Mutlaka Çam Peleti Deneyin

mervedoganay
mervedoganay

11076 Puan

Oğlum 1 yaşına girdi. Bu zaman kadar hep Eczacıbaşı'nın Pisi Pisi ince kumunu kullandık. Bu kumun zararlı olduğunu biliyordum; ancak önceden de bu kuma yaptığı için değiştirmeye çekinmiştim. Sağlığın dışında bir de kumun pisliği var. Tuvalet pas pası da alsak biraz azaldı ama yine yerler doluyordu birkaç günde. Bizimki bir de tuvaletini yaparken çok fazla kum atıyordu hem toz oluyordu ona zararlı hem de kumlar tüylerinin arasına giriyordu (uzun tüylü). Bizimle uyumayı çok seviyor. Tam biz yatınca tuvaletini yapmaya gidiyor ve sonra yanımıza geliyordu. Her yeri kum tabii. Sonra onu kumlardan temizlemeye uğraşıyorduk. Şimdi hepsi geride kaldı. 1 haftalık geçiş sürecinin ardından dünden itibaren tamamen çam peletine geçtik. Gerçekten 1 haftadır bunca zaman niye denemedik çocuk da ne güzel yapıyor deyip duruyorum. O yüzden açtım bu başlığı. Benim gibi aklında olup bir türlü adım atamayanlar varsa diye. Mutlaka çam peleti alın, deneyin. Biz gerçekten çok memnun kaldık. Çam peleti, kum gibi topaklanmak yerine tam tersine ufalanıyor. O yüzden çam peletleri için elekli tuvalet öneriliyor kolay temizlemek için. Ben bunu da sorun etmiştim nasıl temizleyeceğiz diye. Ama hiç sorun edilecek şeyler değilmiş. Klasik temizleme küreğiyle her gün dışkısını alıyoruz. Bir de normal küreğin dışında "V kedi kumu küreği" aldık. Bağlantı (Link) açıklamasını girin Dışkısını klasik kürekle hatta bazen eldiven takıp aldıktan sonra az işemiş ise klasik kürekle ufalanan kumları alıp çöp poşetinde sallıyorum kürekte kalan çam peletlerini tuvaletine geri koyuyorum. Eğer çok işemiş ise v kum küreği devreye giriyor. Tüm peletleri v kum küreği ile ayrı bir kaba alıyorum. Haznesi oldukça geniş, kısa sürede hepsini alabiliyorum. Tuvaletinde kalan ufalanmış çişli peletleri de çöpe döküyorum. Sonra peletleri koyduğum kaptan tuvaletine geri döküyorum. İşlem tamam. Ben oskaryumun çam peletini aldım. Memnunum. Herkese sevgiler.

8 CEVAP

Topaklanan çam peletleri var fiyat olarak daha yüksek ama sıfır dagılma sıfır toz sıfır koku ve kürekle pıt diye tuvalete atabiliyorsunuz. Biokats eco light iki modeli var regular ve aktif karbonlu ikisi de muazzam. Bütçesini yükseltebilecek olanlar gözünü kapatıp alsın, dua edersiniz. :)

Teşekkürler ilk kez deneyeceğim

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bende agrobit-cat markasını kullanıyorum çok memnunuz gerçekten pelet kum çok avantaj

mervedoganay
mervedoganay

11076

Oskaryumda da inanın hiç koku yok. Çünkü ben hala inanamıyorum :D Dediğinizi de not ederim. Deneyebiliriz elbette. Çok sağ olun :)

Dobbyko
Dobbyko

13171

Natural basted markasına da bakabilir pelet alacaklar ben kullaniyorum topaklanması gayet iyi. Fiyatı da daha makul. Ara ara kampanyalar yapıyorlar daha uyguna geliyor toplu alımlarda

Dobbyko
Dobbyko

13171

Natural Bastet*

mervedoganay
mervedoganay

11076

Güncelleme: Oskaryum baya kalitesini düşürdü. Orgakitty alıyorum birkaç aydır. Memnunuz şu an.

bbenimbenn
bbenimbenn

5296

ben de uzun süredir denemek istiyorum fakat bazı kedilere alerji yaptığını duymuştum. benim de beyaz kedim var hassas, bu yüzden cesaret edemedim. böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 607 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 12 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR