Acil, İshal

gulf_
gulf_

1470 Puan

Yavru kedime yaş mama verdiğimde dışkısının bir kısmı bazen yumuşak olabiliyordu ama kalanı normal kıvamındaydı. Yaş mama vereli 3 gün oldu. Kedim sabahtan beri normalden daha yumuşak bir şekilde dışkıladı, günde en fazla 2 kez yaparken, şu an 6.sını yaptı ve en son yaptığı fazlasıyla sıvıydı. İlk kez böyle oldu ve kedim için endişeleniyorum. Henüz 3 aylık. Az önce veterinerimize mesaj attım. Bol su içirmeye çalışıyorum, birazcık haşlanmış patates verdim. Evde elimden başka bir şey gelir mi? Önerisi olan var mı?

10 CEVAP

Esnzn
Esnzn

1430

Mama geçiş sürecinde enterogermina kids kullanmıştık ishal için. Büyüyünce de gimcat gastrointensital macun vermeye başladım haftada bir. Şu an inanılmaz gerildim o günler geldi aklıma. Sizi çok iyi anlıyorum, allah yardımcınız olsun. Vetiniz ne derse onu yapın bu arada. Ben sadece deneyimimi aktarıyorum.

gulf_
gulf_

1470

Başta tahıllı mama kullanmıştım fakat içeriğini öğrenince tahılsıza geçtik bir sıkıntı olmadı. Veterinerle görüşürüm mama konusunu, sindiremiyorsa elbette tahıllı mamaya geçerim. Hepinize teşekkür ederim önerileriniz için, geçer umarım en kısa zamanda. Bekleyeceğiz artık ne yapalım...

orhdoner
orhdoner

135444

Ev yoğurdu da iyi geliyor diye biliyorum ya da probiyotik yoğurt çok geçmiş olsun ben kedilerime öyle yapıyorum düzeliyor

Esnzn
Esnzn

1430

Tahılsız kuru mama mı kullanıyorsunuz?

gulf_
gulf_

1470

@orhdoner teşekkür ederim fakat kedim yoğurt yemiyor...

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Çok minikmiş kuzum. Haşlanmış tavuk ve suyu bizde anında işe yarıyor.

Esnzn
Esnzn

1430

Biz de tam 3 aylık civarıyken tahılsız mamaya bağlı ishal problemiyle boğuşmuştuk. Ben ettim siz etmeyin, tahılsız mamada ısrar etmeyin. Vetimizin dediğine göre bazı kediler tahılsız mamayı sindirmede zorlandıkları için oluyormuş bu. Düşük tahıllı mamaya geçer geçmez sorun ortadan kalktı. Siz yine de sorun ama durup dururken ortaya çıktığı için şüphelendim.

gulf_
gulf_

1470

@Esnzn çok çok teşekkür ederim önerileriniz için, tek tek bakacağım. Fazlasıyla yardımcı oldunuz

Esnzn
Esnzn

1430

İshal yapan mamalarımız: Orijen, Brit Care Kitten, ND Kitten
İshali anında kesen mamalarımız: Acana FF (İçinde az miktarda tahıl var, taneleri küçük olduğu için ilk etapta bunu kullandık), 5 aydan sonra ND Düşük tahıllı seri.

gulf_
gulf_

1470

@Esnzn evet tahılsız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 395 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR