Kırma Köpek Hangi Cinsin Özelliğini Alır

aedrealos
aedrealos

166 Puan

Merhaba, cinsler-ırklar hakkında çok bilgi sahibi değilim ve aklıma takılan bir konu var. Örneğin terrier cinsi cana yakın olmasıyla, tüy dökmemesiyle vs. bilinen bir cins. Acaba kırmasının bu özelliklere sahip olup olmadığını bilme şansımız var mı? Benim bildiğim safkanın özelliğini alıyor fakat çiftleştirildiği cins, anne-babadan alınan özellikler muhabbeti olmuyor mu, ya da direk sahibine mi sormam gerek değişkenlik mi gösteriyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

3 CEVAP

Melez işi tamamen piyango. Bin çeşit fenotip çıkabilir. X ve Y çiftleşmesi sonucu Z olur diye bir kaide yok yani. İnsanlardaki gibi düşünün, babanın gözü renkli diye çocuğunki de renkli olmaz her zaman.

theyusra
theyusra

16477

köpeklerin davranışlarının tamamen oturması 2 yaşını bulur, siz de 2 yaşına kadar köpeğinizi nasıl eğitirseniz öyle davranacaktır. eğer safkan eğitirken safkan tarafının özelliklerini baskılarsanız o şekilde devam eder.

simbakedi
simbakedi

136202

tamamen şans. ama daha nadir olan özelliklerin ortaya çıkma şansı daha düşük. anne ne kadar mükemmel olursa olsun çekinik karakterse istediğiniz özellikler babadaki tek baskın gen işi bitirir maalesef. ya da tam tersi şeklinde. eğer babanın geçmişinde çekinik gen yatıyorsa o zaman daha şanslısınız ihtimal daha yüksek

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 471 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR