Karma Aşı

pongul
pongul

113342 Puan

merhaba, evimize yeni gelen şu anda 2,5-3 aylık bebek birkaç gün sonra ilk karma aşısını olacak. yaklaşık 17 gündür kedilerimizden ayrı bakıyoruz hem parazit dökümü hem de toparlanması için ve artık gerçekten sağlığı gayet yerinde. odada sıkılmaya başladı ve dışarı çıkmak istiyor. veteriner ise karma olmadan evin içine bırakmayın dedi. veterinerin önermesinin geçerliliği nedir bir danışmak istedim. karma olmadan diğer kedilerle aynı odalarda durmasın mantığı ne derece doğrudur? zaten bir şey olsa hava yoluyla bulaşmaz mıydı çoktan? önceki kedilerimde karma aşıyı beklememiştik sosyalleşmeleri için. iç -dış parazit zaten hemen eve getirmeden yaptırdığımız bir uygulamaydı hepsinde.

10 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Yok, böyle düşünmeyin her virüs hava yoluyla bulaşmıyor. Tükürük vs. ile bulaşanlar da var. Diğer kedilerinizin karma aşıları zaten yapıldığı için virüs olsa bile onlara işlemeyebilir. Ama yeni bebekte henüz aşı olmadığından virüs bulaşırsa hastalanabilir. Zaten birkaç gün kalmış şurada :)
Az daha sabır :)

ursaminor
ursaminor

116511

Zaten yapıyor olabilirsiniz ama ben yine de hatırlatayım; arada diğer kediler uyurken onların olduğu odayı kapatıp miniği dışarı çıkarsanız :)
Siz öyle deyince ben de çok üzüldüm şimdi valla..

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Ben de karma aşısıyla ilgili bir şey sormak istiyorum. Kedim 2,5 aylık iç dış parazit açılarını oldu, şimdi de karma aşısını yaptırmaya götürüyorum. Aşıdan sonra kusma, ishal, halsizlik gibi yan etkiler olabilir mi? Nelere dikkat etmem gerekir?

pongul
pongul

113342

biz kusma yaşamadık ama bir kedimde halsizlik olmuştu birkaç gün. ama normal bir durum kimi kedide süreç daha belirgin geçiyor. kedinin bağışıklığının yerinde olması, hasta olmaması vs. gerekiyor karma yaptırırken, normalinde veteriner muayene edip yapacaktır.

Zeytinlicorek
Zeytinlicorek

4134

Muayene etti, ateşine filan baktı, iyiydi. Şu an biraz halsiz ama iyi görünüyor. Teşekkür ederim. :)

pongul
pongul

113342

halsiz olması normal, halsizlik birkaç günden fazla sürerse sıkıntı. geçmiş olsun.

pongul
pongul

113342

(dipnot: iç parazit için üç gün kontil şurup verilmesinden bir hafta sonra da 5 gün antibiyotik iğne yapıldı paraziter enfeksiyon için)

pongul
pongul

113342

kıyamıyorum bebek resmen odada büyüdü :( o kadar da uslu ki ne kızdı ne küstü ne yaramazlık etti bu süreçte. madem öyle bekleriz artık 3 gün kaldı zaten pazartesi olacak aşısını ^^

pongul
pongul

113342

korkudan denemedik cikartmayi birsey bulasirsa diye ama odada oldukca fazla vakit gecirip surekli onla oynuyoruz, konusuyoruz oyuncaklar koyduk bu kadar zaman dayanabilmesi bile mucize oldu gun gectikce daha da hareketlendi hem sindirim problemini hem de parazitleri yeni bebis. su an tam bir hiperaktif :) cikinca cok canlar yakacak :)

pongul
pongul

113342

(evin icinden birsey bulasirsa diye)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 705 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR