Yaklaşık Bir Buçuk Aylık Yavrunun Kum Yemesi

sultansbutler
sultansbutler

12552 Puan

elime pat diye düşen geçici yuvalık yapacağım bir yavru var. ilk başta çok korkuyordu tırmalamadık insan bırakmadı. sonra yorgunluktan uyudu bir süre. ayıldı oyun oynadı. sorun şu açtır diye peynir verdim onu yedi. kuru mama verdik onu da kırarak az buçuk yedi. tuvaleti olabilir diye kum koydum bir kaba. pat diye geldi ve köydeyiz bentonit kum falan yok. doğal kum koyduk. mamayı doğru düzgün yemeyen kedi kumu yemeye başladı ☹️ şu an bir havluya sardım miyavlama ve ufak yerlere kaçış/saklanma istekleri bitti uyumaya başladı. biliyorum alışması için en az 1, 2 gün lazım ama şu kum işini ne yapmalıyım. gece ben uyuruken yemeye devam etsin istemiyorum. ama koymazsam ve odama/yatağıma/üstüme kaçırsın da istemem. ailem doğal kum olduğu için birşey olmaz diyor. bir çözümü olan var mı? ya da akışına mı bırakmam gerek?


5 CEVAP

Thesudeaskin
Thesudeaskin

2643

Yavru kediler tuvalet alışkanlığı kazanırken kumu birkaç kere yiyebilir sonra tadının kötü olduğunu fark edip yemeyi bırakırlar. Çok yemediği sürece bir şey olacağını sanmıyorum.

pompompurin
pompompurin

16763

vitamin eksikliğinden oluyor. 11 yavru kediye baktım hepsi sokak kedisiydi ve neredeyse hepsi kum yiyordu. zamanla düzeldi fakat diğer kardeşleri mamaya geçtikten sonra bir yavru mama yerine ısrarla kum yiyordu. halsizdi de. test sonucu anemisi olduğunu öğrendim. şurup ve iğnelerle düzeldi ve kum yemeyi bıraktı

Vitamin eksikliği var muhtemelen. Bebeklerde de oluyor bu beton, toprak, hatta alçı gibi şeyler yeme dürtüsü. Yediği besinlerden bol bol vitamin mineral alırsa düzeleceğini umuyorum. Toprakta bir ton bakterinin ve bir başka hayvanın dışkı kalıntılarının cirit attığını hesaba katarsak kum yeme olayı biraz sıkıntı evet:( Mümkünse gece sürekli gözlemleyin. Umarım çabucak alışır

sultansbutler
sultansbutler

12552

cevaplar için teşekkürler ben de mineral eksikliği olduğunu düşündüm. evet şu an yine kumundan yedi, biraz duvar yalama sesleri duydum hâlâ mıyk mıyk miyavlıyo ama bi baktım kazmaya başladı. ilk tuvalet sorunsuz geçti zkısjwkd bize maddi olarak çok sıkıntılı bir dönemde geldi. ama asla dışarı bırakamam anında köydeki köpekler boğar. ölmesindense 2 duvar yalasın sorun değil. kaliteli bir mama almaya çalışıcam elimden geldiğince.

sultansbutler
sultansbutler

12552

1 haftalık güncelleme yapayım. kumundan ilk seferde yedi ama sonra bıraktı.kumu eledik ve içindeki büyük taşlar gidip incecik olanların kalması yardımcı oldu diye düşünüyorum. duvar yalama işini de ilk geldiği 2 gün yaptı sadece. mamayı da kıramaz diye endişe ediyordum ama maşallahı var hiçbir sorun çıkmadı :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 315 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR