Kedim Birşey Yemiyor Ve Kusuyor

Gizemm94
Gizemm94

166 Puan

Merhaba
1 yaşında Scootish kedim var kısırlaştırılmış ve erkek. Son 2 haftadır birşey yemiyor doğru düzgün uyurken sanki karın sancısı var gibi titriyordu. İştahsızlığını farkettiğimde veterinere götürdüm röntgen çekildi kan testleri yapıldı. Tüy yumağı vardı içerisinde. Yumağı maltı vs değiştirerek artık. Tam iyileşti diye düşünürken tekrar aynı belirtiler başladı ve bu defa kakasından gayet kırmızı bir şekilde kan vardı, kakası sıvıydı aynı zamanda. Veterineri değiştirdim başka bir veterinere başladım. Bağırsak enfeksiyonu olduğu söylendi mama değişiminden kaynaklı da olabiliyormuş. Antibiyotik tedavisi uyguluyoruz iğneleri oluyo birşey yemediği için serum takviyesi yaptık ama bugün 2. Gün ve hala birşey yemiyor. 2 sabahtır kalktığımda mamasını yiyip kustuğunu görüyorum. Serumdan sonra deli gibi mama yedi bir sorun olmadı ama serum öncesinde de aynı şekilde mama kusmuştu. Garibimin her yeri delik deşik oldu artık gerçekten çok üzülüyorum dışarıdan korkan bir kedi kendisi veterinere gidip gelmekten benden bile korkar oldu gerçekten artık ne yapacağımı bilemeyip bazen oturup ağlıyorum. Başına gelen var mı böyle birşey lütfen yardımcı olun. 1 veteriner daha değiştirsem artık o kadar çok ilaç ve iğne uygulandı ki gerçekten faydası yerine zararının dokunacağını düşünüyorum.

5 CEVAP

Cook
Cook

119172

Bağırsak enfeksiyonu olduğunu neye dayanarak söylediler,neye baktılar?Röntgende midede,bağırsakta kalınlaşma var mıydı?Dışkı testi yapıldı mı?Hemogramda wbc si normal aralıkta mıydı?Yemek yemiyorsa serum mecbur alacak,ishal ve kusmada izotoniktense ringer laktat daha etkili olur.Serum yanında günlük mide koruyucu ve b vitamini vurulmalı çocuğa.Bunun yanında düzenli probiyotik kullanmaya başlamanız gerekli.Viyo kullanmanız iyi olur bu süreçte.Ayrıca bağışıklık güçlendirici başlayabilirsiniz,veda phytomins for immun system veya vet expert vetomune önerebilirim.

...

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Geçmiş olsun mama değişimi yaptınız mi hangi mamadan hangi mamaya geçtiniz.

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Gastritide olabilir

mama değişimi ishal yapabilir ve bağırsağı zorladığı için kan çıkabilir. eğer o kadar serumdan iğneden sonra bile kendine gelmediyse kapsamlı bir kan tesi gerekiyor tekrar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 337 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR