Dışarıdaki Kediyi Eve Almak İstiyorum Ama Korkuyorum

kkkardln
kkkardln

358 Puan

balkona sürekli gelen bi kedi var ve eve alıp yıkamak sevmek istiyorum ama benim de kedim var hem yıkarken tırmalamasından korkuyorum hem de eğer virüs falan varsa kedime bulaşır diye korkuyorum fikir verir misiniz

6 CEVAP

Minigimmm
Minigimmm

11838

Merhabalar. Öncelikle eve almadan direk bir veteriner kliniğine gitmenizi tavsiye ederim. Coronasi ve losemisi var mi baktirin. Corona sokaktaki canlarda %90 var diyorlar sizin evinizdeki kedide yoksa ortak kullanacaklari oyuncak kum kabi esyalar ile kendi kedinizede bulasır. Diski ve salya yoluyla geçiyor helede ayni evi paylasmalari sonucu kesin bulasir. Yine deride aktif mantari varsa muhakkak evdeki kedinizede sizede geçer. Genel bir kan tahlili yapilirsa ve detayli bir muayeneden (agiz kulak, tüy-deri sagligi, ciğerlerin dinlenmesi) geçerse iyi olur. Lösemi ve coronada hizli kitlerle bakiliyor. Kan tahlili icin kan alindiğinda onuda hallederler.


Sokaktan alip sahipleneceğinizi, evde de bir kedinizin olduğunu söylerseniz hekimler bilirler ne yapmalari gerektiğini.


Eve döndükten sonra zaten muhakkak hekim dış parazit uygulamis olur sizde kedi buyukse yikayabilirsiniz ama daha cok kucukse klinikten kuru sampuan veya pet body cleaning'in havlusundan alirsaniz vucudunu güzelce silersiniz biter gider. Eger yikamayi dusunuyorsanizda iki kişi olursaniz daha rahat edersiniz. Bir leğende su doldurup içine yine klinikten alacaginiz sampuani dokup köpürtün vucudunu islatin o suyla birazda siz elinizde sampuandan sürün yaninizda ekstra bulunacak temiz sudan azar azar dokerek durulayin. Akan sudan korkuyorlar cunku bu yontem daha iyi olacaktir. Ve yaninizda hazir bulunan 2 havludan sirayla gecirerek ustundeki suyu alin. O gün camlari acmayin esmesin allah korusun hasta olabilir bir odada dursun oda da gunes alan sicak olacak bir oda olursa iyi olur kimisi havludan sonra sac kurutma makinesinin sicak tarafiyla kurutmaya devam ediyor tuyler daha iyi oluyor kabariyor tuy alti tamamen kuruyor ama çoğu korkuyor sac kurutma makinesinin sesinden havasindan yine denersiniz korktugunu gordugunuz an birakin. Bizimkide cok korkuyor kardesim kucaginda miniğimi tutarken ben biraz uzağindan actim tuttum makineyi ama kacacak delik ariyor. Biz gecen sene eylul gibi yikamiştik 2 havluyla kuruladiktan sonra makineyi denedim korktuğunu gorunce goturup ufo takili olan odada ufoyu actim biraz onunde tuttum odanin kapisinida kapattim 2 3 saat orda durmasini sağladim, yas mama verdim hem o yerken odada durmus oldu hemde biraz mutlu olsun istedim. Çirpinmaktan cok yoruldugu icin mamayida yedikten sonra uyumustu :) fikir olsun diye detayli yazmaya calistim.

mrcasper
mrcasper

13636

ilk önce veterinlere götür aşılarını tamamla sonra evine alabilirsin

Çok çok kirli değilse yıkamanıza gerek yok, stres olur hayvan daha ilk günden. Zaten hemen karşılaştırmayın kedinizle 4/5 gün ayrı odalarda tutun. O zamana kadar sokaktan aldığınız kedinin aşılarını yaptırırsınız, parazit vs olmadığından emin olursunuz hatta fip testi bile yaptırabilirsiniz içiniz rahat edecekse. Sonra yavaş yavaş bir araya getirirsiniz alışırlar:)

Ranayilmaz
Ranayilmaz

2734

Yıkamak yerine ılık papatya çayı ve pamukla silebilirsiniz

Palyaco
Palyaco

218519

Aşılarını yaptırın eve alabilirsiniz

kkkardln
kkkardln

358

çok teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR