Kedim Doğum Yaptığ. Neler Yaparmalıyım?

sebii
sebii

4713 Puan

Kedim 2 Temmuz günü doğum yaptı. Daha önce kedi bakmama rağmen bu konuda tecrübesizim. 6 yavrumuz var. Neler yapmalıyım?


11 CEVAP

Kadostr
Kadostr

4783

Ben loş ışıklı bir odada büyütmüştüm, sanırım yavruların göz sağlığı için önemli bir durummuş bu. Anne kedinin suyunun taze ve temiz olması çok önemli çünkü süt üretmesi lazım. Bide kitten mama verirseniz iyi olur ayrıca ara sıra (mümkün olursa daha sık ) yaş mama da yedirirseniz güzel olur. Psikolojik olarak da yanında bulunmanız önemli. Bide ben altlarına havlu seriyordum ve günlük değiştiriyordum bebekler için doğal bez oluyor. Şimdilerde işemezler belki ama ne zaman işerler belli olmaz. Bide eğer evde sigara içen birisi varsa -ki zaten yavrularla aynı odada içmez muhtemelen- sigara içtikten sonra yavruları sevecek olursa ellerini yıkasın çünkü anne kedi yavrularda hoşlanmadığı bir koku duymayı sevmez, geçici veya kalıcı olarak yavruları bırakmasına sebep olabilir bu durum. Anne kedi eğer babayla aynı evde yaşıyorsa babaya yavruları mutlaka gösterin. Ben doğum sırasında babayı da doğum odasına almıştım çünkü erkek kedinin yavruları ilk haftalarında sahiplenmesi daha kolay oluyor. Fakat ayrı odalarda dursunlar en azından birkaç hafta kadar yalnızca denetminizde gösterin. Bide erkek kediniz kısır değilse annenin tekrar hamile kalmamasına dikkat edin çünkü tekrar hamile kalırsa sütten kesilir, yavruları 2 saatte bir şırıngayla (veterinerlerdeki yeni doğan mamalarıyla) beslemeniz gerekir. Benim gündemimde genellikle bu konular vardı o dönemler, umarım katkısı olur.

Luckyssss
Luckyssss

16565

Şimdiden kedi isteyenleri bulun ki ileride sıkıntı yaşamayın

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Anneyi çok iyi beslemelisiniz. Yavrular a anne gerekeni yapar merak etmeyin. Odaya çok fazla girip çıkmayın yabancılar ı sokmayın. Güvendiği kişiler olsunn sadece. Çünkü aksi takdirde stres yapar . Sağlıklı büyüsün bebelerimiz♡

bolt
bolt

5769

Kendinizi rahatsız etmeyin ve yavruları gerekmedikçe ellemeyin eğer kedileri sahiplendircekseniz1.5-2 aypıkkken sahiplendirmeniz lazım

sebii
sebii

4713

Herkese çok teşekkürler

sebii
sebii

4713

İnşallah hepsi birbirinden tatlı bebeklerimizin zaten evde yalnız kalıyorum strese girme durumu olacağını sanmıyorum kendisi çağırıyor beni yanına Prenses hanım :)

fzlgms
fzlgms

13769

sadece ilk anneliğiyse gözünüz üstünde olsun, bazen biraz deneyimsiz olup bebelerden birinin üstüne yatıp uyumak gibi kazalar olabiliyor. onun dışında süt için güzelce besleyin ve gerisini anneye bırakıp siz yavruların tadını çıkarın...

Luckyssss
Luckyssss

16565

1.5 aylık çok erken bence anne sütü kesilmeden sahiplendirmeyin

Ozzge
Ozzge

7249

Şuan ben de anne kedi bakıyorum 18 günlük 5 yavrusu var.bi önceki 4 yavrusunu da ben büyütüp sahiplendirdim..şimdi yükün büyüğü anne de size zorluk sahiplendirme dönemi . 2aydan önce sahiplendirmeyin kesinlikle tavsiyem.sutten kesilmiş olsalar bile anne kedi onları dış dünyaya karşı hazırlıyor .yavrular bilmesi gerekenleri öğrenmemiş olurlar :)

annesine mamasını ve suyunü koy gerisini anne kedi yapar..

Ozzge
Ozzge

7249

Arada haşlanmış ciğer verebilirsiniz suyuyla birlikte, süt yapar .yalnız fazlası da ishal yapar, aşırıya kaçmayın, aynı gün kuru mama da tüketsin.. sağlıklı büyüsünler inşallah..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 905 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80425 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR