Kedi Tırmalama Tahtası Çok Önemli Bir Şey Mi?

CalicoMinos
CalicoMinos

20466 Puan

Benim kedim çok akılı hiçbir yeri tırmalamıyor koltuk perde vb yine de almak gerekiyor mu? Alırsam evli mi evsiz mi?

9 CEVAP

Akıllı kediniz bir gün illa ki tırnaklarını törpülemek isteyecektir. Size iyilik olsun diye perdelere kanepelere ilişmemezlik etmez emin olun. Ben her gün deri koltuk tırmalama sesiyle uyanmıyorum tak tuk. Evde tırmalama tahtası yok mu? Var. Paşa gönlü kanepe perde parçalamak istiyor yani tahta garanti bir şey değil ama alıştıran var. Ben alıştırmaya üşendim ama siz deneyin.

Kedinizin oyun oynamaması ayrı bir garip. Kediler zaten oyuncakların gerçek av olmadığının farkındalar sadece enerjilerini atmak için hareket eden her şeyin peşinden koşuyorlar. Bu konunun biraz üzerine gidin bence.Tırnaklarını kesiyor musunuz? Oyun oyamayan ve kanepe tırmamalamayan bir kedi hayal etmekte zorlanıyorum, affola.

Esnzn
Esnzn

1430

benim kedilerim akılsız o yüzden 70 cm tırmalama tahtası aldım. 6 aylık olana kadar hiçbir yeri tırmalamadılar ama sonra özellikle halı ve perdeler nasibini aldı tırnaklardan. Eski halıları serdik, perdeleri tepeye topladık, tüller zaten ucuz yırtılınca yenisini alıyoruz, öyle... siz şanslısınız kediniz akıllı.

blue_hpood
blue_hpood

128292

kediniz akıllı ya da aptal olması bir şeyi değiştirmez, o bir kedi, tırnaklarını doğal içgüdüleri gereği törpülemek isteyecek. eğer almazsanız, koltuk, halı, perde gibi önüne çıkan şeyleri kullanır, emin olun.

CalicoMinos
CalicoMinos

20466

Kedim hiçbir zaman yapmadı ki öyle şeyler korkak bir kedi oyun oynamayı hiç sevmiyor oyuncak fare bile ilgisini çekmiyor gerçek olmadığını biliyor ama ben yinede şimdi değil ama ileriki zamanlarda gelecek sene Almayı düşünüyorum tırmalama tahtasını.

indovf
indovf

13426

Şuan yapmasa da daha sonra yapmak isteyecek. Bu onlar için bir içgüdü. Tırnaklarını törpülemek istediğinde tırmalama tahtası olmazsa eşyalara gider. Ve bu alışkanlık olduğunda geri dönüşü yok maalesef. Tırmalama tahtasını geç öğrenen kediler hiç ilgilenmeyebiliyor. Ha gerçi tırmalama tahtası olan çoğu kedi yine de eşyalara işkence ediyor ama olsun. Sadece bir umut için söylüyoruz biz

Ranayilmaz
Ranayilmaz

2734

Benimki halat gibi yüzeyleri tırmalamayı sevmiyor, kumaş deri ya da tahta olacak :)
Kediniz hangi yüzeyi tırmalamayı seviyorsa ona göre ya bir elyanızı teda edeceksiniz ya da tırmalaması için bir şey ayarlayacaksınız ama kedinizi tanımanız önemli

Palyaco
Palyaco

218519

İki katlı kedi evleri var benimki öyle onda tirmalama var 3 adet baya tırmalıyor onları

aycylmz
aycylmz

14295

gelecek sene almayı düşünmeyi gerektirecek bir şey değil ki. 20-30 liraya bile satılıyor bence alın riske atmaya gerek yok, alışınca kullanır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 393 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR