Mutfak Tezgahı

MishaSerBey
MishaSerBey

287 Puan

3 aylık kedim Misha mutfak tezgahına çıkmayı çok seviyor. Ne yaptıysam da onu uzaklaştıramadim.Boyle bir sorunla karşılaşıp etkili bir çözümü olan varsa yardım edebilir mi 🙁

13 CEVAP

Tezgahta ilgisini çekecek herhangi birşey bırakmayın her çıktığında hayır deyip yere indirin bende aynı dertten muzdarip biri olarak kesin çözüme ulaştım mı hayır ama en azından eskisi kadar sık çıkmıyor

sforselin
sforselin

119776

Bir evde kedi varsa onun tezgaha kesin çıkmamasının iki yolu var. Biri mutfağın kapısını kapatmanız, diğeri de kedinizin felç ve benzeri bir sağlık sorununa sahip olması ya da yaşlı olması. Çift taraflı bant kedinizin psikolojisini kötü etkileyecek bir yöntem. Hiçbir davranış uzmanı önermez. Hayır komutunu öğrenirse de biraz azalır ama tamamen bitmez yine.
Kediler meraklı hayvanlar. Merak ettikleri yere girer, çıkarlar. Bunu kabullenmek ve olabildiğince ilgisini çekecek şeyleri orada bulundurmamak ya da kapıyı kapalı tutmak gibi iki seçeneğiniz var.

simbakedi
simbakedi

136205

hicbir sey ise yaramiyorsa cift tarafli bant yarar oraya ciktiginda yapis yapis oldugu zaman bir daha cikamk istemeyecektir. ama tum tezgahi bantlamak size zor gelebilir :)

Bıkmadam usanmadan hayır diyip aşağıya indirin. İşe yarayabilir de, yaramayabilir de, belki hiç vazgeçiremezsiniz, kediye bağlı maalesef:(

Bunu biz de çok yaşadık. Annem ilk geldiğinde sırf bu yüzden istemedi. Ama tezgaha her çıktığında kızıp hayır deyip aşağıya indirdik ve şuan asla çıkmıyor. Bizim kedimiz de Misha gibi 3 aylıktı o zamanlar şuan 1 yaşında. Dediğim gibi sürekli tepki gösterip aşağıya indirirseniz umarım alışacaktır :))

Bende aynı sorunu çift taraflı bant ile çözdüm artık tezgahtan nefret ediyor😂

valla bende bantta bir işe yaramadı malesef patisi ıslanmış gibi sallaya sallaya yine gezdi.

MishaSerBey
MishaSerBey

287

Aynen.bugun bende banti demicem hayır diyip indirdim yok sirkeli suyla sildim tezgahı yok yine cikiyo😄

sforselin
sforselin

119776

Kedili hayatın başında böyle takıntılarımız, "kırmızı çizgileri"miz oluyor. Kusan birini televizyonda dahi görmeye tahammülü olmayan ben, parazit var mı diye 5 dakika kusmuk incelediğimi biliyorum mesela bdhdbdb
Bana kalırsa boş verin çıksın gezsin :D Bi şey bulamadığında ilgisi elbet azalacak zamanla. Yaşlandıklarında da bu günleri özleyeceğiz.

MishaSerBey
MishaSerBey

287

Mutfakta kapı yok ama benim 🙁

blue_hpood
blue_hpood

128292

ne yaparsanız yapın, kediniz oraya çıkacak. yapabileceğiniz en iyi şey, tezgahın üstünü daima boş tutmak ve diğer odalarda ona özel yüksek alanlar yaratmak.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Bizim de mutfağın kapısı yok bırakın istediği gibi gezsin çıksın zamanla sıkılıyor bizim ki 3 4 aylıkken çıkıyordu dişi kedim şimdi bıraktı artık çıkmıyor zamanla bırakıyorlar kedinin huyuna da bağlı mesela erkek kedim bebekken de çıkmadı şimdi büyüdü yine çıkmıyor.

Ben de hayır diyip kıza kıza öğrettim. Şuan çoook nadir benimle çene yarışına girerek çıkıyor. Hayır diyorum o bir şeyler diyor hayır diyorum söyleniyor ama kafaya taktı mi illa çıkıyor. Biraz kizdiginizi düşündürtmeniz gerekiyor. Kizarken içimden gülüyorum ama ona asla caktirmiyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 374 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR