Acill Köpeğimle İlgili Birkaç Sorum Var

EmreGurbey
EmreGurbey

256 Puan

1.5 yıldır köpeğime bakıyorum bahçeli bir evim vardı ama ev sahibi yüzünden çıkmak zorunda kaldım ve fiyatlar şuan çok uçuk ev bulamıyorum ve taşındım köpeğimi içim çok yanarak sahiplendirdim ama orada da sürekli bahçeden kaçıyormuş ve onu görmeye gittiğimde bacağını çok kötü yaralamıştı ve sahiplendirdiğim aile veterinere götürmemiş bacağı çok kötü olmuş onu alacağım oradan ama ev bulmam gerek ona 7 ay sonra başka bir eve taşınacağım büyük bir terası var ama annem terasta olmaz tuvalet için dışarı çıkarmamız gerekiyor diyor ev içine almak istediğim zaman ise çok kıl döküyor ve evi talan ediyor çok heyecanlı herzaman sakinleşmesi için çiftleştirin veya kısırlaştırın diyorlar ama emin olamıyorum gerçekten o kadar sakinleşir mi amerikan staff terrier kendisi ve çok tüy döküyor bunun için de birşey var mı lütfen yardımcı olun

8 CEVAP

Lütfen köpeği geri alın. Teras büyükse zaten iyi kötü bahçe görevi görecektir. Köpeğinizin enerjisi yüksek, süs köpeği bile besliyor olsanız günde en en az 3 kez dışarı çıkartmanız gerekiyor zaten. Hem tuvalet için hem de enerjisini atması, hava alması için. Günde 3/4 saat dışarıda koşup oynayan bir köpeğin zaten eve gelince orayı burayı dağıtacak enerjisi olmaz. Kısır olmaması da ayrı bir problem. Kesinlikl çifteştirmeyin hele de böyle bir ırkı! Yavruların büyüyünce dövüştürülmeyeceğini ya da üretim çiftliklerine satılmayacağına garanti veremezsiniz. Bu ırkın çoğu kekoların elinde harap halde zaten. Sahiplendirme işine güvenilmeyeceğini anlamış olmanız gerekiyor. İyi bir yerde kısırlaştırın. Sakinleşir daha da durulur. Tüy dökmesi mevsimsel ya da mama kaynaklı olabilir. Zaten bir border collie ya da golden gibi uzun tüylü bir ırk değil. İyi bir beslenme ve yeterli takviyelerle en en aza indirebilirsiniz tüy dökülmesini. Sürekli evin içinde dolaşmaz zaten, yatağını vs terasa koyarsınız orada uyur. Gün içinde zaten dışarıya çıkarırsınız, akşamları da eve yanınıza alırsınız. Çözümü çok da zor değıl hani.

zibityus
zibityus

11845

köpeklerin eğitime ihtiyacı yok. zaten eğitim değildir aslında, köpeği şartlamaktır, sorunları çözmek değil sorunların üzerini örtmektir, bizim istediğimiz hareketi bizim komutumuzla yerine getirmesi için köpeği ödül ya da ceza ile sürekli manipüle etmektir. eğitime gönderilen köpekler sürekli ödülle manipüle edilmek zorundadır yoksa sorunlar tekrar orataya çıkar, çünkü köpek için hiçbir zaman çözülmemiştir, sadece başka bir sorun yaratarak o sorunu görmezden gelmesi sağlanmıştır. ödülle pozitif eğitim de köpek için bir çeşit cezadır bu nedenle. köpeklerle dengeli bir hayat yaşamanın başka bir yolu var. ödülsüz komutsuz köpeği manipüle etmeden. kral köpek ailesi bu konuda uzman. onları takip edip videolarını izleyip bilgilenmeli ve farkındalık kazanmalısınız.

EmreGurbey
EmreGurbey

256

Şuanda diğer kedi ve köpeklere karşı biraz korumacı davranıyor onu dışarıda gezdirirken çok zorlanıyorum peki kısırlaştırınca diğer hayvanlara karşı da sakinler mi eğer cevap evet ise alıp evimde besleyeceğim çünkü evi talan eder enerjisini atamazsa yürüyüşe çıkartamazsam da enerjisini atamaz

simbakedi
simbakedi

136205

kısırlaştırınca sakinleyeceğini düşünüyorum ama kesin değil. eğitmelisiniz köpeğinizi dışardaki etkenlere karşı. siz eğitemiyorsanız da bir yere göndermelisiniz eğitim için (Elektrik vermeyen bir yere). köpeğin şu an sahiplendirdiğiniz yerde kalacağına evi talan etmesi daha iyi yani kötü şartlarda bakılıyor çünkü. günde mümkünse 3 kere, değilse 2 kere dışarı çıkarılması gerekiyor ve uzun yürüyüşler olmalı. asla çiftleştirmeyin köpeğinizi. kaliteli bir mama ile besleyerek ve günlük tarayarak tüy dökme seviyesini minimuma indirebilirsiniz. eğer köpekle bu kadar ilgilenemeyecekseniz de kısırlaştırma şartı ile* daha iyi bir aileye sahiplendirin. köpeğin psikolojisi bozulacaktır elbet ama kötü bakılıyorsa yapacak bir şey yok. belki bulunacak aile ona gerçekten iyi bakar.

zibityus
zibityus

11845

köpeği çıkartamazsam diye bir durum söz konusu olmamalı, zaman ayıramayacaksanız, yetemeyecekseniz, yetebilecek birine verin köpeği, verene kadar sizinle kalsın bir süre idare eder, internete ilan açın bir kaç sayfaya, zamanı, parası, yetecek düzgün birine verirsiniz. kısırlaştırmak köpeğin sakinleşmesini sağlamaz alakası bile yok. tamamen şehir efsanesi. diğer hayvanlara karşı sakinleşmesinin bir yolu var ama bunun için ona ayıracak vaktiniz olmalı. minimum 4 saat günde.

Diğer köpeklere karşı agrasif oluşu kısırlaştırmayla aza indirgenebilir. Ama üstteki yoruma katılıyorum, her halükarda eğitmeniz gerekiyor. Eğitmen işi pek garanti değil iyi bir yer bulmanız gerekiyor o da malum biraz maliyeti. Köpeğinizi bir haftalığına gönderip geldiğinde korkudan titreyip köşelere saklanan bir köpek bulabilirsiniz. Alın size ger dönülmesi zor hasar... internette binbir çeşit video var. Çoğu eğitimli, bu işte usta eğitmenler tarafından çekiliyor. Yerinizde olsam gece gündüz izlerdim, alakalı kitaplar okurdum. Yeterince konunun üzerine düşen, sabırlı biri de gayet güzel eğitebilir köpeğini.

blue_hpood
blue_hpood

128292

köpeğinizi geri almanızı tavsiye ederim. kısırlaştırın ve günlük aktivite ihtiyacını karşılayın. muhakkak günde üç kez dışarı çıkarın, ped kesinlikle kullanmayın. zihinsel ve fiziksel olarak yorduğunuz sürece hiçbir problem olmaz. kka’dan yardım alabilirsiniz.

EmreGurbey
EmreGurbey

256

Hepinize yorumlarınız için teşekkürler gerçekten çok yardımcı oldunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 419 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81617 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR