Erkek Kedi Otorite Ve Şiddet

Novus
Novus

166 Puan

Merhabalar, kış aylarında sokakta doğum yapan bir kedimizin 1 dişi 1 erkek yavruların bakımını üstlendik. 4 aylık olduktan sonra evimizde vakit geçirmeye, 6 aylıktan itibaren kısırlaştırma süreçleri nedeniyle tamamen evde kaldılar şuan 8 aylıklar artık bizi de evide sahiplendiler sokağa çıkmak istediklerinde dolaşıp gelebiliyorlar çoğunlukla evdeler.


Doğdukları günden beri bu iki kardeş beraber, sosyaller, birbirleriyle yatabiliyorlar ancak kısırlaştırmadan sonra belkide ergenliğin getirdiği gerginlikle erkek kedi terör estiriyor. Sokağa salsam dişi kediler kovalıyor (erkeklere bulaşmaya gücü yetmiyor) evde tüm düzen ters düz edilmiş durumda. Dişi nerede yatıyorsa kavga çıkıyor oraya yatıyor, neyle oynuyorsa kavga çıkıyor o oynuyor. O kadar sık hale geldi ki dişi sürekli uykusuz, tetikte, izin verilen birkaç alanda uyuyabiliyor, beraber oyun oynayamıyoruz zaten artık kendiside istemiyor, kendi kendine bile nadiren oynuyor. Nadir birbirleriyle yatıyorlar, birbirlerini yalıyorlar, bizde severken kıskandırmadan yapmaya çalışıyoruz ikisinide seviyoruz, kavga anlarında çok ayrı bi yerde gürültülü bir ses çıkarıp ( mesela terlikle yere vurmak) kavgayı bırakıp bakmaya geliyorlar. Ama geceleri duyuyorum ya da her an ayırma şansım olmuyor. Erkek kedinin ilgisini farklı yere çekebilirim belki (oyun, yemek, sokağa salmak vs) ama bunu ödül olarak görür korkusuyla olabildiğince nötr kalmaya (ne ceza ne ödül) çalışıyorum.


Bebekliklerinden beri beraber oldukları için şuan yaşanan bana biraz fazla geliyor. Bu bir süreç mi yoksa hep bu şekilde mi olacak? Nasıl yönetebilirim ya da kolaylaştırabilirim? Her bir öneri ve tavsiyeniz bizim için önemli, teşekkürler.

Henüz Cevap Yazılmamış :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 253 Görüntüleme
  • 0 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR