Boyun Altında Yara

Rgms
Rgms

10809 Puan

Merhaba herkese,
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.🇹🇷
Bugün kedimi severken boğazının altında elime şişlik geldi.
Şişliğin olduğu bölümde tüy dökülmesi ve kızarıklık vardı.
Hemen veterinere gittik.
Wood lambası ile baktı. Mantar değilmiş. Böyle egzama gibi yaralar zaman zaman kedilerde olabilirmiş.
Günde iki kez Crystalin sıkıp yarım saat sonra bactroban sürmemi söyledi.
Kedim dişi, sekiz aylık.
Yaklaşık bir ay önce kısırlaştırma ameliyatı oldu.
Veteriner kısırlaştırma sonrası bu tarz stres ve travmaya bağlı yaralar çıkabileceğini söyledi.
Takip edeceğim. Yayılırsa ve geçmezse kortizonlu ilaçlar kullanmak gerekebilir dedi.
Böyle yarası olup, kendiliğinden geçenler olduysa deneyimlerinizi öğrenebilir miyim?


Not: Mamasını henüz değiştirmedim ancak iki gün çok küçük miktarlarda N&D kısır tavuklu portakallı mama verdim. Bir de dün yaban domuzlu yaş mama vermiştim. Bunları veterinere söyledim. İlgisi yoktur dedi. İştahı, keyfi, su içmesi ve dışkılaması normal.
Yara olan bölgeyi kaşımıyor ve yalamıyor.


Zaman ayırıp cevaplayanlara çok teşekkür ederim.🙏🏻🌸


34 CEVAP

Rgms
Rgms

10809

@aysekara1 @Yumosi Ayşe hanım çok teşekkür ederim, geçmiş olsun.


Haklısınız tamamen bağışıklıkla alakalı, son gittiğim veterinerde aynı şeyi söyledi ve bağışıklık güçlendirici iğne yaptı. Bu tarz deri bütünlüğünün bozulduğu vakalarda immunex kullandığını ve hastaların fayda gördüğünü de söyledi. Biz de deri durumunu sakinleştirip kullanmaya başlarız muhtemelen.


Siz çocuk için olanından mı yoksa yetişkinden mi kullanıyorsunuz?

aysekara1
aysekara1

12974

@rgms çocuklar için olanından kullanıyorum. Rica ederim ne demek sağlıkla kalın :)

Yumosi
Yumosi

1832

çok geçmiş olsun, bizde de benzer bir soun olmuştu. Batikon ve krem kullandık. tam geçti derken bir hafta sonra aniden tüy dökülmesi arttı ve tekrar veterinere gittik. Gida alerjisi olduğu için mama deiğişti, iğne oldu, ilaçla yıkandı her ihtimale karşın, tüy destekleyici şurup verdk bir de bizimki kaşıdığı için alerji şurubu verdik. 1-2 haftada düzeldi. Sabredin iyileşir mutlaka.

Rgms
Rgms

10809

@Yumosi Çok geçmiş olsun, bir daha tekrarlamaz inşallah🙏🏻 Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bugün bölgede tüylerin biraz daha açıldığını farkettim. Siz hangi mamayı kullanıyordunuz, neye alerji olmuş kediniz tespit edebildiniz mi?

meowsshi
meowsshi

2715

merhaba. tavuklu mamayla alakası olabileceğini düşündünüz mü? tavuk dolayısıyla egzama benim kedimde de oldu, tavuk yüzünden çoğu kedi de oluyor.

Rgms
Rgms

10809

@meowsshi Evet bu forumda da çok okudum. 8 aydır tavuklu mama yiyor. Veteriner de kuru ve yaş mamadan kaynaklı değildir dedi. Ben yara öncesi farklı bir yaş mama vermiştim. Belki ona karşı bir alerjisi oldu.

Yumosi
Yumosi

1832

@Rgms çok teşekkürler :) ben RC kullanıyordum, hipoalerjenik mama sonrası veterinerimiz somon balıklı mama kullanmamamı bir süre tavuktan uzak durmamı söyledi. benim de elimde kalan RC ile Matisse somonlu kısırlaştırılmışı karıştırarak veriyorum. yaş mamalarda da özellikle balıklı olanları seçiyorum mümkün oldukça. Şimdilik bizde durum bu :) Umarım sizin de sorununuz bir an evvel geçer.

Yumosi
Yumosi

1832

veterinerimiz tavuk olduğunu düşünüyor ama ben tahıl olabileceği ihtimaline daha yakınım.

Rgms
Rgms

10809

@Yumosi İnşallah geçer bir an önce, yürekten diliyorum. Onları öyle görmeye yürek dayanmıyor. Acana first feast ve orijen karışık kullanıyoruz. Tahıl mı, tavuk mu, protein fazlalığı mı bilemiyorum. Kısırlaştırma sonrası olduğu için her ihtimal birbirine karışmış durumda. Ben de balıklı mama almayı düşünüyorum. Rc’de de tahıl var. Şikayetleri devam ediyor öyleyse?

alabalik32
alabalik32

13406

Benim oğlumda da 1 Nisanda kısırlaştırıldı.Nisan sonuna doğru kaş üstünde kızarıklık vardı. Ve vücudunun bazı yerlerinde kabarık pütürler vardı Veterinerinere gittik mantar olmadığı anlaşıldı. Ertesi hafta tekrar kontrolde somonlu mamayı bıraktık. Tavuklu mamaya geçtik.Crystalin ve kortizonlu krem verildi. Alerji teşhisi konuldu.Kremi sürüyordum yakalık takıyordum yalamasın diye ama mama ve wc için yakalığı çıkarttığımda kremi temizliycem diye kendini yırtarcasına kremli yerlerini temizliyor. Yarayı bir türlü kapatamıyoruz. Şimdi kollu ameliyat giysisi aldım zıbın gibi kremi sabah sürüyorum akşam biz yatana kadar bekletiyorum. Bakalım nolacak. Her pazartesi veterinerdeyiz kontrol için

Belki burda yazdığım mesajlara denk gelmisssinizdir. İki aylıktan beri baş ve boyun bölgesinde yaralarla mücadele ediyoruz. Ecosin ile yıkadık, antihistaminik mamalar denedik, 8 hafta süren probiyotik tedavisi uyguladık, şimdi yine başladık aynı damlalara, cleapet ile her gün spreyleyip tariyoruz. Buna regmen geçmedi, geçmiyor, bazen o kadar çok kanatıyor ki.gozu kapanıyor kaşıdigi yer gözüne yakınsa , bende çok yıprandım çok üzülüyorum ama çaresini bulamadim. Şu an nd kitten ocean kullanıyoruz, balıklı ama yine durum aynı, hatta mamanın kokusundan nefret ettim iyice çok ağır kokuyor, dışkısı da öyle ama tavuklu mama alerji yapar diye değiştiremiyorum. Şimdi veto skin diye bir destek aldım , deri ve tüy sağlığı için umarım çözüm olur. Sizin de yavrucak en kısa sürede iyileşir inşallah

Aslına bakarsanız biz hepsini bir anda yapmadık, tam 4.5 aydır bu sorunla uğraşıyorum. Size oğlumun kendini kanattigi resimlerini atsam inanamazsiniz. Veterinerler ısrarla kan tahlili yapmadı. Benim kedimin ilave olarak patileri davul gibi şişiyor. Ama ertesi güne hem yaraları hem patileri iniyor anlamadım gitti. Cleapet i ben sahiplendigim ilk günden itibaren kullanıyorum, gerçekten yara iyileştirmede ve günlük kulak göz temizliğinde iyi, ama sanki kalıcı bir çözüm olmuyor

Bu arada baş boyun egzaması olduğunu söylüyor veterinerler. Fakat verilen probiyotik damla tedavisine (4 çeşit damla, her biri bir hafta kullanıldı) cevap vermeyince egzama değil mi ki dendi. Ben oğlumun ilaçlarına ve özel mama vitaminlerine 2 bin TL harcadım. Furminator adlı bir tarak aldım, düzenli olarak haftada bir tarayıp cleapet ile güzelce siliyorum. Gözlerini kulaklarını hafifçe gün aşıri temizliyorum,.o kadar iyi bakıyor en iyi mamaları veriyorum ama.yine kurtulamadik.bu illetten

Rgms
Rgms

10809

@duyguyakiskan @alabalik32 @Yumosi Merhabalar, bugün başka bir veterinere gittim. Boyunda yaralar artmıştı. Kaşıyıp, tüylerini yoluyor. Antibiyotik-Antihistaminik ve Steroid iğne yapıldı kaşıması dursunda, yaraları kabul bağlasın diye. Duruma göre yarın ve pazartesi de devam edilecek. Sonrasında yaralar geçmezse eliminasyon diyeti ile alerji yapan şey tespit edilmeye çalışılacak. Öldürmeyen ama süründüren bir süreç.🤦🏻‍♀️ Acana ve orijen kullandığımı duyunca, veto hemen yüksek protein, karışık protein kaynakları ve Kanada ürünün ülkemize uygun olmadığından bahsetti. Eliminasyon için önereceği mama farminanın ürettiği Vet Life.


Vet Life ile ve alerji ilgili ararken, bu forumda ve yurtdışı forumlarda mercimek alerjisinin çok yaygın olduğunu öğrendim. Hemen tavuk ve yüksek proteini suçlarlarmış ama mercimekte göz ardı edilmemesi gerekenlerden birisi deniliyor.


Elimdeki acana first feast, pasifica ve orijen hepsi mercimek içeriyor.


Açıkçası eliminasyonda yaralar reaksiyon göstermezse, mercimeğe yoğunlaşabiliriz.


Bunu sizlerle de paylaşmak istedim. Biliyorum her birimizin durumu farklı ancak bazen neden gözümüzün önünde durur farkedemeyiz.


Daha önce okumadıysanız, arama kısmına “mercimek” yazıp “ursaminor” isimli kişinin yazdıklarını okuyabilirsiniz.


Tatlı can parçalarımızla sağlıklı günlerimiz olsun. 🙏🏻

Yumosi
Yumosi

1832

@Rgms merhaba, paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Mercimek ve tahıllar bence alerji sebebi bence de. Kedimde şikayetler daha önce anlattığım süreçte geçti. Ama yine kaşıntısı oluyor. Genelde gördüğümde müdahale ediyor dikkatini başka tarafa çekmeye çalışıyorum. Geçen gün yine bir fırsatını bulup kafasının üstünü yoldu ve kanattı. Allah bize sabır versin. Bu sefer veterinere gitmeyeceğim. Zira bu aralar çok gittim ve çok yoruldum. Şimdilik yaranın durumunu takip ediyorum. Hayırlısı artık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2063 Görüntüleme
  • 34 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR