Kedi İle Yolculuk Yapmak

Merhaba, yaklaşık 1 ay sonra köyüme gideceğim. 2 aylık bir yavru kedim var. Bakacak başka birisi yok ve yanımda götürmek istiyorum. Otobüsle gidersem 15 saat kadar sürüyor, uçakla gidersem 1-2 saat sürüyor. Yavru kediyi bu taşıtlara alırlar mı? Hangi aşılar gerekir? Bagaja mı koyuyorlar yoksa yanımda tutabiliyor muyum? Yolculuk sırasında mama, su ve tuvalet ihtiyaçlarını nasıl sağlayacağım? Kediler için olan ücret nedir? Aklıma gelen sorular bunlar, bu konuda deneyimi olanlar varsa bildiklerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim :)

5 CEVAP

10 Ocak 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ile otobüslerde taşıma kuralları şu şekilde olmuştur:
“(6) Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir. ”
Ama 15 saat çok uzun bir süre :(
Hiç uçakla kedimle beraber yolculuk etmedim ama sağlık karnesi ve aşıları(kuduz ve parazit) tamam, taşıma çantası uygunsa uçakta yolculuk yapılabiliyor diye
biliyorum. Yolcu kabininde taşımak için de önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor diye biliyorum. Çünkü kabin içi hayvan sınırlaması var belirli kurallara göre alıyorlar. Uçuş firmalarının internet sitesinde evcil hayvan taşımayla ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

C_Crn
C_Crn

622

Geçen hafta 11 aylık kedimle Pegasus ile ilk yolculuğumuzu yaptık. Bilet almadan o gün için kedime yer var mı arayıp müşteri hizmetlerinden öğrendim. 70 lira bi ücreti var. Bilet almadan danışmanızda fayda var çünkü her uçuşa 2 evcil kabul ediliyor. İlk olduğu için ben sedapet kullandım. Taşıma çantasının belirtilen ölçülere uygun olup olmadığına dikkat edin. Sitede var ve seyahat danışmanı zaten belirtiyor ölçüleri. Ben kutusunun altına alt açma örtüsü serdim. Veterinerimize danışarak sedapet verdik. Havaalanında kutusuna örtü serdiğim için çıkarmam istendi. Sakinleştirici etkisinde olduğu için kolay çıkarıp kucağımda geçebildim. Dönüşte ilaç vermedim ve örtü sermedim. Taşıma çantasına örtü sermezseniz kedinizi direk geçirebiliyorsunuz. Huysuz olduğunu söyleyince anlayışlı karşılıyorlar.

C_Crn
C_Crn

622

Aşı olarak kuduz aşısına dikkat ediyorlar. 8kg altında olan evcilleri yanınıza alabiliyorsunuz. Bizim yolculuk boyunca kucağımızda kutusuyla durdu

KediliAile
KediliAile

798

Tam olarak emin değilim ama bana söylenen karmaları, kuduz aşılarının tam olması lazım, taşıtların evcil hayvan bölümünde (otobüslerin cogunda yok) taşınıyor. Genel olarak sakinleşmesi için ilaç veriliyor sahibi tarafından. Aşılarınız olmadığı için emanet edecek birisini bulmalısınız, kedi otelleri vs varmış ama tam bilgim yok.

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 287 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR