Köpek Sahiplenmek İstiyorum

Elifhalat01
Elifhalat01

269 Puan

Adana da yasiyorum yasim 22 evliyim adim elif bit cocum var yerim uygun buyuk damim var kopek sahiplenmek istiyorum lutfen yardimci olurmusunuz

3 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128183

elbette olurum. öncelikle bulunduğunuz şehrin iklim şartlarına uygun bir ırk düşünmelisiniz. sahipleneceğiniz köpeğin günlük aktivite ihtiyacını karşılayabilecek kadar vaktiniz var mı, bunu kendinize sormalısınız. küçük ırklar daha az aktiviteye ihtiyaç duyarlar. günde üç kez muhakkak- küçük ya da büyük ırk fark etmez- dışarı çıkarmalı ve tuvaletini dışarıda yaptırmalısınız. bütçe olarak muhakkak hesap yapmalısınız, çiğ mi besleyeceksiniz, mamayla mı? buna göre aylık bir bütçe çıkarmalısınız, veteriner masraflarını da eklemelisiniz. bir diğer konu, evde olmadığınız bir zaman köpeği emanet edebileceğiniz kimse var mı; otel olur, bir tanıdık olur vs. ve en önemli olanı sona sakladım, benim bir köpekten beklentim ne, köpekleri gerçekten anlıyor muyum? köpeğinize gerekli zihinsel ve fiziksel aktiviteyi karşılayabilir misiniz? bir köpeğin saygısını kazanmak için hazır mısınız? kral köpek ailesinden mutlaka öneri almanızı tavsiye ederim. hatta kendilerine whatsapp üzerinden ulaşıp eğitimi satın alabilirsiniz. özellikle beden dili bilmeden köpek sahiplenmek sizi ileride fazlasıyla zorlayacaktır. lütfen tüm şartların hazır ve uygun olduğuna emin olduktan sonra köpek arkadaş sahiplenin.

simbakedi
simbakedi

136205

merhaba eklemek istediğim birkaç şey var arkadaş dışında. öncelikle köpeğinizi orta kalite ya da kaliteli mamalarla beslemeniz lazım. kötü kalite mamalar ilerde size veteriner masrafı olarak geri dönecektir. bu yüzden bütçenizi ona göre belirlemelisiniz. sadece mama ile de bitmiyor. oyuncağıydı, yatağıydı, bakım eşyalarıydı bir sürü şey var. ayrıca küçük ırk köpek sahiplerinin yaptığı en büyük hata köpeği evde tuvalete alıştırmak. bu çok yanlış ve zararlı bir davranış. günde 3, en az 2 kere dışarı çıkması gerekiyor. 1 kere çıkarmak diye bir durum asla söz konusu değil zaten. bunun sorumluluğunu almak büyük yük. siz evde olmazsınız, hastalanırsınız o zaman eşiniz ya da bir tanıdığınız köpeğinizi gezdirebilecek mi? bunun kararını vermelisiniz. evdeki eşyalarınızı mı daha çok seviyorsunuz yoksa gelecek köpeğinizi mi? çünkü yeri gelecek o vazolar kırılacak, duvar kenarları kemirilecek, ilk başlarda tuvalet eğitimi yoksa kazara da olsa eve çişini yapacak. eğer eşyalarınız daha değerliyse asla bir hayvan almamalısınız. damım var demişsiniz. o damın kışın köpeğe uygun sıcaklıkta olmalı. karda kışta köpek orada üşüyecekse eve alacaksınız köpeği. bu karantina bitecek. insanlar eve tıkılmayı bırakacak. o zaman da bu köpek hevesiniz sönecek mi? çünkü sahiplendiğiniz canı ömür boyu her koşulda bakmak şartıyla sahipleniyorsunuz unutmayın. gezmeye gidiyorsunuz ve evde kimse yok diye köpeği gezdirmemek gibi bir durum söz konusu değil. ayrıca bütün kullanılan camlara sineklik (Sağlam olanlardan klasik sinekliklerden değil) gibi bir koruma yaptırmak zorundasınız.


ayrıca en önemli konu da alerji. gidip alerji testi yaptırmalısınız evdeki her birey için. alerjisi varsa birinin asla sahiplenme hatasına düşmemelisiniz. aliyim bi deniyim gibi bir şey olamaz çünkü oyuncak değil can alıyorsunuz. ileriki zamanlarda da bu alerjinizin çıkabilme ihtimali olabilir. o zaman sahiplendirmeyi mi düşünürsünüz yoksa alerji ilaçları içip köpeğinize bakmaya devam etmeyi mi? eğer cevabınız ikinci seçenekse sahiplenmelisiniz.

Elifhalat01
Elifhalat01

269

Evet zaten bütün gunum evde geçiyor durumum da var kucuk irk sahiplenmek istiyorum lutfen yardimci olun bana

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 379 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR