20 Günlük Kedi Beslemesi ?

merhabalar sokakta 20 günlük kedi yavrusu bulduk gözleri iltihaplıydı veterinere götürdük gözlerine tedavi uygulandı evde bakıyorum veteriner ZooTech Felilac isimli süt tozu verdi arkasında 1 yemek kaşığı toza 1 çay bardağı sıcak su deniyor ancak bunu hangi periyotlarda vermeliyim 20 günlük bir kedi günlük toplam kaç ml süt almalı ya da öğün başı kaç ml vermeliyim lütfen bilginizden eminseniz benimle paylaşır mısınız ?

3 CEVAP

2-3 saatte bir beslemelisiniz. Gece dahil. Sütün sıcaklığını bileginizin içine dökerek kontrol edebilirsiniz yakmayacak kıvamda olmalı. Her öğün yeni süt hazırlamalısınız önceki öğünden kalan sütü vermeyin sakın. Kaç ml süt içmeli onu hatirlamiyorum ama 10 ml falan olabilir her öğünde. Zaten doydugunda bırakıyor. Kesinlikle sirt üstü beslemeyin. Her öğünden sonra gazini çıkarmalisiniz elinize yüz üstü yatırıp sırtını sivazlayabilirsiniz. Her öğünde çişini yapmalı beslendikten sonra. Sıcak su torbası çok önemli şuan vücut ısısını koruyamiyor. Sıcak su torbasını bır havluya sarıp koymalısınız her öğünde sıcak su torbasını yeniliyordum ben. Aklıma gelen her şeyi yazdım. Zorlu ama çok güzel bir süreç sizi bekliyor. Hayattaki en güzel başarınız olabilir onu hayata kazandırmak yani ben 2 günlük yavrularimi büyüttügumde öyle hissetmiştim. :))

Bir de bazen süt soluk borusuna kaçıyor burnundan süt çıkıyor. O zaman kediyi tepe aşağı tutup sırtını sivazlarsaniz rahatlar burnundaki sütü de bu sırada peceteyle alırsınız

Dobbyko
Dobbyko

13174

Azar azar ama sık sık vermeniz gerekiyor gece dahil. Aşağı yukarı 2 3 saatte bir. Zaten o acıktığını belli eder size. Sütün ısısını ayarlamak için bileğinize bir damla dökün bileğinizi yakmayacak sıcaklıkta olmalı. 38 derece olacak. Biberonla verecekseniz kedi sütü içerken biberonu sıkmamaya gayret edin. Her seferinde biberonu temizleyin, bakteri üremesin. Şırıngayla verecekseniz bir anda sıkmayın ki yine genzine kaçmasın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 260 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.352 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR