Kedimin Mama Sorunu?

hilal34
hilal34

665 Puan

Kedim hep yaş mama yiyor kuru mamaya bakmıyor royal canin kuru mamasını aldım onu biraz yer gibi oldu yine yemedi ayırıp çok seçiyor, istediği yemek olmayınca da huysuzlaşıyor. Hep yaş mama yedirmek istemiyorum kuru mamada yemeli nasıl sağlıklı olsun diye ne tür mamada alışkanlık kazandırıp, ne yemek istediğini nasıl anlarım ?fikir, önerisi olan, aynı durumla karşılaşan?

15 CEVAP

Tsubasa9
Tsubasa9

9685

Yas mamayi kesin bi müddet hic vermeyin azar azar taze kuru mama koyun önüne. Ac kalinca mecburen yiyecek. Biraz acimasiz gibi görünsede sagligi acisindan ve sonuc garantili yöntem :)

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Matisse veya golosi. Daha iyi olsun derseniz nd, acana, orijen, petcurean now

Benimde yemiyordu ama kuru mama sert geldiği için. Biraz ıslatıp yumuşamasını bekleyince yiyor.ilk başlarda yaş mamayla karıştırıp veriyordum kandırmak için

hilal34
hilal34

665

Çoğu yorumlara ve sitelerde kedileri için kullandıkları mama önerilerine baktım fikir edindim az çok birine iyi gelmeyen mama diğerine uygun gelmiş ama çoğunlukla zararlı olanlarda insanlar hem fikir ki araştırma sonucu da öyle. Onun dışında orijen acana tester alıp deneyecektik fakat bi sitede okurken burada da paylaşayım dedim herkeste durum bu mu özellikle de zararlıysa fikir olsun diye şu bu markayı kötülemek değil amaç. Bütün mamaların tam anlamıyla durumunu bilemem bunun yanında yerme durumu olmaz yani. Deneyerek gözlenen herkese göre değişken olabilen bi durum. tavuk genelde tüy dökme ve alerji yapmakta. Kedi beslenmesiyle ilgili yaş mama değil kuru mama verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Diş çürüme durumunu da yaş mamayla bi ilgisinin olduğunu falan söyleyen kimse olmadı :) Yaş mamayı seviyor kuru mamayı pek sevmiyor farklı markaları deneyerek anlaşılacak gibi..

BlindCat
BlindCat

4539

Acana gerçekten iyi bir mama bence acana alın daha benım kedilerimden yememezlik yapan olmadı sadece bir tane huysuz kedicim aromasını beyenmemişti ben de ördeklisini almıştım alabilirseniz bir deneyin derim

pongul
pongul

113342

Brit Care Cat Cocco I'm Gourmand için atlaspet'ten tester isteyebilirsiniz. beğenirse deneyebilirsiniz. seçici kediler için üretilmiş bir mama.

ursaminor
ursaminor

116511

Orijen ve Acana konusunda bu şehir efsanesi yıllardır dönmekte (en az 6 yıldır) , bir tane bile kaynak verilememektedir. Yani herkes çıkıp aklına geleni yazabilir sonuçta mesnetsiz olarak. Avustralya'da gümrükte maruz kalınan irradyasyon (ışınlama) işlemi; Kanada çıkışlı bir firmadan Tr'ye gelen ürünle ne alakası var ve 6 seneden beri aynı (yazım hatası dahil) yapıştırma yazının dönüp dönüp önümüze gelmesi...
Unutmayın tahılsız, et oranı yüksek (proteinli) kaliteli mamalar bu iki marka sayesinde çoğaldı. Bütün şirketleri kendilerine çeki düzen vermeye teşvik ettiler.
Evet yüksek protein bazı hayvanlara dokunuyor amenna. Bizde de tavuklusu alerji yaptı. Ama hepsini birden yermek... Çok yanlış.
Şimdi asıl sorunuza yanıt vereyim :)


Kediniz sanırım 1 yaşına basacak bir hafta içinde değil mi?
Kedilerin beslenmesiyle ilgili yalnızca yaş mama verilmesi gerektiğini savunan bir ekol var.
Yaş mamanın dişleri çürüttüğü safsatasına da inanmayınız rica ederim. Bunlar yalan yanlış bilgiler.
Kedinin dişi fırçalanmazsa çürür. Gerisi boştur. Her neyse konuyu dağıtmayayım.


Bizim kız da yaş mamaya bayılıyor. Sabahları 85gr yaş mama veriyorum (schesir). Gün içinde de o tabakta hep kuru mama bulunduruyorum. (Acana pasifica kullanıyoruz tavuk alerjisi nedeniyle).
İlk başlarda hiç yemedi kuru mama. 5gr filan yiyordu günde. Ama gün boyunca yaş mama verilmediğini, yalnızca sabahları yaş mama verildiğini zamanla anladı. Artık düzene girdi gidip gelip yiyor, 60gr kadar :)

Sizin istikrarlı olmanız gerekiyor yalnızca. Acıkınca yer zaten. Kendinizi üzüntüye gark edip, suçlayıp, yelkenleri suya indirip yaş mama vermeyin gün içinde :))
Hemen 2 günde oturmuyor bu alışkanlık bu arada. Biraz zaman alabilir 1 hafta 10 gün kadar...

hilal34
hilal34

665

karıştırıp veriyorum ama huysuzlaşıyor :( alışsın diye yine kuru mamayı tek veririm olmazsa. önerebileceğiniz mama markası var mıdır ?

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Bütçeniz ne kadar? 12 kilo mamaya en fazla ne kadar verebilirsiniz?

hilal34
hilal34

665

Genelde 5 kilodan fazla almıyorum bittikçe yenisini alıyorum ve uygun fiyat kaliteli olmasına dikkat ediyorum

hilal34
hilal34

665

@tsubasa9 dediğiniz gibi yaptım tekrar ama yemiyor dolanıyor cama kapıya gidiyor huysuzlaşıyor mırlıyor mecburen biraz yaş mamayla karıştırdım onunda hepsini yemedi kuru mama royal markalı. Sanırım tadını beğenmedi kötü bi kokusu var zaten değiştirip başka kuru mamayla deneyeceğim

hilal34
hilal34

665

Orijen: Yine sanal alemde kullanıcılarca sıkça önerilen ürün Avustralyada gümrükten geçerken irradyasyona maruz kaldığından kedi ölümlerine sebep olmuş ve piyasadan toplatılmış. Tahılsız ve %70 etli olan ürün günlük önerilmemekle birlikte diş taşı, kurtlanma, kepekleşme gibi sorunlara sebep olduğu kullanıcılar tarafından bildirilmiş. Ayrıca mamanın kötü koktuğu ve bunu kullanan kedilerin tuvaletlerini az yaptığı ancak tuvaletlerinin kötü koktuğu da belirtilmiş. Yüksek üre ve böbrek rahatsızlığı endişesi bulunanlara önerilmiyor.
Acana: %35 protein oranına sahip tahıl içermeyen bir mama. Orijen ile aynı fabrika çıkışlı olduğu saptanmış ve aynı Salmonella tehdidi bu mamada da bulunmuştur.

hilal34
hilal34

665

Araştırırken bu yazıyı okudum isterseniz değiştirin salıklı bulunan bi mama değilmiş ne kadar zamandır kullanıyorsunuz

ursaminor
ursaminor

116511

Yok yanlış anlamayın siz yerdiniz demiyorum ben genel olarak yeriyorlar ancak dayanak belge yok kimsenin elinde onu diyorum. Hiç kullanmadığı halde çok kötü diyen de oluyor. Mesela Acana Pasifica tüyleri inanılmaz yumuşak ve parlak hale getiriyor ve kaka kokusunu neredeyse bitiriyor. Bildiğiniz kokmuyor kaka :D
Üstelik mesela 1 yaşında 4 kiloluk bir kedinin yalnızca 45gr yemesi yetiyor. İçeriğine bakıyorum, ilk 5 içerikten 3'ünün löp et olması kuralını 6 balıkla aşıyor bile.
Dişlerin çürümesi hikayesini de hep anlatırlar ondan yazdım onu da :)
Testerları için kendi Türkçe sitelerine yazıp isteyebilirsiniz. Gönderiyorlar oradan. Hatta bu konuda hemen dönüş yapan sitelerden birisi Acana sitesi.


Kediler için yaş mama daha iyidir - kuru mama daha iyidir konusunda trilyon tane çekişme var internette. Benim şahsi fikrime göre yalnızca sıkıştırılmış, suyu çekilmiş dehidre kuru parçalar yerine her gün bir miktar yaş mama yemesi, kendi doğal beslenme düzenine daha yakın. Bu nedenle hayatının sonuna kadar vazgeçmeyeceğim her gün 1 konserve yemesinden :)

hilal34
hilal34

665

Kimle konuşsam kuru mama kesinlikle fazla yemeli diyor ama deneyerek bakacağız artık :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1492 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR