeni sizce nedir ve bu sorunu nasıl aşabiliriz?

4 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

kral köpek ailesinin videolarını izleyip eğitimlerini almalısınız

Lils
Lils

125527

Benim köpeğim değil ana kedim geldiğinde çok korkaktı. Eve bir insan gelince hemen koltuğun altına girer uzun zaman çıkmazdı. Artık alıştı gelen kişilere ama hâlâ korkuyor. Kucağımda gezdirirken bahçede rüzgar sesi duysun korkup bir köşeye kaçıyor. Sanırım karakteristik oluyor ve geçmiyor. Ben pek zorlamıyorum hanfendiyi artık.

kimden sahiplendiniz ? genelde diğer sahibinin çok kötü davranışlarından yada yavru iken aynı ortamdaki hayvanlardan gördüğü baskı yada şiddet çok etkiliyor daha tenha sokaklarda tasmasız gezdirmeyi deneyin benim kızı o şkeilde vazgeçirdim birazda olsa korkularından zaten sizi kaybetmek korkusu le sürekli dönüp dönüp bakacaktır size .

theyusra
theyusra

16477

köpekleri sosyalleştirmenin en kolay yolu köpek dostu işletmeler bulup köpeği de alışveriş arabasının içine koyup gezdirmektir, yavru köpeklerde en çok işe yarayan ve kullanılan yöntem budur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 641 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR