Kedi Kilosundan Anlayan

syuhel
syuhel

115788 Puan

Kedim her hafta 50 . 100 gram kilo aliyo gibi sanki .
Şimdiki kilosu 2.600 .
Otururken kocaman gotu var gibi 🤭
Ayağa kalkınca normal . Şişko olmasını hic istemiyorum . Bu normal mi . Boğazına düşkün biraz .
Yavru kedinin mama kabi hiç boş kalmamalı o doydugun anlat bırskir kedi veteriner o yuzden dedigini yapıyorum . Bide haftada 3 kere ödül mamasi ve vitamin acisindan gimcat kitten tabs veriyorum .
Çokta oyuncu. Sizce normal mi kilosu veya kilo almasi .


4 aylık .


Veterinere gittigimizde 2490-2500 falandı normal dedi . 1 2 hafta fslan gecti


Siz ne düşünüyorsunuz?


6 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

benim kedim 3-4 ay icinde 10 kg mamayi bitirdi... ac gozlu kedilerin sahiplerinin sonu boyle maalesef :D 2kg bitirdigine dua edin. kisirlastirdiktan sonra obez olayindan korkun su an hala cok kucuk. benim kedim bize geldikten 10 gun sonra yarim kilo almisti bile

simbakedi
simbakedi

136205

kedinizin kilosu gayet guzel gorunuyor. yavru oldugu icin aldigi kilolar sismanlatmaz buyumesini saglar. benim 7 aylik sarman kedim gunde 90g kadar mama yiyor siz dusunun 4 aydir boyle. 4.2kg ama fit bir kedi sadece uzun. o yuzden endiselenmeyin kisirlastirdiktan sonra dikkat etmelisiniz.
https://www.suzionline.com/kedi/ideal-kedi-kilosu-nasil-belirlenir/

Minigimmm
Minigimmm

11838

Kediniz gayet kemikli iyi duruyor ben bir şişkoluk göremedim :)
Dert etmeyin hele de uzun bir kediyse, insanlardaki gibi uzun insan bakarsin tartida cikan kilo kadar gozukmez yok ya bu o kadar kilo olamaz dersin ama boyu kemikleri ağır gelir.


Ve kediler yavruyken ozellikle 6 7 aya kadar duzenli bir kilo artisi olur tıpkı bebekler gibi. Benim miniğimde de surekli artiş oluyordu her veterinere gittiğimizde hep artmis hep artmis hatta veteriner hekimimiz bu geleceğin obezitesi olacak deyip gülüyodu ama bakın simdi kilo artişi durdu. 11 aylik ve bayadır 2 ayı geçti stabil kilosu bir artış olmuyor. Birakin yavruluk donemini çatır çatır yiyerek geçirsin :)

Minigimmm
Minigimmm

11838

Bence 1 ayda 2 kilo mama gayet normal bizdede durum ayni ve kendiniz diyorsunuz çok hareketli diye, çocuk çok fazla efor sarf ettiğinden cok acikiyor ve sık yiyor demek ki. Zaten şuan tam oyun, bıcır bıcır olma zamanları. Hâl böyleyken obezite olmasindan da korkmamalısınız yediğini çok rahat yakıyordur. Ve dedigim gibi gayet kemikli duruyor. Kediniz 4 ayak üzerindeyken tepeden baktiğinizda kafadan vucuda doğru gidildiğinde govdesinde bir pörtleme var mı. Eşitsizlik, kenarlara doğru taşan ve karnindan aşağı sarkan fazlalik ?
Ben ilk resime baktiğim zaman gayet iyi durduğunu goruyorum. Hareketsiz butun gun yemek yiyip yatan bir kedi olsa obezite icin evham yapılabilir de suan gereksiz olduğunu duşunuyorum. Zaten yukarda da dediğim gibi hep boyle surekli bir artiş olmayacak bir süre sonra kilosu duracak, stabilleşecek.

Bengu1988
Bengu1988

897

Bizim kedimiz de 6 aylık olana kadar öyleydi, mama kabı bitiyor doldurdukça sürekli yiyordu. Veteriner tavsiyesiyle başka bir mamayla karıştırarak vermeye başladık, daha az yemeye başladı. İlk aylarda hızlı kilo alıyorlar, sonra düzene giriyor. Sizinkinin formu da gayet iyi.

syuhel
syuhel

115788

@Minigimmm
Çatır catir yesin ona sözüm yok . 1 ayda 2 kilo mamayi götürüyor hanim efendi . Cokta oyuncu
Oynuyo oynuy oynuyo torukuyo gidiyo yiyo yinr oyuuyo oynuyo . Bide geleli 2 ay oldu . 2 ayda 1.5 kiloya yakın kilo aldi .
Obezite falan olmasindan korkuyorum . Ve evet boyu uzun bir hanim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 536 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81703 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR