Sokak Kedilerini Sahiplendirme

AdaCoco
AdaCoco

14912 Puan

Merhaba, biliyorsunuz sokakta çok fazla can var. Ve sokaklar da çok tehlikeli. Yaşadığım bölgedeki sokak kedilerini sahiplendirmeye çalışıyorum. Maalesef hepsinin aşılarını yaptırabilecek kadar bir bütçem yok. İnsanlar aşısız diye mi istemiyor? Sahiplenince aşılarını yaptırırlar sonuçta. Mesela yaklaşık 1-1,5 ay önce sokakta baktığım dişi, kısır, 7 aylık tekir-beyaz bir kedime ilan açtım. (Fotoğrafı ektedir) Kimseden mesaj almadım. Neden insanlar sokakta yaşayan kedileri sahiplenmek istemiyor? Anlamıyorum gerçekten.


10 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

hastalıklı, masraflı ve çirkin buldukları için :) genelde çoğu cins kedi satın alıp sokaktakileri besleyerek vicdan rahatlatmaya çalışıyorlar. bilmiyorlar ki hiçbir farkları yok.

simbakedi
simbakedi

136205

zaten ben sahiplenilen cins kedilere laf etmiyorum. yardıma muhtaç her kedi sahiplenilir cins ya da sokak kedisi ayrımı yapılmaz. satın alıp vicdan rahatlattıklarını sananlara söylüyorum ben.

AdaCoco
AdaCoco

14912

Hiç de hastalıklı değiller bir kere. Benim de kedim cins ama satın almadım. Sokaktan sahiplenecektim karşıma çıkmasaydı. Bence "cins" ve "sokak kedisi" ayrımının yapılması çok yanlış. Can candır sonuçta.

Superisi814
Superisi814

125092

Ben de ilanlar actim sadece petlebide degil, telefonuma bir com uygulama indirdim.Aylarca tik yok.Sonra bir iki meyl eden oldu. Benden bazisi öyle seyler istendi ki, sen ne yapicaksin otelcilik mi dedigimi biliyorum.Ya da kediye gelip kopegi tekmeleye calisanlar .Bu gözler neler gördü.
Sadece emin ellerde mutlu ve güvende yasasinlar istedim.Olmadi.
Bazilari sokak kedilerini hastalikli saniyor, bazilari sekilci , diş görünüşü moda olanlari istiyor, bazilari ise yaramaz buluyor.Ne yapicakti terliklerini getirip, evi mi temizleyecekti acaba ?
Cins nedir onu da bilmiyor sarman da bir cinstir , tuxedo da ,yani bir de cehalet var.
Ah egosu ve cahilligi ile mutlu oldugunu zanneden sevgi yoksunu insan , ah !

Sokak kedilerinin çoğu eve kolay kolay uyum sağlayamıyor bu bir gerçek. Eve girmek için çıldıranı da var sokağı, soğuğu, tehlikeyi yadırgamayan da. İnsanların kedi sahiplenirken 'aman evde büyümüş bir kedi olsun' kaygısını da anlıyorum bu yüzden. Hasta değillerse, sokakta yapamayacak durumda değillerse ya da ne bileyim evden falan kaçmamışlarsa çok da gerekli değil bence. Güzelce beslenen, başlarını sokacak bir köşesi olan sokak kedileri gayet mutlu benim gördüğüm kadarıyla. Kış olunca evinizi açın, o da olmadı kenara köşeye bir kutu ve battaniye bırakın. Bi kap su, bi kap haşlanmış tavuk, et, ciğer, kaliteli bir mama ya da öyle bir şeyler bırakın. Gelip geçerken başlarını okşayın selam verin. Bu kadar, başka bir şey istemiyorlar.

orhdoner
orhdoner

135444

Gayet de alışıyorlar sokak kedileri benim baktığım sokaktaysa ikisi de 7 aylıkken eve geldim biri dişi biri erkek şuanda gayet mutlular ikisi oynayıp zaman geçiriyorlar sokakta mutlu olduklarını hiç sanmıyorum her türlü tehlike özellikle insan tehlikesi ve araba.. araba altonda kalan kaç tane kedim vardı hepsi öldü malesef bu canların çeşidi cinsi diye de ayrım yapılması da çok yanlış en sinir olduğum şey ayrıca can candır herkese sağlıklı mutlu ömür dilerim ☺️

AdaCoco
AdaCoco

14912

Bazıları alışıyor bazıları alışmıyor. Mesela benim sokakta baktığım bir kedim apartmana girmek için deliriyor. Kedi evi koysam da girmek istiyor. Apartman sakinleri de kızıyor maalesef.

İş tamamen çevreye bağlı. Onları düzenli besleyen, fazlalık olarak görmeyen, benimseyip evlerini açan insanlar varsa çok da güzel yaşıyorlar.

orhdoner
orhdoner

135444

Ben de sokakta baktığım 20 tane kedim var kışın apartmana aldıklarımız da oldu ama yavru kedilerin ikisi malesef araba altında kaldı çok fazla sokakta mutlu olduklarını sanmıyorum evet sokakta kaşı çıkanlar yemi atanlar da oluyor ben gene de koyuyorum evleri yuvaları da var

Ranayilmaz
Ranayilmaz

2734

Veterinere haber versen biz veteriner aracılığıyla sokak kedisi sahiplenmiştik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 440 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR