Arkadaşlar Çözümünü Bilen Yazabilir Mi

Esims
Esims

4926 Puan

Kedim gece miyavladığı için tuvalete götürdüm ama yapmadı. Daha sonra daha 5 dk geçmeden yatağıma baktığımda üstüne sıçmıştı. Bu tuvalet harici yerlere kaka-çiş yapma sorununu nasıl çözerim? (Tuvalet eğitimi var normalde) artık paranoya oldum. Yani evin her halısına işemiş gibi geliyo böyle olunca.

3 CEVAP

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Kedi kolay kolay dışarı tuvaletini yapmaz. Hadi ergenlik döneminde idrar püskürtme olur ama büyük tuvaletini çok zor. Tetikleyen bir şeyler olması lazım.
Olasılıklar:
-Huzursuz olmasına sebep olan bir şeyler olabilir. Tuvaletini çok kalabalık ve gürültülü bir yerdeyse ya da canını sıkan bir şeyler varsa (başka kedi vs de olabilir) kendini stres ve huzursuzluk altında hissediyor olabilir.
-Tuvaleti temiz değilse kullanmak istemeyebilir. Koku duyuları çok hassas canlılar olduklarından en ufak idrar kokusundan bile rahatsızlık duyması olasıdır. Ya da değişiklik yaptıysanız bu da onu strese sokmuş olabilir. Mesela ben pelet deniyordum bir iki haftadır ama o kadar yadırgıyordu ki tuvaletini tutuyordu. Sonunda bentoite geri döndüm.
-Sindirim sistemi rahatsızlığı olabilir. Tuvaletini yapmadan evvel bağırdığını yazmışsınız. Allah muhafaza, bir hastalığı olabilir. Veterinere danışmanız sağlıklı olur. Zorlanıyor olabilir tuvaletini yaparken ondan miyavlıyor olabilir. Bir de malt kullanmıyorsanız kullanmanızı öneririm.

Patilican
Patilican

620

Ve yukarıdaki yorumu devamı
-yavrulari varsa eğer ve daha yeni doğmuş ise.hemen hemen onlari.birakmamak için hemen ortaliga yapabilir

Rapisa
Rapisa

13115

Ben bu sorunu yaşıyordum, kedi tuvaleti kapalıydı, kapağını çıkardım oraya yapmaya başladı. Tuvaletini yaptığı yerleri sirkeyle temizleyin oraya koku siniyor ve orayı tuvalet olarak algılıyorlar. Kediniz bir şeye tepki gösteriyor olmalı. Bazende eve yeni bir kedi geldiğinde böyle şeyler yapıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 268 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR