Kediler De Kuduz ??

Miril
Miril

5203 Puan

Dışarıda ki kedilerden kedime kuduz bulaşma olasılığı ne kadar ? Öyle bir hayvan olsa civarda haberi olur değil mi herkesin ? Kedim dışarıya kaçtı ve başka kediyle kavga etmiş kuduz aşısı yoktu ? :(

13 CEVAP

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

Kedilerde kuduz %2 ihtimalmiş. Diyelim ki kediniz %2 kısmındaki bir kediye denk geldi . bu bariz belli olur . Eğer virüs kedinin Merkezi sinir sistemine ulaşırsa kedi hırçınlaşır ve Tedirginleşir. Su içmez ve tükürüğünü yutamadıgi için ağzından salyalar Akar.


Umarim kedinizin bir seyi yoktur . eger yaraliysa vet hekime acilen danismanizi oneririm. Kuduzdan baska hastaliklarda gecebilir.

yasement
yasement

119858

Cok cok dusuk bi ihtimal hic zannetmem. Zaten kuduz hayvan on gun icinde ölür. O on gun icinde de ev kedisine denk gelicek de..yoktur bisey ama yaralandiysa batikonla silin.

Miril
Miril

5203

Veterinere götürdüm fakat bilemeyiz dedi yaralanalı 1 hafta oldu bir şeyi yok yaraları da çok büyük değil zaten çizikler var ama hani bulaştıysa bile bilinemez öyle hemen 10 gündede belli olur 6 ayda sürebilir dedi o yüzden korktum ordan çıktıktan sonra düşük ihtimalmiş hani ama insan korkuyor yinede birşey olursa ben ne yaparım diye :( aşısı da şöyle yoktu 1 senedir bizimle evde durduğu için parazit vs. aşılarını yaptırdım kuduzu da yaptırırım diye hani hemen gerekli görmemiştim haftaya yapılacak ilk önce parazit yapıldı haftaya yapalım onu da dedi öyle ama insan üzülüyor işte inşallah bir şey olmaz kuzuma :(

Miril
Miril

5203

Dışarı çıkarıyordum fakat benim kontrolümdeydi hep bu sefer kaçtı 2 saat sonra geldi ama kavga etmişti başka kediyle buralarda kediler var fakat hepsi sağlıklı iyi görünüyorlar başka hastalıklar için aşısını oldu şuan yaraları temizlendi iyileşti satılır nerdeyse hatta ama bu kuduz olayı beni tedirgin etti hani etrafta öyle bir hayvan olsa önlem alınır zaten dediler ama yinede tedirgin oldum :/

Goupe
Goupe

114799

Sokaktaki kediye bile kuduz bulaşmazken ( hayatım boyunca 1 kere bile görmedim ) evdeki kediye bulaşması biraz imkansız. İnşallah bulaşmamıştır. Sokaktaki kedileriniz varsa hayvan barınakları bedavaya yapıyor ben yaptırmıştım.

yasement
yasement

119858

Ev kedinize de ucretsiz yapiyor gida tarim hayvancilik bakanliklari

Zeynooo
Zeynooo

4821

Ben kuduz aşısını çok gerekli görmüyorum . Ama umarım kedinize bulaşmamıştır.

KedimVar
KedimVar

119251

Peki aşısını neden olmadı?

Miril
Miril

5203

Yok veterinerimiz yapacak haftaya ilk önce parazit aşıları yapıldı yeniden 1 hafta sonra yapalım dedi.. Olasılığı düşükmüş evet bende görmedim hiç dışarda ama buralarda takılan kedilerde dediğim gibi sağlıklı görünüyorlar ama yinede öyle diyince veteriner tedirgin oldum :/ Ama sagolun içimi rahatlattiniz biraz bende sanmıyorum daha önce çok dışarda da kedi baktım hani rastlamadım öyle inşallah bir şey olmaz diye umuyorum Allah hepimizinkileri korusun insan yüksek bir yere çıktığında bile tedirgin olurken o tarz şeyleri düşünmek çok zor Allah korusun.. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Miril
Miril

5203

En azından 1 kere yaptırılması taraftarıyım bende zaten yılda 1 kez şeklindeymiş

yasement
yasement

119858

Ben yasal zorunluluk oldugu icin yaptiriyorum. Yoksa agir bi asi ve gereksiz. Yapildigi noktada sert bi tumsek olmustu bizimkinde. Birkac hafta sonra gecti anca.

KedimVar
KedimVar

119251

Ama illaki sizin kedinizi tırmalayan kedinin kuduz olması lazım değil. Kuduz olan bir köpeğin salyasına basar. Salya tırnağa bulaşır ve sizinkini tırmaladığında sizinkine bulaşır. Sonuç olarak sizin kediniz kuduz olur ama tırmalayan kedi olmaz. Ama hiç sanmıyorum kuduz olabileceğini. Özellikle dışarı çıkıp kuduz bir kedi arasanız bile bulmanız çok zorken sizin kedinize denk gelmesi neredeyse imkansız bence. Ama başka hastalıklar da bulaşmış olabilir belki.

Miril
Miril

5203

Başka hastalıklar için aşılarını yaptırıyorum zaten ama bunun aşısı olmadığı için korktum sadece olmasın zaten meleğime bir şey kimse istemez bir şey olsun canına küçük bir ihtimal bile insanın beynini kurcalıyor ama artık daha dikkatli davranıyorum kapi hususunda baya kaçan var öyle çünki çok dikkat gerektiriyor girip çıkarken çöp atarken falan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2265 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR