Yavru Kedime Isırmamasını Nasıl Öğretirim?

Ecerdil
Ecerdil

166 Puan

Merhaba benim kedim 45 günlük, sanırım dişleri kaşındığı için oynarken heyecanlandığında elimizi ayağımızı ısırıyor, koltukta yanımdayken oynuyorsa bacağımı ısırmaya çalışıyor. Bunu huy edinmesinden korkuyorum. Isırdığında kararlı bir şekilde hayır diyip oyunu bırakıyorum, oyuncaklarına yönlendiriyorum fakat doğru mu başka ne yapabilirim? Bu süreç ne kadar sürüyor tahminen öğreniyor mu başka bir şey mi denemeliyim nasıl emin olacağım?

5 CEVAP

gulsundusmez
gulsundusmez

12392

yok öyle bir dünya ısıracak tırmalayacak el düşkünü kediler avlanmayı öğreniyor güdüsel birşey.el ile oynamayıp oyuncaklarla oynasanız bile sevmek için uzandığınızda ele hamle yapacaktır hele diş çıkarırken bebek gibi aynı bulduğu her şeyi ısırma kemirme davranışı gösterecek

SenanurKsl
SenanurKsl

115163

Yavru kedi bu ıssıracak elbet alışın buna. Ellerinizi oyuncakmış gibi oynatmamanız enerjisini farklı yönlere yönlendirmeniz yeterli zaten. 4-5 aylıkken diş düşürüyolar. Yani gerçek dişleri tamamen çıkana kadar kaşınacak dişleri ve ıssırmak isteyecek çok normal. Kediler için diş kaşıyı oyuncaklar olabiliyo özellikle üretilmiş mesela petstages markasının ama ben gereksiz buluyorum zaten 5-6 aylıktan itibaren karakter yapısı değilse kolay kolay ıssırmıyolar. Siz bilirsiniz tabi.

Denizygt
Denizygt

11024

Oyuncaklara yönlendirmeniz iyi olur ısırmaya alışırsa hep öyle devam eder ve ilerleyen dönemlerde acıtır

Toka
Toka

103

Öncelikle merhaba. Aynı problemi yaşadık ve bebeklik dönemlerinde ellerimizle oyun oynamak ısırmak istediği anda normalden bir tık yüksek bir sesle şşşşt diyerek ilgisini farklı bir oyuncağa veya farklı bir yöne çektik. Bunu tüm aile istikrarlı bir şekilde uyguladık tabii ki. Şuan diş çıkarma döneminde ve dişleri kaşınıyor, arada bazen elimize yaptığı hamlelerde şşşşştt diye biraz yüksek sesle onu uyaracak kadar seslendiğimizde anında bırakıyor ve başka şeylere yöneliyor. Henüz bebekken mümkün olduğunda ilgisini başka yönlere çekmeye çalışın ve onu uyarıcı bir sese karar verin şşşş, hayır vs gibi.

nergulsimsek
nergulsimsek

1601

Kesinlikle alışkanlık haline gelmemesi için elinizi kullanarak onunla mümkün mertebe oyun oynamayın. Elinizi ısırma hamleleri yaptığında kesinlikle( hey, hiiiişt, hayır) bunlardan birini dikkatini çekecek ölçüde yüksek olarak söyleyin. Oyun oynuyorsanız da bırakın oynamayı. İstikrarlı bir şekilde uygularsanız, elinizi ağzına da götürseniz ısırmıyor, yalıyor hatta

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 279 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR