Arkadaşlar herkese merhaba mutlu patili günler. 6 ay önce erkek kedimi sahiplendim fakat şimdi büyüme aşamasında yaklaşık olarak 8. ayına gireceğiz büyümeye başladıkça dişi kedime öncülük yapmaya başladı koşup koşup ittiriyor ısırıyor karnını falan bayağı bağırıyor kendi hallerine bırakıyorum yanı bayağı dişi kedim tıslayacak bağıracak kadar canını yakıyor bu durum beni de çok üzüyor zaten kilo vermişti bir önce ki başlıklarımı görenler bilir artık kilo verimini strese mı bağlı olduğunu düşünmüyor değilim çünkü kedim 6 aylıkken 3.100 kg dı şuan 1 yaş 1 aylık 2.3 kg .
Neye bağlı olduğunu bilmiyorum fakat mesela dişi kedim mama yemeye gitse peşinden gidiyor toksa bile yemeğe kalkıyor halbu kı onlar rahat etsin diye 3 lü mama kabı aldım 3 ünü de dolduruyorum rahatsız olmasın diye fakat gidip dişi kedimin yediği kabtan yemeğe kalkıyor ikisini de çok seviyoruz dişi kedim eskiden süreklı yatağa çıkardı uyurduk beraber erkek kedim geldikten sonra o çıkmaya başladı şimdi dişi kedim gelmıyor ya yatağın altında yatıyor ya da korıdorda acaba kendini dışlanmış mı hissediyor ? Dişi kedimi tekrar dan yatağa çıkarıyorum fakat hemen iniyor sevdirmesi vs herşey normal içine kapanıkta değil ama sanki son dönem biraz saklanmaya başladı bu da stres göstergesi diye biliyorum ilk başlar da çok güzel anlaşıyorlardı ne zaman 8. ayın içine girdik erkek kedim iyice öncül davranmaya başladı. :( yapacağınız değerli yorumları beklıyorum bir yol gösterirseniz sevinirim.
Valla çok zor bir durum erkekler genel de bölgelerin de içgüdüsel olarak ben varım burda benim yerim demeyi çok severler kedi psikoloğu değilim fakat ben de strese bağlı olduğunu düşünüyorum eğer kaçıp saklanma durumları da varsa stres yapıyor olabilir.
Erkek kediniz kıskançlık yapıyor olabilir .
Benim de 12 yaşındaki kedimizin yanına Mırmırsuyu sokaktan bulduğumuzda büyüdükçe diğer kedimizi rahat bırakmamaya başladı. Hayvan kımışdayamaz hale gelmişti. Zayıfladı stresten deli gibi tüy döktü bizden uzaklaştı. Hep kovalıyordu Mırmırsu üstüne atlıyordu falan zindan etti hayatı büyük kedimize. Hiç alışamadılar 1 yıl birlikte yaşamalarına rağmen Evlenince Mırmırsuyu yanıma aldım. Size bir çözüm bulamıyorum. Diğer kediye özel alanlar yaratabilirsiniz falan ama diğer kedi yine bırakmaz. Çok zor bir durum. En azından mamalarını ayırabilirsiniz. Diğerine çaktırmadan yiyebileceği bir yer. Diğer kedinin nereye gidiyor bu deyip peşine takılmayacağı bir yer.
Büyük kedimiz mecburen yatak odasına tıkıldığı için biz de mamasını yatak odasına koymuştuk o zaman rahat yemek yemeye başladı. Eğer başka bir odada takılıyorsa oraya koyabilirsiniz mamasını
ilk önce mama kaplarını ayırmakla başlayabilirsiniz ikisi farklı alanlarda yemek yesinler. daha sonra kedilerin bir arada yaşadığı evlerde sakin olmaları için doğal sakinleştiriciler var onlardan temin edebilirsiniz ya da erkek kedinize sakinleştirici macun yedirebilirsiniz. ikisinin beraber oynayacağı oyunlar kurup üçünüz beraber oynamayı, ikisine aynı anda ödül mamaları vermeyi ya da bir kaç gün boyunca ikisini farklı odalarda tutup sadece kısa periyotlarda birkaç defa sizin gözetiminizde birbirlerini görmesini sağlayın. ve kısır değillerse mutlaka kısırlaştırın ikisi de daha da sakinleşecek ve en kötü birbirlerini umursamayacaklardır. 🤗
@Oqrenerde06 haha rica ederim umarım işe yarar da zorlanamazsınız. kedilerin birbirleriyle anlaşamaması çoğunlukla birbirlerine güzel tanıştırılmadıklarından kaynaklanıyor bir anda yeni kedi görmek çoğu zaman diğeri için bir stres kaynağıdır. yine de ikisine de aynı muameleyi gösterdikçe düzeleceklerini umuyorum. biz de aynı evde kedi ve kuş besliyoruz tahmin edebiliyorum ne kadar zorlandığınızı 😂😂
Maalesef çok zor bir durum. Kedilerin kişilikleri de değişiklik gösteriyor aynı insanlar gibi. Biz çözümü kedileri ayırmakta bulduk. Annemin evinde 3 kedimiz vardı bebeklikten beri bizde olan erkek kedimiz diğer iki dişi kedimizle küçükken çok iyi anlaşmasına rağmen ergenliğe girmeye başladığında çok rahatsız edip bölgeci davranmaya başladı. Oyun oynarken bile ister istemez dişiler rahatsız oluyordu ve dişilerin annemle olan bağı da zedelenmeye başladı gözle görebiliyorduk bunu. Sonra ablam evine aldı annemin erkek kedisini orda tek kedi olarak yaşıyor açıkçası o da daha rahat dişiler de rahat. Böyle bir imkanınız varsa değerlendirebilirsiniz maalesef her zaman 2. 3. Kediler evdeki diğer kedilere iyi gelmeyebiliyor. Kolay gelsin şimdiden umarım çözğm bulursunuz
@PATİPATİLİ Çok teşekkur ederim sahiplendirme verme fikri bile çok üzücü o kadar alıştım ki erkek oğluşum da yavrum gibi oldu gece gelip emiyor bile elimi o kadar bağlı bana . Keşke bana gösterdiği ilgiyi şefkatı evde ki kızımada gösterse ne güzel olurdu sonuçta 6 7 aydır dişi kedim tekti o sonradan geldi hüküm sürmeye başladı dişi kedim için üzücü bir durum. :( umarım buluruz .
@schemsire Kıskançlık yapıyor aşırı malesef umarım çözeriz :(
@ebrugurkaracayir Valla sizi o kadar iyi anlıyorum ki ilk başlar da herşey çok güzeldi ta ki şu 1 aya kadar düzelir umuduyla bekliyorum söylediğiniz tavsiyeleri uygulayacağım ayrı alan oluşturmak lazım. Ayrı iki ev aldım dişi kedimi çıkarıp beyefendi yatıyor ona da ev aldığım halde.
@EBRUKARACAYİR Tüm evde dolaşıyor genel de koridor da falan mutfakta salonda yatıyor bazen. Ama erkek kedim saldırdığı zaman koltuk altlarında falan uyuyor. Ne yedi ne yemedi onu kontrol ediyor erkek kedım hemen koşuyor uyusa bile :S olmazsa işteyken birisini salona koyucam birisini da koridor ve diğer odalara açacagım eve gelınce de serbest dolaşacaklar başka aklıma bir yol gelmiyor . :(
@THEYUSRA Çok teşekkur ederim :) ödül maması seanslarını beraber yapıyoruz dediğiniz gibi dişi kedim genel de çoğu oyunla ilgilenmez oltayla hem erkek kedimi hem dişi kedimi oynatıyorum bir ara da dediğiniz gibi odaları ayırıp gözetim de birbirlerini görmelerini sağlayabilirim millet 10 kediyle yaşıyor biz 2 kediyi hak edemedik valla 2. kediyi de dişi kedim sıkılmasın evde biz işteyken diye sahiplendim ama sanırım tekken daha mutluydu bizi özlüyordu ama yiyip içip yatıyordu kendı kendıne oynuyordu kilo alımını da iyiydi şimdi beraber koşturuyorlar bayağı efor sarfediyorlar . Sunduğunuz seçenekleri uygulucam çok sağ olun .:)
Valla çok üzüldüm bu duruma çok iyi anlaşıyorlardı kızımdan yana sıkıntı yok ama oğlum üstüne çok düşüyor :) yavaş yavaşta tanıştırdık kucukken iki patakladı kızım oğlumu oğlum da herhalde öcünü alıyor :) kısırlaştırma işlemini de kilo alınca yapacak hekımımız bakalım hayırlısı yıllık ıznımız de kısırlaştırcaz çünkü evde durup bakacak ilgilenecek yok ameliyat sonrasın da .
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor