Her Yaz Kaşıntıdan Dolayı Yara

Catworldd
Catworldd

1345 Puan

Arkadaşlar merhabalar, 2 senedir Antalyadayız ve iki yazdır da kedilerimin pire damlaları tam olmasına ve pire bit vs. Olmamasına rağmen aşırı kaşınıp bölgesel tüy dökülmeleri başlıyor ve orada yara çıkıyor. Geçen sene kullandığımız merhemi kullanacağım yarın da veterinere haber vereceğim. Sizde aynı durumları yaşadınız mı neler yapılmalı?

7 CEVAP

Sindycan
Sindycan

2763

Yediği bir şeye alerjisi olabilir, sıcak da daha çok tetikliyordur, alerjen olarak tavuk, yumurta, balık yiyorsa belki.

Dobbyko
Dobbyko

13174

Bizde İzmirdeyiz ve benim kedim de aşırı kaşınıyor Parazitleri tam haftada bir kere kontrole gidiyoruz kliniğe her şeyi eledik son gittiğimizde somona alerjisi olabilir diye düşündük ama buna da emin olamadik en son alerji için şurup başladık.

Rgms
Rgms

10809

@Catworldd Merhaba, çok geçmiş olsun. Aynı durumdayız. “Boyun altında yara diye başlık açtım, gelen yorumlara bakabilirsiniz. Bizim de yaralar tam yaza girerken kısırlaştırma sonrası başladı. Üç haftadır bi kuruyor bi kanatıyor. Hep tüylerini yoldu kaşımaktan🥺 Avil şurup kullanıyoruz. O bölgeye crytalin ve batikon sürüyoruz. Acana ve orijen mamayı proplan kuzuyla değiştik🙄 Bir pati sahibi, immunex şurup işe bağışıklık güçlendirdiğini söylemiş.


@Dobbyko Siz ne kullanıyorsunuz? Size de geçmiş olsun. İnşallah iyileşir kediciklermiz 🙏🏻

Dobbyko
Dobbyko

13174

@Rgms bizde hafta başında Avil'e başladık. İmmunexe ben kendim başlamıştım hekimimiz kullanabilirsin dedi. Bizde açık yara oluşmadı ben kaşınmaya başlar başlamaz soluğu klinikte aldım😁 kulak kısmında bir miktar dökülme vardı. Crystalin'i günlük genel temizlik için kullanıyorum eve geldiğinden beri.

Palyaco
Palyaco

218519

Glutenden uzak tutsanız kedinizi nd kuzulu yu kullanın gluten bazı kedilerde alerji yapabiliyor

Dobbyko
Dobbyko

13174

Teşekkür ederim. İnşallah iyileşirler. 🙏 Geldiğinden beri sürekli hasta mecburen sürekli ilaç veriyorum kuzuma oda bıktı artık. Bir yeri düzeliyor başka yerinden başka bir şey patlak veriyor. Benimde içim parçalanıyor. Zaten Avilin nasıl kötü bir tadı varsa enjektör ağzına değer değmez kaçıyor yavrum odanın içinde köşe kapmaca oynuyoruz. 😔

Catworldd
Catworldd

1345

Iki siyah kedim var geçen sene kulak ve göz arasında ki bölgede dökülme ve kaşıntı dan dolayı yara çıkmıştı şimdi yine oldu. Kaşıntı önleyici merhem ve veterinerimizin verdiği yara için aleoveralı bir solüsyon kullanıyoruz. Öğrendiğime göre bu siyah kedilerde yazları oluyormuş alerjik bir durum değilmiş. Beyaz kedimde hiçbir problem yok. Anlamadım gitti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 296 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.009 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR