Erkek Kedisi Çiftleştirme Sonrası Yavru Alamama

aysekaya06
aysekaya06

216 Puan

Oğlumuzu instagram üzerinden tanıştığımız bir ailenin kedisiyle çiftleştirdik, aile o kadar samimi geldi ki ne sözleşme yapma ihtiyacı ne de yavruların paylaşımı konusunda bir konuşma yaşamadık. Dişi kedilerine 3 gün baktım ve iki üç saatte bir ( mesajlar hala var) kedilerinin durumuyla ilgili yemesi içmesiyle ilgili bilgilendirme yaptım. Yavrular doğana kadar haftada bir yapmamız gereken birşey olup olmadığını sordum( bu mesajlar da hala var) Ancak karşı taraf 4 yavrunun doğduğunu birinin ölüm anında diğerinin ise sonradan öldüğünü beyan etti ve ölüm videolarını benimle paylaştı. Bense kalan 2 yavrudan birinin benim hakkım olduğunu, dişi kedilerinde mantar virüsü olduğu için oğlumun 1 ay boyunca hastalandığını yavru kedilerinde bu sebepten ölebileceğini ihmallerinin olduğunu düşündüğümü söyleyerek kalan 2 yavrudan tekini istedim. Ancak karşı taraf beni engelledi. Ben kendim de bir hukukçuyum ancak karşı tarafa dava açmadan önce daha önceden bu tarz bir olay başına gelmiş bir kişinin deneyimine ve yol göstermesine ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim

14 CEVAP

Pofupof
Pofupof

16145

Noldu şimdi? Çiftleştirdiniz doğurttunuz da ne oldu???


Ölü 2 bebek. Mantar bulaşmış bir yetişkin. Kavga sebebi başka 2 bebek.


Ne zevk alıyorsunuz şu işten???


Bahçende 1.5 aylık 4 bebek var. Deli gibi yuva arıyorum kimse çıkmıyor! Son 1 ayda 2 bebek kucağımda öldü. Veterinerden çıkmadaım, göğsümden ayırmadım ama yaşatamadım.


Biz sokaktakileri kurtarmak için perişan olalım. Siz daha evdekiler çoğaltın!


Acırım acırım sizin gibi insanların elinde kalan hayvanların haline acırım.


Gereksiz yere doğup daha bebekken ölen o 2 kedinin hesabını veremeyeceksiniz öte tarafta. Bunu da böyle bilin.

Esnzn
Esnzn

1430

oh ne güzel olmuş. bu hikayedeki tek mağdur taraf kediler. sizlerin eline düşmüşler malesef.

simbakedi
simbakedi

136159

açıkçası sunduğunuz bahaneler çok yanlış. bence size kedi verilmeli ama şunu da diyemezsiniz ''dişi kedide mantar vardı benimkine bulaştı.'' ben kedimi çiftleştirmem, çiftleştirecek olsam bile önce kendi kedimin sonra dişi kedinin sağlığından emin olurum. karşı tarafın bunu söylememesi hata ama siz de araştırmamışsınız yani sizin de ihmaliniz var. ''3 gün kedilere baktım sürekli rapor verdim.'' zahmet etmişsiniz yani kedinizi siz de çiftleştirmek istiyorsanız bi zahmet bunu da yapın insanlar size güvenip kedisini emanet etmiş. sözleşme imzalamamanız ayrı saçmalık yani dişi kedi sahibi babanız mı ki sözleşmesiz çiftleştiriyorsunuz.
hukuka başvuracakmışsınız kolay gelsin umarım iki taraf için de çok çileli olur. umarım bir daha kedisini çiftleştirmeyen, kısırlaştıran bilinçli bir birey olursunuz.

Ne diye ciftlestiriyorsunuz ki amacınız ne

sultansbutler
sultansbutler

12552

hukukçu iseniz yapılması gerekenleri yapın engellemişler sizi çünkü. 1 yavruyu almak hakkınızdır. olaydan çok bağımsız olmayacak şekilde bir paragraf yazayım. okumak isteyen okusun. biz forumda boğazlarımız patlayana, ellerimiz yazmaktan acıyana kadar diyoruz ki KEDİNİZİ ÇİFTLEŞTİRMEYİN (istisna durum olarak sadece kayıtlı cattery belgesi olan, ne yaptığını bilen, kedilerine gerekli bakımı yapan bir üreticiye sesim çıkmaz. bu kısımda da bana katılmayan olabilir saygı duyuyorum) ve şu tecrübeniz örnek göstermek için öyle güzel ki :) şimdi problemleri sıralayalım. 1 anne kedi hasta. hem de mantar gibi illet bir hastalık. hadi genetik testleri yaptırmak pahalı (ki yaptırılması gerekir) onu yaptırmıyorlar. mantarlı kediden yavru alınması için başka eve yolluyorlar. azcık insanlık ya çok birşey değil. erkek kediye, gönderilen evdeki insanlara, doğan yavrulara bulaşabilirdi. ama gözler sadece para görüyorsa o da olur. hayırlı olsun diğer 2 yavru satışa sunulacaktır. sizi engellemeleri, hastalıklı bir dişiyi tedavi ettirmek yerine yavru almaya göndermeleri hepsi bu yüzden. 2 yavrulardan ölü doğan olması. hamilelik risklerinden bahsediyoruz. yavrular kanalda sıkışabilir , genetik hastalıklı yavrular doğabilir, sezeryan yapılması gerekebilir diyoruz ama instagramdan 3-5 aptal çıkıp bizim kedinin 3. hamileliği bişey olmadı diyince olay çözüme kavuşuyor :) ve herhalde insanlar doğum yapmanın anne kediye hiçbir rahatsızlık, ağrı, stres yüklemediğini falan zannediyor. 2 ay hamilelik, doğum, üstüne min. 2 ay yavrularla ilgilenme kolay mı sanıyorsunuz! ayrıca her merdiven altı evcil hayvan üretiminde o sosyal medyada kınadığınız petshoplar, ses telleri alınan köpekleri üreten kişilere yavru sağlıyorsunuz! evet evde doğan akrabalara dağıtılan o minnoş sıkotişler buna dahil! ya adam akıllı o kedilere gereken her şeyi sağlayacaksınız ya da 6. ayda o üreme organları alınacak, nokta! şimdi başlık açan kişi ya da erkek kedi sahipleri diyecek ki ama biz doğurtmuyoruzz benim kedim erkekk :pp. yavruların dünyaya gelmesi için hem yumurta hem de sperm lazım. yani siz o dişilere, erkek damızlık sağladıkça bu çarkın parçasısınız. ayrıca kimse gelip bana burda ben 30 tane sokak hayvanın bakıyorum ühühühü diye ağlamasın. yaptığınız/devam ettireceğiniz hataları iyi şeyler yapmakla düzeltemezsiniz.

Kebikec
Kebikec

2835

Neden kediniz tek kedi olarak büyümeye devam ediyor? Dışarıda yuva bekleyen binlerce kedi sizin yavrunuzla büyümeye layık değil mi? İnanılır gibi değil şu okuduklarım yazık.

Superisi814
Superisi814

125092

Oh Iyi ki paylaşmişsiniz , cok sevindim.Hayvanlarini damizlik gibi kullanmaya çalisanlara mis gibi ibreti alemlik hikaye!
Hukukçu olmuşsunuz , tebrik ederim.Keşke bir o kadar da bizim bu canlarin sahibi değil, sahip cikani olduğumuzun , onlari besledigimiz kadar ;koruyup kollamamiz gerektiginin,mesela mantarin bulasici ve bazen cok inatci bir hastalik olduğunun bilincinde olabilicek kadar arastirma yapsaydiniz..
Yok mesaj attim, yok resim gönderdim diye anlattiklarinizim bir emek ve bir basari ya da alkislanilicak bir sey olmadigini keske fark edebilseydiniz.Keske yaptiginizin bir cesit merdiven alti üretim oldugunu görebilen bakis acisina sahip olabilseydiniz!
Dilerim dava edersiniz ve davaniza hakikaten bir can sever , bilinçli bir hakim cikar! Dilerim magdur etmenin bedelinin olduğu idrakinde bir hakime denk gelirsiniz.
Babalik hakkiymiş.O kedilerin de sizin üzerinizde hakki var , dilerim hatanizi akli selim bir sekilde görür, fark eder ve üzerine yenisini eklemezsiniz.
Dilerim bilinçlenirsiniz ve bundan sonra bu bilinç ile siz bir hukukçu olarak hayvanlarin gerçek haklarini korursunuz bir sekilde.
Yoksa vah ki ne vah !

blue_hpood
blue_hpood

128183

yazık.. çok yazık..

simbakedi
simbakedi

136159

iyi olmus, sokaktan kedi alirsaniz da yalniz kalmaz kediniz, ya da yardima muhtac herhangi bir kediyi alirsaniz da. boyle dolandirana kdar akillanmayacaksiniz herhalde. sonunda akillaniyor olsaniz da olan kedilere olmus oluyor cok yazik

Zeeelis
Zeeelis

2876

Valla çok kabalaşcağım belki ama hiç acımıyorum sizin gibilere inşallah da vermezler yavruları da aklınız başınıza gelir kısırlaştırırsınız hayvanınızı!

maalesef bende onlardan biri oldum üzülerek söylüyorum ki sfenks cinsi kedimi kısırlaştırmadan önce o duyguyu tatması gerektiğini söylediler bende petshopta çalışan birinin aynı cins kedisiyle çiftleştirdim (sağlık şartları onaylı olarak) ve biz kendisinin sözüne adamlığına güvenerek sözleşme yapmadık gebelik süresi boyunca sürekli iletişim halinde olduk gelmeler gitmeler abi derken içten dicek kadar samimi olduk kendisiyle ve anlaşmamızda 1 yavru bizimdi erkek tarafı olarak babalık hakkı denen bir durum söz konusudur yavrulardan 1 tane bile doğsa o baba tarafıdır babalık hakkı budur bu derecesine kadar ilerledik güvendik bu ay içerisinde yaşadım bu durumu karşı tarafın dişisi 5 tane kedi doğumu gerçekleştirdi yine aramız iyiydi hiç bir sorun yoktu sütten kesilmesini bekledik ve sütten kesildikten sonra kendisine ulaşamadık bize sadece vermiyorum vermicem diyip iletişimi kopardı şimdi elimde sözleşme olmadığı için o yaptığı pislik yanına kar olarak kalmış oldu ve benim oğlum onun yüzünden tek kedi olarak büyümeye devam edicek, ne hayvan haklarına nede herhangi bir kuruma şikayette bulunamıyorsunuz olan bize oldu.

diablerose
diablerose

119757

3 saglikli yavruda 1 hakki var babanin. haliyle sizin durumunuzda size yavru verilmemesi normal olan.

melist35
melist35

11186

aranızda noter onaylı imzalı sözleşme yapmadıysanız hiçbir hak talep edemezsiniz. sonuçta karşı tarafa bir para ödenmemiş, alma satma gibi bir durum yok. bu tarz durumlarda dişi sahibinin insiyatifine kalıyor herşey malesef. normal şartlarda 1 yavru için hak talep edilmez, 2-4 arası 1 yavru alır erkek tarafı ama, belli ki karşı taraf uymak istememiş

diablerose
diablerose

119757

kalan 2den birini isteme hakkiniz yok yani

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 999 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR