Dikiş Yerinde Şişlik Mi Var?

Pufininelifi
Pufininelifi

12237 Puan

Kedim perşembe günü kısırlaştırıldı. Hiç bişey yemediği için dün kontrole gittik. Sargısı vardı çıktı. Veteriner dikişinin çok güzel olduğunu söyledi. Vitamin, antibiyotik ve mide koruyucu iğne yaptı. Hala hiç bir şey yemiyor. Ben iğnesiz enjektörle ağzına yaş mama sıkıyorum. Öyle biraz yiyor. Sargısı olduğu için bu zamana kadar dikişini görmedim. Bana şiş gibi geldi. Normal mi?


8 CEVAP

Orcuncun
Orcuncun

7435

Normalde deri altında da dikişler olduğundan bir miktar şişlik ve sertlik olması normal, ama bölge kızarık sıcak ve dokunduğunuzda ağrılıysa enfeksiyon gelişiyor olabilir, antibiyotiği yapılıyormuş zaten muhtemelen toparlayacaktır kötü gözükmüyor dikişleri:) Yaradan bağımsız olarak bazen viral enfeksiyon atakları görülebiliyor anesteziden sonra, eğer iştahsızlığı ve halsizliği devam ederse kan tahlili ve viral testler düşünülebilir aklınızda olsun.

Kdelendelen
Kdelendelen

2107

Merhaba benim kedim de kısırlaştıralı neredeyse 2 hafta olacak. Aynı şekilde şişti dokununca da yumurta kadar sertlik hissediliyor. Eğer böyleyse normal değil veterinere götürdüm ödem olduğunu söyledi krem verdi, krem biraz vickse benziyor, bir de kıyafet giydirmemizi yaladıkça iyileşmediğini söyledi. Bir de buzla ovmamızı söyledi, haftaya eğer ödem inmezse şırıngayla biraz çekeceğini söyledi. Umarım yardımcı olmuştur. Eğer veterinere götürmediyseniz buzla ovun ve yalayamayacağı şekilde bir şeyler yapın oraya, ben kıyafet diktim mecburen :)

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@Kdelendelen Canını yakmamak için çok dokunmadım ama elime biraz sertlik geldi. Yemek yememesini sargıya bağladığı için çıkarmıştı veterinerimiz. Onu rahatsız etmeyecek bi kıyafete ihtiyacım var demek ki. Yarın antibiyotik için yine gidicez. O zaman da sormayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. İyi günler :)

Rapisa
Rapisa

13115

Geçmiş olsun. Ameliyat sonrasında şişlik olabiliyor. Orcuncun unda dediği gibi dikiş yeri kızarıksa antibiyotik kullanılması gerekir. Ben fucidin sürüyorum böyle durumlarda. Fakat yememesi normal değil bence. 8-10 tane kedi kısırlaştırdım en fazla ertesi gün yediler. Kendiniz yedirmeye devam edin mutlaka. Yeni ameliyat olmuş bir kedi toparlanması için beslenmesi önemli. Su içirmeyi de ihmal etmeyin. Dikişleri normal görünüyor. Hasta kediler için besleyici mamalar oluyor sanırım veterinerlerde satılıyor. Onlar hasta kediler için üretilmiş besleyiciliği yüksek ve kedilerin iştahını açan mamalar. Onlardan deneyebilirsiniz

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

...

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@Orcuncun Herhangi bir kızarıklık, sıcaklık yok. Dokunduğumda çok tepki vermiyor. Enfeksiyon geliştiğini sanmıyorum. Dikişlerinin iyi olduğuna sevindim. Operasyon öncesi kan tahlili yapıldı. Gayet sağlıklı olduğu söylendi. Zorla da olsa yemek yedirdiğimde keyfi yerine geliyor. Herhalde zamanla toparlayacaktır. Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İyi günler.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

@Rapisa Teşekkür ederim. Dikiş yerinde kızarıklık yok. Başlık takmıyor. Fucidin kremi yalasa sorun olur mu? Benim kedimde ertesi gün çok az yedi sonra yediğinin tamamını kustu. Kustuktan sonrada yemek yememeye başladı. Evet yedikçe toparladığını düşünüyorum. Hareketleniyor, oyun oynamaya çalışıyor. Yedirmediğimde kendisi yemiyor. Sadece uyku moduna geçiyor. Bugün antibiyotik iğne için gideceğiz. Orada hills a/d yaş mama varsa almayı düşünüyorum. Cevapladığınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. İyi günler.

Asliszgn
Asliszgn

953

Hareketli kedilerde şişlik olması çok normalmiş. Benim kedimde de olmuştu baya büyük bir şişlik, kendiliğinden geçecek denmişti ve bir hafta içinde geçmişti. Normal bir durum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 598 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR