Lösemi Aşısı

Merhaba arkadaşlar 3 aylık kedime lösemi aşısı yaptırma konusunda çok kararsızım. Tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi

12 CEVAP

FA
FA

1097

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/j.1939-1676.1990.tb03109.x
Özet kısmında anlatılan şu sağlıklı kedilerin bir kısmı aşılanıp bir kısmı aşılanmayıp hastalığı taşıyan bir kediyle bir süre(24 hafta)aynı odada kalıyorlar.Aşılanmamış kedilerin yüzde 64ü, aşılanmış kedilerin ise yüzde 70i hastalığı kapıyor.Aşılanmamış kedilerin yüzde 43ü ve aşılanmış kedilerin yüzde 39u ölüyor.

Ixterenett
Ixterenett

1331

Biz yaptırdık 2 gün halsiz oldu ama yaptırın lütfen

Minigimmm
Minigimmm

12086

Biz yaptirdik. Bende kararsizdim ama coronasida pozitif olduğu icin zaten vucut bir seyle savaş verdiği için tehlikeye atmak istemedik. Ve asiyi yaptirmak mi yoksa lösemiye yakalanmasi mi daha kotu bir durum olur diye duşunuyorum ben. Önlemini almak lazim. Evdeki kediye yapmak sacma nerden gelecek diyorlar ama o disari cikmasada bizler disari cikiyoruz yada olası bir durumda disari kacarsa bulana kadar bir sokak kedisiyle temasta bulunursa veya tatile, bir baska yere giderken gotururseniz aileden birinin veya arkadaşinizin bir kedisiyle bir araya gelirse veya disari cikarip gezdirmek isterseniz baska bir kedinin bir yere bulasmis diskisiyla salyasiyla temasi sonucu bulasır. Belki suan losemi pozitif ama bağişiklik onu baskiliyor onuda bilemezsiniz suan bir sey yok belki ama 3 5 ay 1 2 sene sonra patlak vermeyeceği ne malum. Ortalikta lösemi aşisi ağir kedileri öldürüyor diye soylenti var. Hayir bu yanlis losemi aşisi neden öldürür ; vucudunda losemiyi feLV ve aids FIV virusunu tasiyorsa zaten bunlar bünyesinde mevcutsa uzerine aşi yapildiğinda evet öldürüyor. Biz yaptirmadan once hekimimiz lösemi ve aids testini yapti cok sukur ki ikiside negatif cikti taşiyici değildi aşisi ondan sonra vuruldu bizde bilmiyorduk boyle olduğunu hekimimiz sayesinde öğrendik. Ve tıpkı karma aşisi kuduz aşisi gibi lösemi asisida geçti gitti ekstra bir durum bir olumsuzluk yaşamadik. Veteriner hekiminizle gorusup ortak bir karar verebilirsiniz.

Esims
Esims

4941

Bizde yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızdık. Lakin buradaki arkadaşlarla da bu konuyu konuştuktan sonra yaptırmamaya karar verdim. Oldukça ağır bir aşı olduğunu da eklemek isterim.

simbakedi
simbakedi

136288

yaptırmadan önce test yapmanız gerekli bence. sanırım kedide bu hastalık varsa aşı öldürebiliyormuş. ya da soğuk algınlığı vs varsa da çok ağır geldiği için kaldıramayabiliyormuş kediler. yaptırabilirsiniz ama ben öncesinde test yaptırmanızı öneririm

Minigimmm
Minigimmm

12086

Bünyesi zayif olan, bagisikligi dusuk olan kedi etkileniyor. 6 ayda bir bagisiklik degerine baktirmakta fayda var. Bizimki mantar tedavisi gorurken mantar tum vucudunu sarmisken ic dis parazit yapildiginda bile çok etkileniyor butun gun uyuyor yada boş boş etrafa bakiyordu. Mantari yendik vucut toparlandi bi süreçte bağişiklik için takviyeler kullandik. 4. Aydan sonra aşılarimiz başladi. Karma kuduz lösemide dahil hic biri cok sukur etkilemedi.

Pofupof
Pofupof

16210

Beni mı kastettiniz bilmiyorum ama benim kızım lösemi aşısına bağlı çoklu organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybetti. İnanılmaz zor bir dönemdi ve 2.5 sene geçmesine rağmen atlatamadım ben.
Dolayısıyla şimdiki kızıma yaptırmadım. Hekimimiz gelen hastalarına test sonrasında yapıyor. Ancak kendi 2 kedisine yapmadığını söyledi. O kediler de sokağa çıkıp geri geliyorlar. Ben de kızımı göğüs tasmasıyla çıkarmak istiyorum. Bağışıklık sistemi yüksek olunca bir problem olacağını düşünmüyorum.
Son karar sizin. İyice düşünün ve çokça fikir alın veterinerlerden lütfen

Benim güvendiğim iki farklı veteriner kliniği yapmıyoruz dedi. Para almak istemezler miydi tabi ki isterlerdi. Önermiyorlar

tyguler
tyguler

124328

lösemi aşısındam once lösemi testi yaptırmalısiniz.


çoğu kişi neden lösemi aşısı kediler oldürür bilmez. ben veterinerden aldığım bilgileri aktarıyorum:


eğer kedinizin genlerinde lösemi hastalığı varsa, ve siz bunun üstüne lösemi aşısı yaptırırsaniz o hastalık aktifleşir, ve kedinizi kısa bir sürede öldürür.
lösemi testinde de genlerinde lösemi hastaliğının olup olmadıgı belli olur. eğer genlerinde yoksa aşı yapılabilir.


bunu bana bir veteriner anlatmıştı. yani adam okumuş sonuçta bildikleri doğrudur heralde.

Teşekkür ederim yaptırmadığımızda ne gibi bir sorunla karşılaşırız bilginiz var mı

Teşekkür ederim yaptırmadığımızda ne gibi bir sorunla karşılaşırız bilginiz var mı

Sonrasında başka problem yaşadınız mı çoklu organ yetmezliğinden ölen kediler olabiliyormuş çok kararsızım ve yaptırdığımda bişey olur diye korkuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.352 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR