Kedisi Astım Tedavisi Olan Var Mı

chloem11
chloem11

913 Puan

Tedavisi nasıl oluyor pahalı mı oluyor nasıl bir süreç anlatır mısınız öğrenciyim ödeyemeyeceğim için de çok korkuyorum

5 CEVAP

Benim kedim astım ve evet oldukça pahalı malesef. antihistaminik-kortikosteroid, bağışıklık güclendiriciler, özel mamalar derken oldukça külfetli ve yorucu.Biz astım tanısı alana dek ve aldıktan sonraki 1 yılda 5-6 bin liradan fazla para ödedik testlere ilaçlara ama her zaman aynı şey olacak diye birşey yok. Yanlıs tedavi protokolü yüzünden de çok param gitti çünkü benim. Maddi kısmını geçrim ciddi özen gerektiriyor. Evde halıları kaldırdık jüt halılar hariç. Sürekli havalandırıyoruz. Temizlik kurallarına esktra özeniyoruz zaten sprey sigara dumanı deodorant yumusatıcı kokulu mum gibi şeyleri hayatınızdan derhal çıkartın. Bir de tozutmayan kum mümkünse bentonit değil topaklanan çam peletleri var natural bastet veya noble cat litter , bigcat gibi markaların inceleyip birine karar verebilirsiniz. Stresten uzak durması gerekir kedinin. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. Aklınıza takılan birşey var ise özelden msg atabilirsiniz

Superisi814
Superisi814

125143

Tedavi masraflari şehirden sehire değisir.Bulundugunuz sehirde hayvan hastahanesi varsa , daha uygun ucret istenecektir diye duydum.
Astimi olan kedilerde cok tozutan kum ve kapali tuvalet kabi önerilmez.Kediler kokuya suyarlidir onlarin yaninda camaşir suyu , parfüm , kolonya kullanmayin hele ki astimliysa.Sorunuzun tam yaniti degil ama sizin neler yapabiliceginiz konusunda hatirlatma yapmak elimden gelir.Hem yorumlayalim ki soru üstte kalsin ve daha fazla arkadasa ulassin.Daha detayli bilgisi olan yardimci olsun.

chloem11
chloem11

913

Bulunduğum yerde şehir hastanesi de yok ve ne yapacağım bilmiyorum umarım veteriner yardım edebilir

İlaçlarını oturttuktan sonra pek sorun yok. İlaçları beşeri ilaçlar olduğu zaman ben aile hekimime yazdırıyorum. :) uygun yani ona iyi gelen tedavi protokolünü bulana dek biraz yorulursunuz ama. Umarım yardımcı olurlar.

chloem11
chloem11

913

Daha veterinere gidemedim 150 liram var 110 lira zaten muayene test falan yetmez diye düşünüyorum veteriner yardımcı olurum dedi hiç götürmedim yazdığım veterinere deniyorum biraz veterinerleri bazıları ilgisiz oluyor acil bir şey olduğunda bakmıyorlar yani şu an astım mı bilmiyorum 2 3 aydır öksürme var başını ileri atarak belki kilo aldı aniden ondan olabilir ama param biraz biriksin götüreceğim sizde de belirtiler bu şekilde mi oldu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 368 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.355 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR