Yavru Kedi Isırma Alışkanlığı

Dobbyko
Dobbyko

13171 Puan

Merhabalar 2 aylık kedim kucağıma geldiğinde sürekli ellerimi ve ayaklarımı ısırıyor. Yüzüme hamle yapıyor. Onu bu huyundan nasıl vazgecirebilirim? Bilgisi yada tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Birçok şey denedim ama bir türlü başarılı olamadım.

6 CEVAP

oyuncak alarak sık sık oyuncaklarla oynatıp enerjisini attırın zamanla vazgeçer diye düşünüyorum

nergulsimsek
nergulsimsek

1601

öncelikle yavru kediler dişleri de kaşındığı için ellerinizi ısırabiliyor. Bebek diye müsamaha gösterirseniz buna yetişkinlikte de devam ediyor. Kardeşleri ile oynarken de birbirlerini ısırarak oynarlar. Ama ısırmanın dozunu iyi ayarlarlar. Bu doz aştığında o çok sevdiği oyun biter çünkü, bunu bildiği için yavru can acıtmayan minik ısırıklar atar. İşte bundan yola çıkarak siz de oyun amaçlı attığı o ısırıklarda can acıtıcı boyuta geldiğinde kesin ve sert bir sesle HAYIR deyin ve oyunu bırakın. Ya odayı terk edin bir süreliğine yada sırtınızı dönün. İstikrarlı olun ve bunu her seferinde yapın. Bir süre sonra göreceksiniz ki ısırmalar azalarak yok olmuş

ilkbalecem
ilkbalecem

1757

Kedinizin sevmedigi bir koku bulun.
Ornegin benim kedim kolonyadan hoşlanmaz, sizin kedinizin de hoşlanmadığını varsayarak anlatmaya devam edeyim.
Kedinizin size saldırdığı bölgeleri belirleyip o bölgelere bir süre düzenli olarak kolonya dökün.
Eger hâlâ ısırma eğilimindeyse her ısırmaya çalıştığında beş dakikalığına onu bir odaya kapatın.
Bir daha asla ama asla kendi bedeniniz ile oyun oynatmayın
Kedinizin size her yanaşıp sevdirme anında onu bir ödül maması veya yaş mama ile ödüllendirin.
Kedi istemediği sürece onu tutup zorla sevmeyin

nil7
nil7

12684

Isirdiginda hafifce burnuna vurabilirsiniz hayır isareti yapıp insan 2 saniye sonra gülsei geliyor hallerine bakıp çok da sevimli oluyorlar küçükken yapın sonra disler öyle kuvvetleniyor ki kollarıma jilet atılmiş gibi dolanıyordum her yeri çizer mi arkadaş çiziyor ıste ama hiç kızamıyorsun da.Bir sey yaptiginda yaramazlik olarak tepkinizi gösterin hatta sırtınızı bile dönün ya da sevdigi oyuncak olur mama olur onu kaldırın o anlık ama bu süre zarfi kisa olsun lütfen.Zamanla düzelir inşallah.

bilgealal
bilgealal

2868

vazgeçiremezsin diye biliyorum demek ki kucak kedisi veya sevilmeyi seven bir kedi değil onu bu şekilde sevmen gerek 😔 eğitmek için hoşlanmayacağı şeyler yapar veya zorla seversen de stres kaynaklı hastalıklar ortaya çıkabilir. ama haftada bir yaş mama veya ödül maması verirsen sana kendisi yanaşıp sevdirebilir. yaş mama vermek için de biraz beklemelisin bence henüz çok küçükk ilk önce sindirim sistemi güzelce gelişsin ki kötü sonuçlar ortaya çıkmasın

Dobbyko
Dobbyko

13171

Sahiplendikten 1 hafta sonra calicivirus tedavisi görmeye başladı bende kıyamadım hareketlensin, stres olmasın diye oyun oynadım ellerimi de kullandım tabi. Oda ısırmaya alıştı sanırım. Şimdi ellerim hareket ettiği anda yada yürürken direk ellerime ayaklarıma saldırıyo. Aslında oyun oynamaya çalışıyor ama vazgeçirmek istiyorum bu huyundan. Yoksa kucağıma kendi rızasıyla geliyor. Yaş mamayı haftada bir veriyorum sadece, Medical konularda hekimimizle iletişim halindeyiz. Hastalığı dolayısıyla sürekli kontrole gidiyoruz kliniğe zaten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 277 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80732 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR